Reacties voor: Poll: wat vind jij van iOS 6?

Apple bracht gisteravond iOS 6 uit. We vragen ons daarom in onze poll af: wat vind jij tot nu toe van iOS 6?
Lees het complete artikel → Poll: wat vind jij van iOS 6?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 209 reacties

  1. toch maar gestemd op ontevreden. ik vind alles leuk en gaaf, maar maps blijft een flinke downgrade. Dekking is opzich wel goed maar alles is een stuk waziger. en maps is de meest belangrijkste functie voor mij.

    Als je inzoomt word het weer scherper…dus denk dat het eigenlijk een slechte “feature” is. Dat als je uitzoomt het net lijkt alsof je door de wolken kijkt ofzo.

    Het beeld materiaal is wel een jaartje oud ofzo. Ter vergelijking in google maps is het zo’n 3 jaar oud.

  2. Gestemd op tevreden, omdat er niet tussen stond ik ben superbij met IOS6

    Apps openen sowieso al 2x zo snel en de animaties gaan vloeiender (dus ook sneller) facebook en twitter vanuit notification centre is geweldig, nieuwe muziek app ziet er mooi uit. App store vind ik ook mooi. Passbook gaat ook steeds groter en dus handiger worden. De Apple maps zien er beter uit dan Google, moet natuurlijk nog wel ontwikkeld worden maar wat wil je. Google heeft al die jaren gewoon kunnen ontwikkelen, Apple moet dat in een jaar, dat hebben ze goed gedaan. Daarbij zijn veel van de nieuwe instellingsopties erg welkom. Vooral de niet storen switch is fijn in combinatie met het getimede niet storen. De optie om te kijken welke apps welke persoonlijke informatie gebruiken is ook erg fijn. Je hebt zo veel meer controle. Verder de optie Begeleide Toegang is erg handig (vooral voor verkopers of bedrijven die een app of site willen laten zien. Die kunnen heel gemakkelijk alles uitzetten zodat instellingen etc. niet aangepast kunnen worden) De optie om nu aparte mail geluiden per e-mail account in te stellen is ook erg welkom, al gebruik ik het momenteel niet. Verder de fantastisch vernieuwde weer app die er veel mooier en gelikter uit ziet. Het icoon van Instellingen vind ik trouwens ook veel een veel mooier. Leuk detail is dat de statusbalk veranderd naar de de kleur van je navigatiebalk. Tenminste in de stock apps. Daarbij de extra functionaliteit die iCloud met zich meebrengt voor het syncen van tabs en gedeelde fotostreams. Dan heb je nog betere herkenning voor mail accounts waardoor je voor veel dingen geen server meer hoeft in te voeren. De camera app is beter nu dat het er wat donkerder uitziet. Ook hebben trouwens de instellingen een logischere plaats gekregen en ben ik blij dat de iconen van de CD covers in je app kleiner zijn waardoor er meer ruimte is voor de titel enz. Daarbij ook nog de vele extra mogelijkheden over notificaties op wat voor manier je die wilt ontvangen. Bij de stock apps zijn daar flink wat opties bijgekomen. En eindelijk is de lelijke youtube app verwijderd standaard. Nu is er een veel mooiere app met een veel beter icoontje, en die app werkt perfect als vervanger. Uiteraard ook de oplossing van iMessage waardoor die nu weer normaal werkt.

    En mocht het toch voorkomen dat ik mijn jailbreak te lang mis. Dan ga ik terug naar IOS 5.1.1

  3. Enige waar we op achteruit zijn gegaan (vind ik dan) is dat we Google Maps vooralsnog kwijt zijn.
    Daar loopt Apple flink op achter en ziet er allemaal stukken minder uit. Geen streetview meer wat ik vrij veel heb gebruikt.
    Voor de rest super.

  4. Ik ben tevreden. Alles is naar mijn smaak subtiel verbeterd en maakt mij ouderwets jubelen.

    Maps is inderdaad een ontzettende smet, want hoewel het mooi oogt, mag het niet in de schaduw staan van Google Maps.

