PRS Guitarbud: neem je gitaarspel op via de iPhone

De PRS Guitarbud is een kabel waarmee je het geluid van je gitaar rechtstreeks via een voicememo- of andere recorder-applicatie op de iPhone kunt opnemen. Zo kun je bij een geniale ingeving snel een melodietje opnemen en via e-mail naar je bandleden sturen.

prs guitarbudJe bent gitarist en je zoekt een makkelijke mogelijkheid om je jamsessies op te nemen. Het werkt samen met applicaties als Jammit, Riff Rators, PRS Jam Amp en andere applicaties. Simpel gezegd is de PRS Guitarbud gewoon een kabel die je op de gitaar en op de iPhone aansluit. Met een applicatie als Voice Memo neem je vervolgens het geluid op. De oplossing is ook geschikt voor basgitaristen en toetsenisten.

guitarbud 2Guitarbud wordt gemaakt door Paul Reed Smith Signature Cables en kost $30. Zodra je inspiratie krijgt plug je de kabel in en neem je je gitaarspel op. Vanuit een applicatie als Voice Memo kun je het resultaat meteen via e-mail naar je bandleden sturen. De fabrikant levert standaard geen applicatie mee, maar gaat er vanuit dat iedereen z’n favoriete muziekapplicatie of voicememo-applicatie wel weet te vinden.

Dankzij Guitarbud wordt het makkelijk om als band op afstand samen aan een nummer te werken. De Guitarbud is geschikt voor de iPhone en de 2e/3e generatie iPod touch, in combinatie met een headset. De kabel is 1,8 meter lang zodat de iPhone tijdens wild gitaarspel niet door de lucht wordt geslingerd (hoewel: een draadloze oplossing was nog makkelijker geweest).

Meer info: PRS Cables

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 22:48
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gitaar, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.