Provinciale Staten Groningen overgestapt op iPad

De Provinciale Staten in Groningen zijn vanaf vandaag overgestapt op de iPad. In september wordt de eerste papierloze vergadering door de Staten gehouden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Provinciale Staten iPadDe Provinciale Staten van Groningen maken vanaf vandaag gebruik van de iPad. De iPad moet alle papieren notulen en vergaderstukken vervangen tijdens vergaderingen. In september zal de allereerste grote papierloze vergadering van de Provinciale Staten plaatsvinden. Commissaris van de Koningin Max van den Berg startte de overgang naar de iPad door op 4 juli alle papieren vergaderstukken op symbolische wijze in de papiercontainer te gooien.


Groningen heeft zeker niet de eerste overheidsinstantie die gebruikmaakt van de iPad: een jaar geleden bleek nog uit een peiling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat eenderde van de Nederlandse lokale politici gebruikmaakt van de iPad. Slechts vijf procent bleek toen het papierloos werken helemaal niks te vinden.

Toen de iPad en andere iOS-apparaten in april je locatie bleken vast te leggen, wilden kamerleden Kamerleden Afke Schaart en Art van der Steur dat de overheid niet langer gebruik zou maken van Apple-producten. Maxime Verhagen zei uiteindelijk geen reden te zien om hiermee in te stemmen. Een latere firmware-update zorgde ervoor dat de iPhone niet langer de locatiegegevens opsloeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.