    Ik denk dat Google en Apple in een redelijk laat stadium onenigheid hebben gekregen over het verlengen van de Maps-licentie. Want we weten alleen dat die dit jaar afliep, wat er verder besproken is, weten we niet.

    Ik denk dat Apple ervan uit is gegaan dat de samenwerking op dit vlak gewoon door zou gaan. Om wat voor reden dan ook, ging het dat in een later stadium toch niet. Maps voor iOS 6 is het resultaat.

    Als Maps inderdaad de relatieve noodgreep is die ik vermoed, dan vind ik het een goed gelukte. Ik ben vooral benieuwd hoe snel de app verbeterd. Wijzigingen hoeven per slot van rekening niet via een update, maar zijn vooral web.

  5. Ik heb hem nog niet geinstalleerd… Heb een iPhone 4, en wil niet dat hij langzamer wordt. Iemand al ervaringen met iOS 6 op een iphone 4 16gb?

  6. nog niet geinstalleerd…..
    zolang er geen jailbreak is geen upgrade!;>0

  7. Ik ken vrijwel niemand die Maps echt gebruikt. Ik heb het destijds in een mapje weggestopt omdat het toch alleen maar in de weg zit!
    Verder vind ik IOS6 erg fijn. Meer snelheid etc… zie uitgebreide verhaal Brian Lamers hierboven.

  8. Mijn iPhone4 is er wel sneller door geworden.
    Maps gebruik ik niet veel dus geen gemis voor mij.

    Ik ben zeer positief verder over iOS6.

    Jailbreak zal wel snel komen anders gaat ie rap weer naar 5.1.1

  9. Bij mij is het al 3 keer vastgelopen. Waardeloos..

  10. Ontevreden,

    Gaat echt oud aanvoelen voor mij.
    Google Maps is ook een gemis voor mij.

    Tevens mijn vertrouwde YouTube app die weg is, dat is gewoon schandalig. Die van Google zelf valt tegen voor wat ik gewend ben.
    Zou YouTube ooit nog terugkomen?

  11. Ben niet echt tevreden. Ik zie in reacties hierboven veel dingen naarvoren komen waar ik me weer aan irriteer. Gelukkig is dat het mooie van een eigen mening.

    Een van de dingen die ik rond uit slordig vind van Apple is dat, bij mij, de app store voor een heel groot deel nog engels is. Niet dat ik geen engels spreel/lees. Maar een deel is wel Nederlands en een deel niet.

  12. Maps vind ik er juist op vooruit gegaan! Snellere rendering, minder dataverbruik! OK, geen streetview, maar zo hard heb ik dat niet nodig en dat komt vast wel terug. In plaats daarvan heb ik nu mijn TomTom minder nodig, scheet weer een apparaat meenemen…

  13. Zeer tevreden. Vooral de 3D functie in kaarten app is verbluffend!

  14. Hoeveel mensen zouden daadwerkelijk Google maps gebruiken. Het is leuk om een keer te zien. Voor de rrest kunnen je beter dingen bekijken op de Ipad of gewoon op de computer. Voor het navigeren heb je het ook niet nodig

  15. Ik ben wel tevreden maar heb toch anders aangeduid omdat ik als ik snel apps wil downloadener oftewel uitspring of de boel blijft haperen.

  16. Ik ben tevreden! Na het truukje met de home-knop helemaal, hij doet het weer. Vers os erop, alsof ik een nwe telefoon heb joh!

    Ook erg blij dat het verschrikkelijk lelijke icoontje van de youtube app eindelijk weg is. FB integratie is super en volgens mij werkt t-b-t nav wel op iphone 4, maar dat moet ik nog checken. Geeft wel ‘rochtingsborden’ boven in beeld ieg.

  17. Mijn Iphone 3GS gisteravond geupgrade. Merk duidelijk dat alles sneller werkt met IOS6. Verder mis ik geen functies in de nieuwe maps. Facebook status bijwerken van uit berichtencentrum is top!!

    Kortom: zeer tevreden!

