Reacties voor: Promofilmpje van TomTom Carkit noemt nog steeds geen prijs

TomTom heeft een promovideo gemaakt over de TomTom Carkit. Daarin worden alle functies uitgelegd, maar informatie over prijs en leverdatum is er nog steeds niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 93 reacties

  1. Ze noemen niet voor niets geen prijs. Zal wel veelte duur worden.

  2. Ben eigenlijk ook wel benieuwd of de iPhone er mèt hardcase bescherming in past want om nou iedere keer die dure case van m’n iPhone te halen zie ik niet zo zitten!

  3. Helemaal geweldig!! Maakt je iPhone wel compleet zo in de auto. Ik gok dat we voor EUR 59,95 de dock kunnen aanschaffen…wie biedt meer?

  4. En zo blijft ‘TomTom voor de iPhone’ maaaanden lang nieuws. Best slim van ze.

  5. Wel een superrrrrgelikt filmpje zeg! Hamvraag: past je iPhone met hardcase in die kit of moet je die er steeds afsleutelen voor gebruik?

  6. Ziet er goed uit 😉

  7. Het kan aan mij liggen, maar de iPhone komt met deze houder toch zó dicht tegen voorruit, dat het scherm onleesbaar (lees: te klein) wordt, of ben ik nou gek?

  8. Eigenlijk kan ik hier niet veel meer aan toevoegen:

    in de demo ziet het er altijd fantastisch uit. Nu de praktijk nog.

    Ben heel benieuwd naar de carkit, ik heb sinds gister tomtom geinstalleerd, en ziet er goed uit. Heb al wel een autohouder en losse auto lader, maar als de prijs niet te hoog komt te liggen ben ik zeker geïnteresseerd.

  9. Leuk die reclame maar er klopt niets van…

    Als je kijkt naar het begin als hij er in wordt gezet dan is hij al op het Home Screen en dan moet hij weer Unlocked worden…

  10. Alles leuk en aardig. Maar laat Tomtom nu eindelijk eens met een prijsstelling komen. Ik mag hopen voor ze dat de prijs gunstig is en niet een hoog in de bol bedrag gaat krijgen. De app vond ik al te duur. Als de carkit meevalt wil ik dat nog wel betalen. Maar als hiervoor straks ook nog een 100 euro weggelegd mag worden dan houd ik het voorlopig wel bij de navigatie die al in de auto zit en bij TT7 die op mijn Tytn staat. Dan neem ik die wel mee als het echt niet anders kan.

  11. wel mooi filmpje, als die houder niet zo gek duur is koop ik hem denkik wel, heb je gelijk auto oplader+ houder in 1, en nog een hoop dingen:) duurder dan 80 euro moetie niet gaan worden 😛

  12. en dan ben nu benieuwd naar de car-kit van Navigon!

  13. Ach ja!

  14. In hoevere is dit filmpje echt nieuw? Komt mij namelijk heel bekend voor.

  15. Tsja die prijs he, daar gaat het toch om.

  16. Zag het al op engadget, mooi filmpje 🙂
    Misschien wat voor m’n ipod, maar heb al gps op m’n gsm en dat gebruik ik amper. :p

  17. Flauw, heeeel flauw….
    Krijg hier toch wel echt iets van.

    Begin me trouwens zorgen te maken of tomtom wel updates zal uitbrengen zoals navigon doet.
    Ik had ergens vernomen dat ze al bezig waren aan een update, maar op hun site vind je hier ook niets van terug dusja…

  18. Mooie presentatie!

  19. Die wil ik hebben !!!!! Maar eerst nog een auto XD

  20. Het is wel een gave carkit ga hem zeker kopen.

  21. En nog steeds mijn vraag (relatief zeker dat het antwoord nee is maarja): kun je dit ding nu gebruiken met je een iPhone nog in je case?

  22. Leuk filmpje! (het is trouwens geen 3Gs haha, kijk maar naar het homescreen :P)

  23. Vind het idee mooi maar vrees dat het ding wel diefstalgevoelig zal zijn. Telkens eruit halen is geen optie dus de waarde ervan mag zeker niet te hoog zijn.

