PostNL pakketjes versturen

Met de PostNL-app kies je nu zelf een geschikt bezorgmoment

Nog voordat het eerste bezorgmoment geweest is, kun je nu in de PostNL-app een eigen bezorgtijd selecteren. Je kunt er ook direct voor kiezen om een pakketje naar een PostNL-locatie te versturen.

PostNL pakketjes versturen
Als je online iets bestelt wat bezorgd wordt met PostNL, dan krijg je van tevoren een tijdsperiode aangewezen waarop de bezorger bij je langs komt. De PostNL-app (link) laat je nu ook zelf je gewenste bezorgtijd invoeren. Je kan daarnaast ook meteen een PostNL-locatie kiezen waar je je pakketje wil afhalen.

Bezorgtijd kiezen in PostNL-app

Normaal gesproken kon je in de PostNL-app geen bezorgtijd selecteren, omdat er standaard al een tijdsperiode ingevuld is. Het selecteren van een geschikt bezorgmoment kon alleen nadat de eerste bezorgpoging niet gelukt was. Je krijgt dan een niet thuis-briefje op je deurmat, waarmee je met de code een nieuw bezorgmoment kon selecteren. Vanaf nu is zo’n eerste bezorgmoment niet meer nodig om zelf een geschikte bezorgtijd te kiezen, want dit kan nu standaard in de PostNL-app.

PostNL bezorging en tijd kiezen.

In de PostNL-app hoef je alleen maar de bezorging te selecteren die onderweg is. Je ziet dan een verwacht bezorgmoment, met daaronder de optie om dit te wijzigen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een bezorging in de avond, op een moment dat je wel thuis bent. Verwacht je helemaal niet thuis te zijn, dan heb je in de app ook de optie om je pakketje te laten bezorgen bij een PostNL-locatie. Hierdoor kun je zelf op een geschikt moment je pakketje bij zo’n locatie ophalen.

De functie om voor je eerste bezorgpoging zelf een geschikt moment te kiezen, werd begin deze maand al bij enkele locaties in Nederland toegevoegd. Inmiddels kan dit in heel Nederland, waardoor iedereen zelf een geschikt moment of PostNL-locatie door kan geven. Behalve voor pakketjes ontvangen, kun je de app ook gebruiken om iets te versturen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen postzegels maken met de PostNL-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2017, 17:38
Categorie Apps
Onderwerp postnl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.