  18. Het is niet de kwaliteit die ik gewend ben.

    Welke idioot verzint het dat ik al mijn Facebook contacten verplicht moet importeren? Dan maar geen Facebook integratie, te debiel voor woorden.

    Ik krijg toch het idee dat alles steeds meer gericht is op Amerika, de features in Nederland zijn het allemaal net niet. (siri, passbook, maps)

    Safari tabs uitwisselen is leuk, maar de MacOS safari is slecht, gebruik liever Chrome, onzinnige feature dus.

    Read it Later? Kan ik dat uitwisselen met de dienst die ik al jaren gebruik (Instapaper)? Omdat het standaard in mijn iPhone zit ga ik er echt niet naar wisselen.

    De nieuwe appstore, leuk die grote iconen maar ik scroll me rot! Voelt krap aan en ik heb geen overzicht, dit is ontworpen voor een iPad niet een iPhone.

    Het veranderen van de statusbalk in een Disco vind ik triest, in de Nu app veranderd hij steeds van kleur. Wat was er mis met zwart?

    Het nieuwe dialpad voelt niet als iOS, maar meer android-achtig.

    De enige echte toevoeging voor mij is het toe kunnen voegen van een attachement vanuit een email. Dat dit niet eerder kon is te debiel voor woorden. Alleen hebben ze een debiele VIP inbox aan mail toegevoegd, die gebruik ik niet, dus wil ik niet zien!

    Na Mountain Lion vind ik iOS6 ook al geen verbetering. Apple moet oppassen dat ze niet te weinig innoveren, anders gaan ze hard vallen.

  19. Waardeloze update. Voelt echt als een achteruitgang. Geen maps en streetview meer, Apple’s alternatief is te lelijk voor woorden. Geen youtube-app voor m’n iPad2, geen siri voor iPad2, geen 3G-Facetime voor iPhone 4, kortom: alleen maar een Facebook intergratie waar ik niet van juig. En een Niet-storen modus, terwijl je dan wilt kiezen tussen beichten en telefoon.

    Kon ik maar terug…

  20. Mis google maps en youtube app. youtube uit de app store is een iphone app, en dus niet full screen te krijgen op de iPad. Verder zeer tevreden.

  21. Updates zijn niet alleen maar features in mijn ogen. Loopt als een zonnetje. Blaast mijn iphone 4 een nieuw leven in!

  22. ik gebruik kaarten niet zo veel, alleen als ik ergens in een stad loop en bv naar een restaurant wil. Voor routeplanning heb ik Navigon-Europa, die heel goed werkt.
    Wel heb ik in kaarten, in mijn nieuwbouwwijk, straten gezien die er gaan komen, met al wel de namen erbij, dat toont Googlemaps en ook Navigon zeker nog niet. Dat is dus wel heel erg goed in kaarten.
    Wat ik zeker nog wel jammer vind en een gemiste kans is dat er nog geen eenduidige manier is om vanuit een app extra’s uit te voeren.
    In foto’s krijg je nu via de knop links-onderaan alle opties die er zijn, bv foto bewerken en posten. Maar in mail moet je via een totaal andere manier foto’s gaan invoegen. Heel raar.
    Verder vind ik de extra instellingen bij telefoon wel handig, bv de sleep, jammer daarbij is dat er gebruik gemaakt wordt van Favorieten en dat daarin de instelling per telefoonnummer is en niet per Contactpersoon.
    Systeemtechnisch is het fijn dat nu goed te zien is welke app’ gebruik maken van informatie uit andere apps.
    Het ontbreken van meerdere gebruikersprofielen mis ik nog steeds, zeker op de ipad.

  23. Origineel geplaatst door Richard
    Waardeloze update. Voelt echt als een achteruitgang. Geen maps en streetview meer, Apple’s alternatief is te lelijk voor woorden. Geen youtube-app voor m’n iPad2, geen siri voor iPad2, geen 3G-Facetime voor iPhone 4, kortom: alleen maar een Facebook intergratie waar ik niet van juig. En een Niet-storen modus, terwijl je dan wilt kiezen tussen beichten en telefoon.Kon ik maar terug…

    Wel grappig, was allemaal bekend, en toch installeren……

  24. Het is gewoon jammer dat heel veel functies die het juist leuk zouden maken niet beschikbaar zijn in NL,

    – ook is de facebook integratie handig aan de ene kant, maar ook erg voor je privacy omdat de gegevens worden samen gevoegd met de contact informatie van je iOS devices..