  24. Ik vind ‘m echt ontzettend mooi!
    Handig ook dat je gelijk handsfree kunt bellen. Geen carkit/parrot meer nodig.
    Vrees alleen wel dat we op een ruime 100 euro kunnen rekenen…

  25. Onding, als het alleen met een zuignap bevestigd kan worden.
    Heb je een beetje fatsoenlijke auto, zit de iPhone veel te ver voor je neus….en kan je echt de kaart niet meer lezen.
    Op zich mooie features,maar graag een oplossing om hem (zonder slopen) vast te monteren.

  26. Nou, laat maar komen die houder! Immers duurder dan 1x boete voor het niet handsfree bellen (€150,-) kan het nooit zijn! Ik zeg… KOPEN 🙂
    @PUC, lijkt mij idd. van niet! Kijk immers maar hoe strak de houder om de iPhone zit! Duidelijk gevalletje lijkt mij zo! Maar ik help je het hopen van wel! 😉 ps, maar voor mij nvt! Kheb een doorzichtige sileconenhoes! Is er af in een splitsecond 😀

  27. ben eigenlijk benieuwd waar dit filmpje vandaan te halen is. op http://iphone.tomtom.com/ staat een korter filmpje met nog een tomtom app met een oud icoontje.

    zou fijn zijn als ze bij tomtom de site eens een beetje gaan updaten

  28. Voor iedereen die denkt dat deze carkit alleen maar aan de voorruit bevestigd kan worden: zoek even op YouTube naar ‘apple keynote tomtom’ en rond 2.40 vertelt Peter-Frans Pauwels daar dat deze houder aan je raam èn op je dashboard bevestigd kan worden…

    Zie deze YouTube-video (http://www.youtube.com/watch?v=afwq2_HGJ1A

  29. gaat zeker zonder de case te gebruiken zijn volgens mij.
    anders gaan ze een te lange plug moeten aanmaken om in te klikken.
    Elke case heeft ook zijn eigen dikte en zal wel te moeilijk zijn om een compatibele houder te maken zodat de iphone er niet uitvalt bij de minste beweging van de auto.

  30. Rrrocky zei op 22 augustus 2009 om 11:43
    Het kan aan mij liggen, maar de iPhone komt met deze houder toch zó dicht tegen voorruit, dat het scherm onleesbaar (lees: te klein) wordt, of ben ik nou gek?

    Pete zei op 22 augustus 2009 om 12:20
    Onding, als het alleen met een zuignap bevestigd kan worden.
    Heb je een beetje fatsoenlijke auto, zit de iPhone veel te ver voor je neus….en kan je echt de kaart niet meer lezen.
    Op zich mooie features,maar graag een oplossing om hem (zonder slopen) vast te monteren.

    Nou !!! Dat is nou precies het eerste wat in me opkwam toen ik enkele weken geleden op youtube het filmpje voor het eerst zag….

    Maarja, ik doe toch niet aan “Kruisbesmetting” dus ik kijk uit naar de carkit van Navigon.

  31. Prachtig ding. Nog even afwachten. Ik vraag me af hoe lang het zou duren tot er kabels komen die kunnen opladen en een audio-out jack hebben. Hoef je niet beneden en boven een kabel van je iPhone te hebben. Als je een standaard carkit gebruikt bijvoorbeeld.

  32. Ik houd het bij m’n brodit houder, die zit vast tussen twee ventilatieroosters, blijft de iPhone binnen handbereik en ijskoud. Audio en stroom via de radio met een simpel Apple av kabeltje. Nooit signaalproblemen gehad trouwens.

  33. Het valt mij op dat bij het vastzetten er nogal veel ruimte bestaat voor de aansluiting. Dit gaat dus je onderkant slopen, scheurtje ontstaat en je kunt daarna een nieuwe achterkant monteren. Word je niet blij van, voorspel ik je.
    heb zelf een nieuwe achterkant (130 euro) en heb de les geleerd.
    Ik gebruik nu een Brodit active carkit. Heeft een softside begeleider dus geen beschadigingen.

  34. ennuh gaat die gpsmodule je iPhone batterij gebruiken of heeft’ie externe stroom nodig?? want igv het eerste ga ik hem zeker halen!!

  35. Wat ik me nog altijd afvraag : gaat de carkit ook kunnen gebruikt worden voor ipod touch? Op sommige websites was te lezen dat dit mogelijk zou zijn dankzij de ingebouwde gps-chip van de carkit. In het filmpje vind ik er niets over terug.

