Wall Street Journal en NPR gaan aparte Flash-vrije sites maken voor de iPad

De Wall Street Journal gaat een aparte Flash-vrije versie van de website maken. Ook de publieke radio (National Public Radio, NPR) gaat dat doen. Daarnaast maken ze een iPad-app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

npr logoDe Wall Street Journal en de National Public Radio (NPR) gaan aparte versies van hun websites maken, bedoeld voor de iPad. Beide organisaties zullen in ieder geval een deel van hun websites aanpassen, zodat deze goed op de iPad te lezen zijn. Bezoek je de website van WSJ met een iPad, dan is deze geheel Flash-vrij te bekijken. Klik je naar dieper gelegen pagina’s van de site, dan kan het voorkomen dat deze nog niet allemaal geconverteerd zijn. De maatregel is minder drastisch dan die van Virgin America. Deze luchtvaartmaatschappij kondigde onlangs aan dat ze hun website helemaal Flash-vrij zullen maken. Daardoor wordt het ook mogelijk om via je iPhone in te checken voor een vlucht.

De Wall Street Journal en NPR zullen beide ook iPad-applicaties maken. De insteek daarvan zal verschillend zijn: terwijl je een iPhone-applicatie opstart om heel specifiek nieuws te lezen, wordt de iPad-versie meer een applicatie om mee achterover te leunen en lekker te bladeren. Dat zegt Kinsey Wilson, hoofd digitale media bij NPR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 15:37
Categorie iOS
Onderwerpen kranten, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.