    – PassBook heeft volgens mij ook nog niks voor NL dus daar missen we de boot, geen 3D Flyover maps, dus dat is ook enigszins jammer.

    Ziet er goed uit, maar vist voor mij persoonlijk naast het net

  25. @Pipo: trucje met de homeknop, bedoel je het openen van e klok app, lock knop ingedrukt houden en dan home ingedrukt houden om te resetten. Of is er iets anders dat ik moet weten? Hoewel die truc natuurlijk ook goed werkt

  26. Heb voor anders gekozen. Over het algemeen ben ik erg tevreden over iOS 6. Veel makkelijke en nieuwe opties.

    Wat negatief is, is dat er momenteel veel vaker Apps crashen waaronder ook Apple Apps als app store, pages.

  27. Ik lees regelmatig dat mensen tevreden zijn maar…… als er niet snel een jailbreak komt voor IOS 6 ze ook weer even snel teruggaan naar de oude versie (om die te jailbreaken). Jailbreaken doe je toch omdat je niet tevreden bent met het gebruikte OS en dit aan wilt passen?

    Hoe kun je dus zeggen dat je tevreden bent met een OS, in dit geval IOS 6, maar als je het niet kunt jailbreaken je het OS weer verwijderd …….

    Klinkt mij erg tegenstrijdig…… Of begrijp ik het niet goed 🙂

  28. Ik ben vooral zeer ontevreden over de maps app. Deze bevat gewoon veel minder kaartinhoud dan de oude Google maps. Als je alleen al naar China kijkt, in dat land staan bijna geen enkele wegen aangegeven (en bovendien ook nog in het Mandarijn).

    Ik kan echt niet wachten totdat Google de oude vertrouwde maps app uitbrengt op IOS.

  29. Ben ik de enige dan die vindt dat de batterij bij de 4s leegloopt sinds iOS 6, heb vandaag al 2 keer aan de lader mogen hangen 🙁
    Op mijn ipad 3 merk ik wel geen merkbaar verschil.

  30. Ik snap niet dat men in nog geen 24 uur al weet dat het super is of slecht.
    Ik vind dit soort poll dan ook geen waarde hebben.
    Doe deze nog eens over 4 weken over als iedereen er een tijdje mee gespeeld heeft.

  31. IOS was revolutionair, nu met versie 6 is het meer evoltionair aan het worden. geen bijzondere dingen, door breien met wat je heb. ze geen nut om met mijn 4 naar IOS6 te gaan. JB bied steeds meer eigenlijk.

  32. Ik ben zeer tevreden.
    Maps is erop vooruit gegaan, minder data, snellere app.
    Youtube is gewoon te downloaden uit de store, dus niets aan de hand.

    Heb vandaag voor het eerst Passbook gebruikt en dat beviel me prima.

    Minpuntje:
    de App Store lijkt verdacht veel op de store voor android dat een jaar geleden ongeveer uitkwam..

  33. De voiceover stem Xander is verminkt. Blinden en slechtzienden maken gebruik van voiceover.

  34. Ik draaide een week op de GM en merkte dat mijn batterij minder snel leeg liep.

    Nu heb ik de update geinstalleerd en gaat hij weer van ouds leeg?

    Maar dat kan toch eigenlijk niet omdat het precies de zelfde versie is?

  35. Er zijn wel een paar dingen veranderd sommige heel groot maar de meeste dingen vind ik redelijk hetzelfde allemaal.

    Dus niet heel veel verandering maar toch ben ik er tevreden over!