  36. Origineel geplaatst door Bob
    En zo blijft ‘TomTom voor de iPhone’ maaaanden lang nieuws. Best slim van ze.

    Idd.. ze weten het slim te spelen bij TomTom

  37. Leuk die carkit maar in mijn 207 kan ik dit volgens mij niet gebruiken om 2 redenen.
    – een vooruit die ver naar voren staat waardoor het schermpje te ver weg staat om te kunnen bedienen.
    -voorruit die warmtewerend is waardoor gps signalen niet goed doorkomen

    Of dit dus voor mij de oplossing gaat geven is maar de vraag. Daarentegen verwacht ik dat Tomtom deze carkit zeker niet onder de 100 euro gaat verkopen gezien de features.

  38. Hopelijk zijn er ook nog andere bevestigingsmethoden dan enkel met een zuignap op het raam. Ik heb hem liever op een plek naast m’n middenconsole.

  39. Mooie houder, maar wat gaat het kosten??
    Tevens knullig filmpje op 1:30 ong. Daar wordt de iphone de verkeerde kant opgedraaid ivm stroom en geluidskabels…

  40. Heel mooi, en een ingebouwde GPS. Alleen we horen niets over de mogelijkheden om hiermee nu ook de iPod touch te gebruiken. Laat Apple dat weer niet toe ofzo??

  41. Kan gebruikt worden ZONDER case…laten we hier duidelijk zijn! Dus alleen handig voor siliconen of een soort gelijk bescherming ivm snelle handeling. Afstand is idd ver om details te lezen zoals actuele snelheid,remaining time enz. ….en geloof me de prijs is NIET goedkoop….vanwege xtra gps chip en degelijk materiaal….maar!!! wel strak spul en handig….heb je een Iphone met Tom Tom ? Wie A zegt moet B zeggen,heren !

  42. Helaas werkt Tottom op mijn 3G niet 🙁 Chrashed bij opstarten. Zelfs na een restore van de iPhone. Iemand een tip?

  43. In het filmpje zit voor het ontgrendelen het ipod icoon omgewisseld met het safari-icoon en na het ontgrendelen niet meer! Vreemd… ineens een andere iphone ofzo?

  44. Origineel geplaatst door thomaspilot
    In het filmpje zit voor het ontgrendelen het ipod icoon omgewisseld met het safari-icoon en na het ontgrendelen niet meer! Vreemd… ineens een andere iphone ofzo?

    Waar je ook al niet tijd voor hebt… 😉

  45. En een combinatie met Navigon? Kortom, is ie te gebruiken als externe GPS en dus met een willekeurig programma te gebruiken?

  46. @Marcel:

    Als je goed in het begin van het filmpje had opgelet zie je dat het wel klopt 😉

  47. Ik vind het wel een cool ding maar het is zo klein. Denk dat het te ver van je af zal zitten en daardoor niet gebruiksvriendelijk zal zijn. Wat ik ook raar vind is dat de lader en audio kabel 2 lossen draaden zijn met 2 verschillende aansluitingen. Als je een externe speaker koopt dan laad je en speel je tegenlijk tijd af. Waarom hebben ze dat niet beter uitgedacht? Kosten besparen missch?

  48. Voor wie niet veel geld wil uitgeven aan de TomTom carkit kan bij de Action voor €1.95 een multi houder voor in de auto halen; hier past de iPhone precies in 😀
    De houder is inclusief zuignap en roosterbevestiging.
    Kan ook geplaast inclusief de USB kabel die bij de iPhone wordt geleverd.

    Een stabiele houder voor maar €1.95! 😉

  49. Mooie houder en de ingebouwde gps module is zeker geen overbodige luxe voor de iPhone.

    Maar waarom ben je verplicht om die glassex sponsorende zuignap te gebruiken. Waarbij je ook nog eens twee waslijntjes krijgt van de voeding en audio. Ik had het mooier gevonden als die optioneel te gebruiken zou zijn en dat de kit ook via een veel elegantere Broditclip zou kunnen worden bevestigd. Overigens is nog niets bevestigd dus mogelijk spreek ik voor mijn beurt.

