Prss: nieuw Nederlands platform voor iPad Kiosk-magazines

Prss is een nieuwe digitale tijdschriftendienst van de makers van TRVL. Met Prss kun je zelf iPad-tijdschriften maken en publiceren.

ipad magazine prssPrss is een nieuwe dienst van de makers van iPad-magazine TRVL. Vanaf nu kan iedereen mooie magazines maken voor de iPad en straks ook voor iPhone en iPod touch. Prss werd vandaag geïntroduceerd en heeft meteen de deuren opengezet voor de eerste geïnteresseerden. De oplossing kan interessant zijn voor websites die hun content willen omzetten naar een tabletmagazine die ze via Apple’s Newsstand/Kiosk willen verspreiden.

Prss is cloudgebaseerd en standaard al voorzien van allerlei mogelijkheden om te delen op sociale media zodat je foto’s en reacties kunt uitwisselen met anderen. Je kunt pinchen en zoomen bij pagina’s, net als in TRVL voor iPad.

Door het traditionele proces van gedrukte tijdschriften te omzeilen kon Prss een oplossing maken die voor iOS is geoptimaliseerd. Het werkt soepel en intuïtief, beweren de makers. De tijdschriften die je met Prss maakt zijn staand (portret) en liggend (landschap) door te bladeren op alle schermresoluties, van iPad mini tot iPad met Retina-scherm.

http://vimeo.com/52575781

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 19:02
Categorie Kiosk
Onderwerpen magazine, prss, synchroniseren, tijdschriften, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.