  36. Wat een zeikerds hier in de comments zeg! iOS 6 is te gek! Wat betreft de Maps app: street view gaat niet terug komen maar wordt vervangen door de 3D beelden. Werkt eigenlijk veel beter omdat je niet van foto naar foto hoeft te springen, maar gewoon vloeiend door de stad kunt “vliegen”. Enige probleem is dat Nederland nog niet in 3D gemodelleerd is. Maar dat komt nog wel binnenkort, dat weet ik zeker. Voor de rest is de maps app een flinke verbetering.

    Mensen die vinden dat iOS er “oud” uit ziet is omdat Apple niet als concurrenten elke versie van de software een volledig andere richting inslaan. Bij Mac OS klaagt toch ook niemand? Why change a winning team? En werkelijk elk aspect van het hele iOS heeft kleine of groter verbeteringen gekregen dus het voelt voor mij weer als nieuw!

    En mensen die denken dat hun telefoon niet werkt zonder Jailbreak moeten opbokken! Koop dan lekker een Android als je je zo opgesloten voelt!

  37. Voor wat ik er tot nu toe van heb gezien erg tevreden. Een hoop meer mogelijk in de instellingen naar mijn idee.
    Mijn iPhone 4 kan ook nog redelijk om gaan met iOS 6. Dus ik ben erg blij. Ookal is het dan nog maar een weekje of wat. DAN iPHONE 5!!!

  38. werkt allemaal wat sneller op mijn Iphone 4
    Batterij lijkt sneller leeg te gaan, moet nog even goed testen

  39. Ik vind de “upgrade” deze keer echt een “downgrade”. Ik voel me als consument beet genomen. Het is mijn telefoon, ik betaal het abbo maar iemand anders beslist dat ik plotseling een aantal dingen niet meer kan. Kaarten was een favoriet van mij. Voor de navigatie heb ik mijn tel niet nodig. Voortaan kijk ik wel twee keer voor ik mijn telefoon van nwe software voorzie. Mijn iPad blijft iOS 6-vrij!

  40. @Brian Lamers: Helemaal mee eens! Zeer tevreden ook over iOs 6, Google maps kan gemist worden als app, is er ook als webapp, so no problemo 😉

  41. Vind alleen dat app store traag opstart
    Voor de rest te vreden heb wel effe de YouTube app gedownload

  42. Ik meen me te herinneren dat Siri ook aar iPod touch 4th Gen zou komen? Nu is het enkel de 5de maar ik herinner me precies dat het toen al werd aangekondigd voor de ipod touch en dat er toen nog geen sprake was van een nieuwe ipod touch… ofwel?

  43. Origineel geplaatst door stardust
    Ben ik de enige dan die vindt dat de batterij bij de 4s leegloopt sinds iOS 6, heb vandaag al 2 keer aan de lader mogen hangen Op mijn ipad 3 merk ik wel geen merkbaar verschil.

    Hier heb ik ook last van!
    Op me ipad (ipad 3) heb ik er ook last van tov ios 5.1.1!
    Misschien dan toch configureren als een nieuwe iphone / ipad en geen reservekopie terugzetten…

  44. De Appstore is nu uitermate slecht. Waar Apple zo goed in is is nu weg. De gebruiksvriendelijkheid 🙁
    – Meer vingerbewegingen zijn nodig.
    – Bij zoeken zie je maar 1 of geen resultaat in je scherm staan (dan zie je een alternatieve zoekterm), nu moet ik swipen, vroeger zag je gewoon meer in 1 oogopslag. Ook de screenshots erbij is extra data. Kost meer data en laden kan daardoor langer duren.

    Andere punten.
    – Snap niet waarom ze de youtube app eruit hebben gehaald!
    – Nieuwe maps is wel oké, helemaal straks met iPhone 5, waarop turn-by-turn navigatie werkt. Detail had wel meer gemogen, google maps was beter. Maar ach, met de tijd wordt het beter. En google komt toch wel met een app mocht de app je na zo vaak laten zitten!
    – Alles is net wat sneller.
    – Toch loopt Rayman Jungle Run minder soepel dan voor iOS6.
    – Niet storen functie is netjes.

