Puro Sound

Deze Puro Sound-koptelefoon voorkomt gehoorschade tijdens het luisteren

De Puro Sound BT5200 koptelefoon probeert te zorgen voor een goede geluidskwaliteit, zonder dat je gehoorschade oploopt.

Elke dag word je blootgesteld aan harde geluiden die schade kunnen toebrengen aan één van je belangrijkste zintuigen: je gehoor. De iPhone geeft bij het luisteren van muziek een waarschuwing dat het volume te hoog is zodra je boven de 62,5% komt (10 streepjes). De koptelefoon van Puro Sound voorkomt op een andere manier dat je gehoorschade krijgt.

puro-sound-bt5200

Puro Sound wil gehoorschade voorkomen

Het is niet toevallig dat Puro Sound je probeert over te halen met foto’s van kinderen die de koptelefoon dragen. Het bedrijf is ontstaan nadat de jongste dochter van oprichter Dave Russel gehoorschade had opgelopen door dagelijks gebruik van een koptelefoon. In de Verenigde Staten zijn er steeds meer kinderen die gehoorschade oplopen en vaak is de koptelefoon de boosdoener, meent Russel.

Puro Sound

geluidsniveau-puro-soundRussel kwam met het idee om koptelefoons te maken die veilig zijn voor zowel kinderen als volwassenen, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en volume. Het is daarbij opmerkelijk dat het ook niet ten koste mag gaan van het volume, aangezien dat nou juist het probleem veroorzaakt. De Puro Sounds-koptelefoons sluiten geluiden van buitenaf voor 82% af en dat zorgt ervoor dat je op een veilig niveau (onder 85dB) kunt luisteren, waarbij het volume nog steeds luid klinkt. Met een LED-lampje aan de buitenkant kun je zien of je ‘veilig’ luistert.

Studiokwaliteit
De BT5200 maakt gebruik van AptX-codec dat voor studiokwaliteit geluid moet zorgen, ondanks dat de koptelefoon draadloos is. Op de iPhone heb je daar echter nog niet zoveel aan, omdat de huidige toestellen de AptX-codec nog niet ondersteunen. Het wachten is op de iPhone 7, waarin Apple hopelijk wel de ondersteuning voor betere audio toevoegt.

Omdat de koptelefoon beschikt over het energiezuinige Bluetooth 4.0 kan tot 24 uur lang je muziek afspelen, al is dat uiteraard wel afhankelijk van het volume. Ook zit er een ingebouwde microfoon in om hands-free te bellen. Het is dus een vrij complete koptelefoon.

Puro Sound BT5200 met hoes

De Puro Sound BT5200 wordt geleverd met een hardcover-hoes waarin je de koptelefoon veilig kunt vervoeren. Ook krijg je er een USB-kabel, AUX-kabel en een snelstartgids bij. Qua comfort lijk je ook goed te zitten: zowel de hoofdsteun als het oorkussen zien er erg comfortabel uit, maar zijn helaas niet van echt leder. Verschillende reviews op internet doen geloven dat de geluidskwaliteit van deze koptelefoon uitstekend is. De Puro Sound BT5200 kun je vanuit Nederland alleen bestellen via de site van Puro Sound en kost inclusief verzendkosten $184,40.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 18:35
Categorie Accessoires
Onderwerp koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.