RedSn0w-update bevat verbeterde baseband downgrade voor iPhone 3G en iPhone 3GS

Een nieuwe update voor RedSn0w maakt het voor een aantal andere iPhone 3G- en iPhone 3GS-toestellen mogelijk een baseband downgrade uit te voeren. Ook kun je een IPSW maken die de iPhone opstart in DFU-modus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

DFU IPSW RedSn0wHet iPhone Dev-Team heeft een update uitgebracht voor RedSn0w, die een verbeterde baseband downgrade-methode voor de iPhone 3G en 3GS bevat. Daarnaast is het nu ook mogelijk om met RedSn0w een IPSW te maken die je iPhone in DFU-modus zet, zodat je een iPhone met een kapotte homeknop ook in DFU-modus kunt plaatsen.

De update zorgt ervoor dat iPhone 3G- en iPhone 3GS-bezitters die eerder geen baseband downgrade konden uitvoeren, hier nu wel toe in staat zijn. De baseband downgrade heeft effect op drie verschillende NOR-chips in de iPhone 3G en iPhone 3GS. Let wel op: is je iPhone 3GS afkomstig uit begin 2011 of later, dan heeft hij geen NOR-chip. Door dan toch proberen te downgraden, riskeer je de iPhone te bricken.

Je kunt de speciale DFU-IPSW maken door te gaan naar Extras > Even More > DFU IPSW. De nieuwe optie zal waarschijnlijk alleen in zeer selecte situaties van pas komen, zoals wanneer je homeknop kapot is. Je moet immers de home- en de ontgrendelknop voor een bepaalde tijd ingedrukt houden om normaal gesproken de iPhone naar DFU om te schakelen.

Redsn0w 0.9.14b2 is te downloaden op de website van het iPhone Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 14:59
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.