AirStash breidt opslagruimte van iPad uit via Wi-Fi

Met de AirStash kom je nooit opslagruimte op de iPad tekort: deze Wi-Fi-server kan content vanaf een geheugenkaartje of laptop streamen naar je iPad. Handig voor films, bijvoorbeeld.

airstash ipadMisschien twijfel je nog tussen de 16, 32 of 64 GB versie van de iPad. Elk volgend model is $100 duurder en dat bedrag wil je misschien liever besteden aan accessoires. Een accessoire dat voor de iPad van pas kan komen is de AirStash, een apparaatje dat in januari al werd aangekondigd en dat vanaf nu leverbaar is. Voor $100 heb je een draadloze geheugenkaartlezer. Daarmee kun je bijvoorbeeld zorgen dat je een stuk of tien films op je iPad beschikbaar hebt, zonder dat de opslagruimte van de iPad vol raakt. Je zet de films op een SD-geheugenkaartje en steekt deze in de AirStash. Die zorgt voor streaming video richting de iPad.

De AirStash is een geheugenkaartlezer die tevens dienstdoet als Wi-Fi-server (met WPA2-beveiliging). Het apparaat heeft zelf geen interne opslagruimte, maar kan content streamen vanuit een aangesloten computer of een SD/SDHC-kaart.

Je kunt de AirStash bijvoorbeeld gebruiken om foto’s uit je camera draadloos naar de iPhone te streamen. Dat ziet er schematisch zo uit:

airstash camera

De AirStash heeft een interne batterij, die bij streaming video-kijken tot 5 uur meegaat. Om te voorkomen dat anderen je gegevensstroom ‘aftappen’ kun je het Wi-Fi-signaal beveiligen met WPA2. De AirStash gebruikt HTML5 voor de webinterface, zodat je ook via hedendaagse browsers als Safari en Chrome de content kunt streamen. De AirStash is compatibel met de iPad en kost $99,99.

Meer info: AirStash

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 21:16
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.