iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Eenderde van Nederlandse lokale politici gebruikt iPad

Ambtenaren blijken flink te zijn overgestapt op iPads en papierloos werken. Bij de raadsleden en wethouders beschikt al eenderde over een iPad. Bij de overige ambtenaren is dat nog maar 17 procent.

ipad mensenDe Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een peiling uitgevoerd om te kijken in hoeverre er al gebruik wordt gemaakt van de iPad. Daarbij bleek dat eenderde van de politici al overgestapt is op de iPad en niet meer met flinke stapels raadstukken hoeft rond te lopen. In meer dan 40 procent van de Nederlandse gemeenten wordt geheel of gedeeltelijk papierloos gewerkt, zo blijkt uit het onderzoek. In gemeenten waar nog niet papierloos wordt gewerkt, wil 78 procent erop overstappen. Bij de gemeenteraadsleden beschikt 34 procent over een tablet, bij de wethouders 35 procent. In vrijwel alle gevallen gaat het om een iPad. De ambtenaren blijven achter, want bij deze groep heeft maar 17 procent een iPad.


Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat niet alle ambtenaren een baan hebben waarbij ze achter hun bureau grote stapels papier hoeven door te werken. Niet iedereen is blij met papierloos werken: 5 procent vindt het helemaal niets. Wel is er een meerderheid van 51 procent die wél tevreden is. De resterende groep is matig tevreden. Bij de ambtenaren en politici die zeggen papierloos te werken is 66 procent minder gaan printen. Toch is er nog een groep van 25 procent die net zoveel print en 8 provent is zelfs méér gaan printen, dus kun je je afvragen welke betekenis de term ‘papierloos’ nou eigenlijk heeft. Raadsleden die nog geen iPad hebben en nu nog werken met een laptop, verwachten in meerderheid dat ze na de volgende verkiezingen wel een iPad krijgen. E-readers worden veel minder gebruikt bij de lokale overheid: 6 procent van de raadsleden en bestuurders heeft een e-reader en bij de ambtenaren is dat maar 3 procent.

Via: persbericht VNG

Papierloos werken

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.