  50. Origineel geplaatst door marcooo
    Helemaal geweldig!! Maakt je iPhone wel compleet zo in de auto. Ik gok dat we voor EUR 59,95 de dock kunnen aanschaffen…wie biedt meer?

    Minstens 99,95 (en zonder enige software).

  51. Origineel geplaatst door Rrrocky
    Het kan aan mij liggen, maar de iPhone komt met deze houder toch zó dicht tegen voorruit, dat het scherm onleesbaar (lees: te klein) wordt, of ben ik nou gek?

    Dat is een van mijn grote bezwaren tegen al die houders die op de voorruit geplakt zitten. Te ver weg, altijd bibberneiging, vieze plekken, uitnodigend voor diefstal,

    Zo’n apparaat hoort gewoon op het dashboard op minimale afstand.

  52. Origineel geplaatst door harald
    en dan ben nu benieuwd naar de car-kit van Navigon!

    Waarom zouden ze die moeite nemen?

    Brodit en Carcomm leveren prachtige houders die je zonder boren/schroeven kunt monteren op verschillende plekken, Prijzen vanaf zo’n 30 euro (passief) to 80 (actief).

  53. @Rrrocky:
    Je moet natuurlijk niet op de achterbank gaan zitten,he 😀
    Ik denk niet dat dit een probleem zal vormen,het display van de iphone is meer dan groot genoeg,hoor.

  54. Weet iemand hoe de muziekfunctie gaat werken? Ik bedoel, muziek door de dockspeaker lijkt me niet echt een succes. Of zal het door de aux-in van de autoradio gaan?

  55. @viermaal raden: Navigon heeft laten doorschemeren dat ze ook een carkit gaan ontwikkelen, dus die opmerking van Harald is niet zo gek. Die houders van Brodit en Carcomm zijn best mooi, maar een extra gps-chip zit er niet in. Als je dan toch 80 euro moet neertellen voor zo’n houder vrees ik dat die TomTom houder – inclusief luxetoeslag vanwege de merknaam – een duur grapje wordt.
    De 133 euro zoals eerder werd gefluisterd leek me niet zo’n slechte deal, als het inclusief software is. Ben trouwens ook wel benieuwd wat de Aziatische plastic accessoire-industrie ervan gaat maken.

  56. @Gonny van der Zwaag:

    mja Gonny, hoe zouden ze dan omgaan met mensen die de software al hebben?

    Ik bedoel maar, TomTom zal toch wel zo dom niet zijn om de early adapters te “straffen” want wat hebben wij nog aan 133 voor de carkit incl software als we de software al hebben 😉

  57. Wat ik een beetje jammer vindt dat hier 2 kabeljes nodig heeft (voeding audio).
    Waarom niet 1 kabel!

    Net als in mijn auto voor de iPod, met dat als extra voordeel dat ik muziek kan beheren vanaf mijn stuur.
    Hoeveel auto’s zijn zo niet uitgerust met standaard radio/CAN-bus gekoppeld aan de ingang van de CD-wisselaar.

    Met enorm voordeel een zeer duidelijk geluid/ rijistructies!

    In mijn ogen is dat de beste oplossing!

    Navigon kennende gaan ze meer in deze richting zoeken (zij leveren heel veel ingebouwde navigatie’s voor de verschillende Auto merken)!

  58. Ziet er goed uit. Nu de prijs nog

  59. Hoe zit het eigenlijk met de update voor je TomTom op de iPhone? Ik heb al een paar jaar een gewone TomTom en als ik die wil updaten dan moet ik een abbonement afsluiten of 24,99 euro betalen. Moet ik ook voor de iPhone versie gedaan worden als je je kaarten up to date wil houden?

  60. Its a shame the holder does not have a built in cooling fan as your iphone will be in direct sunlight for the whole journey , and for 3gs owners thats something we cant do unless we want a discoloured iphone , i have my airco aimed at my iphone and its still warm after a journey

  61. Build in GPS , dus dat zou betekenen dat de Iphone 2G ook erop gebruikt kan worden?

  62. Waarom de aansluitingen niet in het voetje waarmee hij bevestigd wordt.
    als je de iphone dan draait zitten de snoertjes niet in de weg.

