Programma’s van SBS 6, Veronica en Net5 terug te kijken op iPhone en iPad

Programma's van de commerciële zenders SBS 6, Net5 en Veronica zijn voortaan ook op de iPhone en iPad terug te kijken.

SBS 6, Veronica en Net5Sinds kort is het mogelijk om programma’s van SBS 6, Veronica en Net5 terug te kijken op de iPhone, iPod touch en iPad. Tot voor kort boden de zenders alleen een Flash-gebaseerde speler waardoor programma’s niet op een iOS-apparaat teruggekeken konden worden. SBS Nederland sluit daarmee aan op de ontwikkelingen die Uitzending Gemist van de Publieke Omroep en RTL XL beide al hadden ingezet, dankzij een uitgebreide update voor hun iOS-apps.

Wie vanaf een iOS-apparaat naar de Gemist-sectie van SBS 6, Veronica of Net5 surft, zal niet meteen opmerken dat het nu mogelijk is om video’s te kijken. Tikken op de afspeelknop van een video opent deze vervolgens in de standaard QuickTime-speler van iOS. De kwaliteit van de video’s is niet bijzonder. In ieder geval zichtbaar minder dan bijvoorbeeld Uitzending Gemist of RTL XL. Op een klein scherm zal dat misschien niet meteen opvallen, maar op een groter scherm zoals dat van de iPad zou het wel verschil kunnen maken.

In tegenstelling tot de NPO en concurrent RTL hebben de SBS-zenders tot dusver geen eigen app(s) uitgebracht. Het is niet duidelijk of er plannen zijn om dat alsnog te doen.

SBS 6 Gemist

Met dank aan @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 11:14
Categorie iOS
Onderwerpen televisie, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.