Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Uitzending gemist van SBS 6, Veronica en Net5 terug te kijken op iPad en iPhone

Gemiste tv-programma's van de commerciële zenders SBS 6, Net5 en Veronica zijn voortaan ook op de iPhone en iPad terug te kijken. Via internet zijn de tv-programma's af te spelen.

sbs-zenders-150x150Het is nu mogelijk om programma’s van SBS 6, Veronica en Net5 terug te kijken op de iPhone, iPod touch en iPad. Tot voor kort was alleen een Flash-gebaseerde speler voor de drie zenders beschikbaar, die niet op een iOS-apparaat te gebruiken was. Vanaf nu is dat wel mogelijk. SBS Nederland sluit daarmee aan op de ontwikkelingen die Uitzending Gemist van de Publieke Omroep en RTL XL beide al hadden ingezet, dankzij een uitgebreide update voor hun iOS-apparaten.


Wie vanaf een iOS-apparaat naar de Gemist-sectie van SBS 6, Veronica of Net5 surft, zal niet meteen opmerken dat het nu mogelijk is om video’s af te spelen op een iOS-apparaat. Tik je op de afspeelknop van een video, dan opent deze in de standaard QuickTime-speler van iOS. De kwaliteit van de video’s is niet bijzonder hoog. In ieder geval is er minder zichtbaar dan bijvoorbeeld Uitzending Gemist of RTL XL. Op een klein scherm zal dat misschien niet meteen opvallen, maar op een groter scherm zoals dat van de iPad zou het wel verschil kunnen maken. In tegenstelling tot de NPO en concurrent RTL hebben de SBS-zenders tot dusver geen eigen app(s) uitgebracht. Het is niet duidelijk of er plannen zijn om dat alsnog te doen.

sbs6-gemist

Met dank aan @basvanderploeg

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 oktober 2011 om 11:29
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.