  63. @: voor moest je het niet weten kan je de iPhone langs 2 kanten draaien 🙂 zit zoiezo wel een draaikant in dat ze niet in de weg zitten é :-p

  64. @Sebas:

    Klopt,

    ik koop dat ding sowieso. Al is het maar om de handsfree…

  65. Denk het wel want tomtom heeft ook gezegt dat de ipod touch er op werkt

    Origineel geplaatst door Sebas
    Build in GPS , dus dat zou betekenen dat de Iphone 2G ook erop gebruikt kan worden?

  66. Nu vraag ik me af of er ook TMC in zit, of zal daar weer een apparte antenne voor aangeschaft moeten worden?
    Dat laatste zal me niets verbazen.

  67. Origineel geplaatst door Sebas
    Build in GPS , dus dat zou betekenen dat de Iphone 2G ook erop gebruikt kan worden?

    Ik denk ‘t niet. ik heb zelf een 2g en een 3gs maar denk niet dat de 2g dat zal trekken…

  68. ik denk dat het toch wel rond de 100 komt zeker niet veel minder eerder meer.

  69. wat ik me ook afvraag is hoe het gaat als je je iphone al aangesloten hebt op je autoradio om muziek af te luisteren.

    ik heb een alpine radio, via bluetooth kan ik bellen en via het kabeltje luister ik muziek van mn iphone af over de autoradio en dus autoboxen.

    dusss bij mij zit er al een kabeltje in de iphone… heeft tomtom hier aan gedacht ?

  70. Wat ik er ook erg mooi uit vind zien is het mobile them van deze site voor de iPhone

    M’n complimenten

  71. @:
    volgens macrumors zou het ding universeel zijn, dus ook met navigon werken.
    Ik wacht zelf wel ff de navigon gps cradle af, gps ontvangst is nu al heel behoorlijk. Ben erg benieuwd naar de update die navigon een paar dagen terug heeft aangekondigd

  72. 114 Pondjes, dus ongeveer 130 EUR zal ‘ie gaan kosten.

    http://www.handtec.co.uk/product.php/2126/tomtom-for-iphone-inc-mount

    Ga hem t.z.t. zeker aanschaffen.

  73. 130 euro, de mensen die hem kopen voor de handsfree kunnen dan beter een BT autoradio kopen, heb ik ook, hands free bellen en muziek streamen, en de navigatie over de boxen,perfect.

  74. Kek trouwens dat je de meeste hoesjes erom heen kunt laten (kunnen veel carkits niet)

  75. @kevin: Als ik hem aan mijn voorruit zou ‘plakken’, kan ik hem zelfs niet meer op een verantwoorde manier bedienen, zo ver weg zit ie (ja ik weet, onder het rijden mág je hem niet eens aanraken)…

  76. Origineel geplaatst door Patricio
    114 Pondjes, dus ongeveer 130 EUR zal ‘ie gaan kosten.http://www.handtec.co.uk/product.php/2126/tomtom-for-iphone-inc-mountGa hem t.z.t. zeker aanschaffen.

    Dit is al een tijdje bekend en als je even verder had gelezen was je de volgende zin tegengekomen: Prices & Further Stock info not confirmed – This Page is for Information purposes only and not Pre-orders.

  77. weet je wat ik me nou afvraag. zou navigon ook met deze carkit werken zegmaar, dat hij ook het gps signaal versterkt. iphoneclub gaat er vast een aanschaffen. dan kunnen ze dat vast ook wel even testen.

  78. Origineel geplaatst door brabant
    Het valt mij op dat bij het vastzetten er nogal veel ruimte bestaat voor de aansluiting. Dit gaat dus je onderkant slopen, scheurtje ontstaat en je kunt daarna een nieuwe achterkant monteren. Word je niet blij van, voorspel ik je.
    heb zelf een nieuwe achterkant (130 euro) en heb de les geleerd.
    Ik gebruik nu een Brodit active carkit. Heeft een softside begeleider dus geen beschadigingen.

    Zou je kunnen laten weten hoe en waar je die nieuwe achterkant hebt laten monteren. Ik heb een aantal flinke scheuren/barsten in de kunststof achterkant van m’n iPhone en wil deze graag vervangen. Thanks in advance!

