Reacties voor: Proximus gaat 4G-netwerk uitbreiden naar Brugge en Mechelen

De Belgische provider Proximus gaat 4G uitbreiden naar Brugge, Mechelen, Oostende, Doornik en andere Belgische steden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ik heb momenteel Smart 20, en beschik over een iPhone 5. Als ik dan in 1 van die steden ben, zal ik dan automatisch op het 4G netwerk worden overgeschakeld, of moet je hiervoor bijbetalen of een specifiek abbonement nemen?

  2. @Laurens: maakt niet uit waar je komt, Apple heeft het proximus 4g netwerk nog niet geaccepteerd voor iPhone, voor ipad wel (omdat deze niet via Mobistar verdeeld wordt wss). Wil je toch 4g dan moet je de carrier file van de ipad op je iPhone installeren. Ik heb dit gedaan, maar denk dat ik hierdoor soms problemen met bereikbaarheid heb, dus weet niet of het wel zo een goede oplossing is.

  3. Foutje in het artikel denk ik.Apple heeft 4G vrijgegeven op de iPad, maar met de iPhone 5 is het nog steeds onmogelijk (zonder aangepaste ipcc of jaimbreak) om van 4G gebruik te maken.

  4. Een zeer grote fout in dit artikel! Het 4g netwerk van proximus is nog steeds niet geactiveerd op de iPhone 5. De enige manier om er met de iPhone toch op te geraken is de ipad carrier file op je iPhone te zetten (want op de iPad laat Apple 4G wel toe), of te jailbreaken. De reden waarom Apple geen 4G op de iPhone maart wel op de iPad toe laat is simpel: proximus verkoopt enkel de iPad, niet de iPhone. De iPhone gaat dus NOOIT verbinding maken met het 4G netwerk. Met de jailbreak haal ik makkelijk 50 Mbit/sec.

  5. Er zijn twee methodes om 4G te activeren op de iPhone 5 voor Proximus:

    1) Zonder jailbreak
    Instructies: https://www.dropbox.com/s/0ycfdoe6r76aska/iPhone5ProximusLTE.pdf
    Deze methode maakt gebruik van het aanbiederconfiguratiebestand voor iPad waardoor je enkele functies verliest:
    – MMS
    – iMessage/FaceTime via je gsm-nummer
    – Manuele netwerkselectie

    2) Met jailbreak
    Instructies: https://www.dropbox.com/s/nuic0o57qbaoksq/iPhone5ProximusLTEjb.pdf
    Deze methode maakt gebruik van een aangepast (en dus ongesigneerd) aanbiederconfiguratiebestand waardoor je geen functies verliest, maar wel van enkele extra voordelen geniet (ook voor eerdere modellen van iPhone!):
    – APN-instellingen worden automatisch geconfigureerd en kunnen niet meer verloren gaan.
    – De functie ‘Nummerassistentie’ (onder ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’) wordt beschikbaar.
    – Voor gebruikers met een codeslot: bellen van de noodnummers 100 en 101 wordt mogelijk zonder te moeten ontgrendelen.
    – Nuttige Proximus-nummers en link naar de e-Services via ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’ > ‘Proximus-voorzieningen’.

    @Laurens: 4G-toegang is niet inbegrepen bij Smart 20. Zie http://www.proximus.be/4g

  6. Die carrier update is voor de iPad. Ik heb die gebruikt voor mijn Iphone 5.
    De problemen die voortkwamen TGV waren: mensen die mij belden kwamen steeds in mijn mailbox terecht, Iphone zoekt steeds tussen edge-3G-4g. Tel nr in iMessage verdwenen, alleen email was bestaande. Anders voortreffelijke prestatie in 4g te antwerpen. Heb hard reset uitgevoerd om van carrier af te geraken. Alle problemen verdwenen. Ik wacht nu op officiële carrier update 4G via proximus.

  7. @Laurens Van Praet: Volgens mij geraakt je met smart20 niet op 4G. Ik dacht dat 4G enkel voor Generation Connect en Smart 75 was. Ook voor de optie: Internet on GSM Favorite…

    Begrijpen wie begrijpen kan… Ik heb zelf een smart35 abo. Is duurder dan GC en geen 4G :-s

    Nu, het is zeker geen publiek geheim dat Belgacom/Proximus graag het geld uit de zakken van hun klanten klopt. Het enige wat ze nog niet doen is ons aan onze enkels vastpakken om dan te proberen van ons kleingeld uit onze zakken te schudden 😉

  8. LTE in mechelen werkt

  9. Tegenwoordig kan je voor 10eur bij proximus een extra 1Gb bijkopen op het 4G netwerk.

    Ander vraagje: stel nou dat mobistar of base (hahahah like that’s going to happen je hebt zo bij mobistar geen ontvangst) met 4G komen, kan ik dan wel met m’n aaiphone op het LTE netwerk?

  10. Aanvulling in artikel: ik heb nog eens extra benadrukt wat de situatie van Proximus m.b.t. gebruik van de iPhone 5 is. Dat stond er eigenlijk al in, maar ik heb nu nog weer een paar stukken uit een eerder artikel herhaald. We kregen feedback dat dat op prijs wordt gesteld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.