Release iPad 2 in Japan uitgesteld

Apple brengt de iPad 2 in Japan pas later op de markt vanwege de aardbeving en de tsunami die het land afgelopen vrijdag troffen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Release iPad 2 op 25 maartNa de release in de VS afgelopen vrijdag, zou de tweede generatie iPad op 25 maart in 25 landen uitkomen. Dat gaat echter uiteindelijk toch niet door. Niet omdat er leveringsproblemen zijn waardoor de iPad pas later internationaal op de markt komt, maar vanwege de aardbeving en tsunami in Japan. Apple heeft besloten om de verkoop van de iPad 2 daar op een later moment te starten.


Tegenover persbureau Reuters zegt een woordvoerster van Apple dat de release van de iPad 2 wordt uitgesteld, zodat “het land en onze teams zich kunnen richten op het herstellen van de ramp”. Het heeft volgens Apple niets te maken met leveringsproblemen. Andere tech-bedrijven hebben wel problemen doordat er fabrieken in Japan beschadigd en gesloten zijn. De iPad 2 moet in de andere 24 landen dan ook wel gewoon uitkomen op 25 maart.

De levertijd voor de iPad 2 is in de VS inmiddels opgelopen tot een maand. Als je hem nu bestelt in de online Apple store wordt hij pas over 4 tot 5 weken verstuurd. Ook bij ‘fysieke’ winkels geldt een lange levertermijn. De kans is daardoor groot dat wij hier de nieuwe iPad daardoor eerder krijgen dan veel Amerikanen die de iPad 2 nog niet in bezit hebben.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.