Reddit app met News-tabblad

Reddit test nieuwstabblad in de iOS-app

Reddit maakt het gemakkelijker om nieuws te vinden op het platform. In de iOS-app is als test een nieuwstabblad toegevoegd, waar je serieuze onderwerpen rondom tech en sport kunt terugvinden.

Je gebruikt Reddit misschien voor honden- en kattenfoto’s en persoonlijke verhalen, maar je kunt het ook gebruiken om het nieuws te volgen. Sterker nog: steeds meer mensen halen hun dagelijkse nieuws niet meer uit de krant, maar van Twitter, Facebook en Reddit. Om het makkelijker te maken om het serieuze nieuws te vinden heeft Reddit een collectie subreddits bij elkaar gezocht waarin serieuze discussies plaatsvinden en heeft deze samengevoegd op het nieuwe tabblad News. Je ziet berichten van nieuwsmedia, afgewisseld met de nodige video’s en gifs. Ook kun je meediscussiëren over het onderwerp. Reddit kijkt naar een aantal factoren om te bepalen welke berichten er op het nieuwstabblad verschijnen.


Je kunt het nieuws ook filteren op basis van onderwerp en subonderwerp, bijvoorbeeld tech, gaming of entertainment. De komende maanden kun je terecht in de iOS-app, later zal het ook op de desktop te zien zijn. Ook wil Reddit zorgen dat je makkelijker meerdere threads over het zelfde onderwerp kunt zien, zodat je kunt kiezen in welke thread je gaat meepraten. Vooral bij politieke onderwerpen en bij sport kan dat handig zijn, als je met supporters van hetzelfde team gedachten wilt uitwisselen.

Reddit app met News-tabblad

Zo kun je momenteel op het News-tabblad allerlei ontwikkelingen van het WK volgen. Wat daarbij opvalt is dat het ‘nieuws’ er nogal snel gedateerd kan gaan uitzien. Terwijl de redditors nog nagenieten van het doelpunt van Christian Eriksen en andere dingen die de afgelopen week hebben plaatsgevonden, wil je toch liever weten wat er vandaag is gebeurd. Op dat punt moet Reddit nog wat sleutelen aan de formule. Maar het is een stap vooruit in vergelijking met de eerdere situatie, waarbij je zelf op zoek moest naar nieuws.

Zo werkt Reddit’s News-tab

Reddit kijkt welke subreddits met nieuws het meest actief zijn, door te kijken naar berichten waar het meest op geklikt wordt. Daaruit kwam een lijst van 1.000 van nieuwsmedia, uiteraard Engelstalig. Met deze lijst achterhaalde Reddit de groepen waar het meest over nieuws wordt gediscussieerd en die actief gemodereerd worden. Het betekent overigens niet dat Reddit zich beperkt tot 1.000 nieuwsmedia. Er gelden nog wat andere eisen voor subreddits die een plekje krijgen in het News-tabblad. Zo moet de titel duidelijk maken waar het artikel over gaat. Misleidende of sensationele titels zijn daarom niet toegestaan. In de meeste gevallen gaat het om posts die linken naar een nieuwsverhaal, zodat je meteen bij de originele bron kunt lezen zonder de persoonlijke bespiegelingen van de poster door te hoeven spitten. Je kunt de inhoud van het tabblad zelf nog wat meer vormgeven door onderwerpen te kiezen.

Reddit-gebruikers zijn vaak snel erbij om nieuwtjes te ontdekken, die zich vervolgens verspreiden over de hele wereld. Bij deze nieuwe functie roept Reddit mensen op om feedback te geven, zodat ze de functie nog beter kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2018, 10:00
Bron Bron Reddit
Categorie Apps
Onderwerp reddit
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.