Apple iMac M3 kleuren overzicht in waaiervorm

Reacties voor: Praat mee over Apple’s aankondigingen van oktober 2023

Apple heeft in oktober meer nieuwe producten gepland dan we aanvankelijk hadden gedacht. Na de Apple Pencil met usb-c volgen vernieuwde iMacs en MacBook Pro's. In dit artikel kun je daarover discussiëren: is het wat je had verwacht, of had je liever meer gezien? Praat mee over Apple's aankondiging(en) in oktober 2023!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Buiten de aangekondigde hardware, is er al iets bekend over software wat uitgebreid gaat worden naar Nederland, denk aan apple one premier?

  2. Klikt deze dan vast op de iPad (10gen)? Tot voorheen kon enkel de Pencil 1 gebruikt worden, die niet magnetisch is als ik het juist heb?

  3. @Niels: Nee, helaas niet. Je kan de nieuwe Apple Pencil met usb-c alleen magnetisch bevestigen op iPad-modellen die geschikt zijn voor de Apple Pencil 2.

  4. Een beetje goedkope sigaar uit eigen doos, die nieuwe pencil.

  5. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl:
    In het artikel en op de site lijkt het alsof hij aan een gele iPad hangt. Is dit dan niet de 10e gen?

  6. Lijkt een beetje opvolger van de Apple Pencil 1. Of als goedkope variant voor als je een Air hebt. De pro gaat waarschijnlijk nog steeds voor de Pencil 2. (Wedden dat dit de Pencil Pro gaat heten?)

  7. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @Niels: Je hebt helemaal gelijk! Het lijkt erop dat je de Apple Pencil met usb-c inderdaad magnetisch kan bevestigen aan de iPad 2022. We gaan dit zo snel mogelijk proberen te verifiëren.

    Op de teardown van ifixit is er te zien dat er magneten aanwezig zijn. Ze komen wel niet volledig overeen met bijv de Pencil 2. Vermoedelijk was dit dan al voorzien voor deze nieuwe pencil

  8. @Niels: Dat klopt inderdaad. De Apple Pencil 2 plakt niet magnetisch vast aan de iPad 2022, vandaar dat wij er ook in eerste instantie vanuit gingen dat dat ook niet het geval is met deze nieuwe Apple Pencil met usb-c. Maar waarschijnlijk zijn de magneten in de nieuwe Apple Pencil dan anders gepositioneerd, zodat hij op alle iPads met vlakke zijkant blijft plakken.

  9. (Red.) We hebben dit artikel aangevuld met de nieuwste aankondigingen van het Scary Fast-event.

  10. Goedemorgen allemaal, vonden jullie het een event waardig?
    Komt misschien door het tijdstip dat ik het wat magertjes vond 🫣
    Nou ja, geen nieuwe producten is beter voor de portemonnee!

  11. Ik schrok nogal van de nieuwe prijs van de MAC Book Pro. In de aankondiging spreken ze over 1599$ terwijl we het in Nederland hier hebben over 2029€
    Ik weet wel dat die 1599$ zonder tax i maar als je er 10% op doet dan kom ik nog steeds niet op 2025€ 🙁

    • Je moet de prijs daar dan ook vergelijken met de prijs zonder BTW hier en niet met de prijs met BTW daar.

      Als je hier de btw eraf haalt kom je op €1677, en dan is het verschil een stuk minder groot

    • Tax is hier BTW, dus 21%. dan klopt het verhaal dus wel aardig. Desalniettemin altijd een domper om de Nederlandse prijzen te zien.

  12. Bummer! Ik sta op het punt om een Mac Mini en 2 Studio displays te bestellen, maar ik zie ze beide niet in het rijtje met aankondigingen staan… 😞
    Wat zou een logisch volgende moment zijn waarop de Mini met M3 uitgerust zal worden?

  13. Ik denk dat de Mac mini in de lente een refresh gaat krijgen, samen met de Studio en de MacBook Air.

  14. Het event was wel erg kort om voor op te blijven. Verder prima aankondigen maar weinig hele spectaculaire dingen. Dat het hele event op een iPhone gefilmd was vond ik eigenlijk het indrukwekkendste.

  15. Wat ik echt belachelijk vind is dat ik nog steeds geen behoorlijke opvolger kan kopen voor mijn 27 inch iMac uit 2014 met 5K retina display. En dan doet Apple alsof de nieuwe 24 inch iMac met M3 processor een waardige opvolger is met een performance die dan 2,5 maal hoger ligt maar waar je wel flink op screen real estate op achteruit gaat zonder dat aspect te noemen. Wat heb ik daar aan? Wat een farce!

    • Zijn er mensen die hier niet mee eens zijn? Ook ik wacht op 27″ iMac (of groter). Hoe zijn de bevindingen inmiddels van mensen die eerst op 27″ werkten en nu op 24″?? Daar lees je nooit over.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.