RayCube-128K

Deze schattige mini Macintosh dient als dock voor jouw Mac

De RayCue 128K ziet eruit als een kleine versie van de eerste Macintosh computer van Apple uit 1984, maar dient als handige Dock voor jouw MacBook.
Hugo de Bosson - · Laatst bijgewerkt:

RayCue 128K is een mini Macintosh

Veel mensen zullen hem nog herkennen, de eerste Macintosh computer, geïntroduceerd door Steve Jobs in 1984. Het was de start van een nieuw tijdperk in de wereld van de personal computer. We maakten kennis met de eerste muis voor de op en dankzij de grafische interface was de Mac eenvoudig in gebruik. Met de RayCue 128K, die lijkt op de eerste Mac, haal je een stukje nostalgie in huis.


Het apparaat zelf ziet er niet alleen ‘Insanely Great’ uit, maar is ook nog eens superhandig! Via een enkele usb-c kabel sluit je hem aan op je MacBook. Vervolgens voegt het verschillende poorten toe, die goed van pas komen. Zo sluit je tot drie 4K-monitoren aan via HDMI, met een verversingssnelheid tot 60Hz. Er zitten ook vijf usb-a-poorten en één usb-c-poort op. Op de plek waar normaal gesproken de floppy disk in geschoven kon worden, zitten nu een sd- en microsd-geheugenkaartslot. Ook beschikt de Dock over een 3,5mm audiojack en een Ethernet-poort voor bedraad internet.

RayCue-128K

Naast poorten is ook het display te gebruiken! Het kan dienen als klok en als digitale fotolijst. Extra leuk voor op je bureau dus. Je stuurt dit gemakkelijk aan via de bijbehorende iPhone-app en via de knoppen op de bovenkant. En om het geheel nog mooier te maken is deze mini Macintosh tegelijk een draadloze speaker met Bluetooth. Zo speel je gemakkelijk al jouw lievelingsnummers af.

RayCue-Mac-iPhone

De originele Macintosh werd geleverd met een toetsenbord – en dat kan ook bij deze 2023-variant. Kies je ervoor om deze erbij te nemen, dan krijg je een klein toetsenbord met nog eens twee keer usb-a, twee keer usb-c, een hdmi-poort en een sd-kaartlezer.

De RayCue 128K is in het leven geroepen via een project op Kickstarter. De basisversie van de RayCue zonder Bluetooth-speaker kost $169 (normaal $249). De pro-variant met alle functies kost $199 (normaal $299). En de volledige kit inclusief toetsenbord kost $229 (normaal $378). Het benodigde bedrag is al met crowdfunding bij elkaar gehaal, maar je kunt nog steeds een pre-order plaatsen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil jij ook zo’n toffe mini Macintosh in huis halen? Hij wordt vanaf december geleverd bij de eerste fans.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.