    On topic:
    Ziet er goed uit. Met een speciale dashboard disk (http://www.tomtom.com/products/accessories/accessory.php?ID=514&Tab=2) ook goed op je dashboard te monteren. Is de iPhone beter bedienbaar en beter af te lezen.
    Die schijven heb je bij de Halfords van een ander merk trouwens als voor 2 euro.

  79. Owja, wat gaat er gebeuren als Apple met de iPhone straks ook overgaat op de nieuwe universele lader (https://www.iculture.nl/30872/apple-gaat-ook-overstappen-op-universele-telefoonlader/) en we kopen allemaal weer een nieuwe iPhone…
    Dan moeten we ook weer een nieuwe TomTom carkit kopen natuurlijk…

    Goed voor de cashflow… :-S

  80. in de uitspraak staat dat het alleen gaat om nieuwe modellen apparatuur, bestaande modellen hoeven niet aan de afspraak te voldoen.

  81. Ach het is een mooi dingetje, maar hij is zeker niet noodzakelijk. Ik heb nu enkele ritten met de TomTom app gemaakt in een universeel zuignap houdertje van de MediaMarkt en dit werkt ronduit prima. TomTom brengt je prima van A naar B op de vertrouwde manier. Heerlijk.

  82. 130 euro? Wacht ik nog een jaartje.

  83. Ik kan hem koppelen aan mijn pioneer radio met USB ingang en als ik mijn bekerhouder iets uit mijn dashboard schuif, kan de TomTom in landscape neergezet worden.
    En met een rubberen belkin houder blijft deze goed zitten

  84. Origineel geplaatst door en dan ben nu benieuwd naar de car-kit van Navigon!

    Hihi. Zul je zien dat Navigon straks ook nog eerder is met een houder…

  85. Origineel geplaatst door Dwevbob
    Voor iedereen die denkt dat deze carkit alleen maar aan de voorruit bevestigd kan worden: zoek even op YouTube naar ‘apple keynote tomtom’ en rond 2.40 vertelt Peter-Frans Pauwels daar dat deze houder aan je raam èn op je dashboard bevestigd kan worden…Zie deze YouTube-video (http://www.youtube.com/watch?v=afwq2_HGJ1A

    en hoe zou dat dan moeten???op je dashboard bevestigen
    ik hoorde het dus ook in dat filmpje,maar echt duidelijk werd niet gezegd hoe

  86. @mrfred:

    Dan is een methode die met elke voorruitkit werkt. Maar je hebt er een vlak dashboard voor nodig waarop je een schijf “plakt” maar het is een uiterst labiele en onzekere constructie.

    Kortom, een lapmiddel.

  87. De vraag is en blijft… gaat de TomTom app via/met deze houder ook werken met 1gen iPhone en iPod touch zonder ingebouwde gps?

    Dat zou een nieuw nieuws zijn ipv iedere keer een ander filmpje verder met niks te melden.

  88. Wordt het dankzij de ingebouwde GPS nu ook mogelijk om Tomtom op een iPod Touch te gebruiken?

  89. Origineel geplaatst door Arie
    Ik kan hem koppelen aan mijn pioneer radio met USB ingang en als ik mijn bekerhouder iets uit mijn dashboard schuif, kan de TomTom in landscape neergezet worden.En met een rubberen belkin houder blijft deze goed zitten

    Ik zet ‘m tegen het glaasje voor m’n km teller/toerenteller etc. Mooi in het zicht, maar niet zo lelijk en ver weg tegen je raam in de volle zon. Door de siliconen hoes blijft ie mooi staan. Laad op via USB, muziek over de boxen van de autoradio en bellen via BT 🙂 (JVC autoradio)

  90. Ziet er geweldig uit ik ga hem zeker kopen en ook nog een gps versterker waar gaat de technology toch heen.. 🙂

  91. De TomTom Car Kit wordt in september verwacht en zal waarschijnlijk zo’n 140-150 euro gaan kosten.
    Dit volgens bepaalde bronnen.

    Beetje veel voor 258 gr. plastiek. niet?

  92. Die 140-150 euro is dan wel incl. de software. Er wordt verwacht dat de carkit zelf ongeveer EUR 40 zal gaan kosten.

  93. is hier éénmaal tersprake gekomen op het forum maar niemand heeft erop gereageerd. Is er ook tmc voorzien in deze houder?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.