  45. Is er nu echt iemand die dit oprecht een serieuze update kan vinden? Dit is IOS 5.3 wat mij betreft.

  46. Origineel geplaatst door Stephan
    Ik ben vooral zeer ontevreden over de maps app. Deze bevat gewoon veel minder kaartinhoud dan de oude Google maps. Als je alleen al naar China kijkt, in dat land staan bijna geen enkele wegen aangegeven (en bovendien ook nog in het Mandarijn).Ik kan echt niet wachten totdat Google de oude vertrouwde maps app uitbrengt op IOS.

    Datzelfde heb ik in Tibet…….. 😉

  47. Die Maps discussie begrijp ik niet, dan gebruik je toch m.google.maps.

    Ik vind vooral apart dat de feature die vorig jaar zo groot gelanceerd is en nu verder doorgevoerd hier totaal niet genoemd wordt.. SIRI.
    En misschien is het maar beter om er niets over te zeggen.

    IOS6 is een mooie update maar voor de verbeteringen die er echt toe doen moet je toch echt ergens anders wonen.

  48. @Martijn: Schandalig van wie? Wellicht wilde Google wel niet verder, want in de oude app konden ze geen advertenties tonen. In de nieuwe weer wel.

    Verder zeer tevreden over iOS6, maar ik hoop wel dat er snel een losse app voor Google Maps komt. Apples Map is mooier en sneller in gebruik, maar als je er niets kunt vinden ook vrij nutteloos.

  49. Hoe werkt passbook als in aan klik staat er ga naar AppStore en dan zegt mijn iPod kan geen verbinding maken met iTunes

  50. Voor de iphone 4 is er niet veel anders

  51. Ik zou zo graag een handleiding krijgen. Je leest over 200 wijzigingen, maar welke en hoe in te stellen?

  52. Sinds update krijgt mijn vrouw ook al mijn smsjes te zien op haar iphone. Niet handig :-0

    Weet iemand wat er verkeerd gaat?

  53. Navi van appel maps net uitgeprobeerd. Stem is vreselijk en onverstaanbaar. En in duitsland had ik internet nodig om de route te laden na thuis. Dus toch maar weer de tomtom gebruiken. Het is wel fijn dat je nu foto in de mail standaard kan invoeren. En de extra mogelijkheden met bellen. Voor de rest is apple nog altijd gebruiksvriendelijk en makkelijk. Maar na een paar jaar hetzelfde software van apple gebruikt te hebben,wordt het toch wel saai.Een fijn product zonder vernieuwing. Doet me aan de lange sleur van mijn nokias denken. Maar misschien dat na de verlengde 4s iets nieuws komt.

  54. Om eerlijk te zijn, zijn er zo weinig veranderingen dat ik nog niets bijzonders heb kunnen vinden. Dat Apple verkondigt dat er “honderden veranderingen” zijn neem ik al jaren met een korrel zout. Het mag wel zo wezen, maar wat wij er van zien, kunnen we op een hand tellen.

    Een kantnotitie voor mensen die de app van Bioware gebruiken (Datapad), nog NIET updated naar iOS 6 want de app werkt hier niet mee.

  55. Origineel geplaatst door Mark
    Is er nu echt iemand die dit oprecht een serieuze update kan vinden? Dit is IOS 5.3 wat mij betreft.

    Hoezo 5.3? Die bestaat niet eens, iOS6 is de nieuwste.

  56. Heb de nieuwe IPad en IOS6, maar geen Siri optie? Of ze ik iets over het hoofd?

  57. Niet zo fijn want al je je iPhone hebt gejailbreakt dan gaat alles weg 🙁

  58. Vind iOS 6 wel cool, alleen had er wat meer van verwacht.

  59. Tevreden behalve over maps in de integratie daarvan. Yelp kan niet bieden wat Google in al die tijd verzameld heeft. De maps app op zich ziet er prima uit maar heeft een achterstand van jaren.

  60. Eigenlijk ontbreekt de optie ‘Tevreden, maar niet over Maps’.

  61. Ik ben er niet tevreden over want normaal met YouTube stond het op de homepage automatisch en nu is er alleen een app. Voor de iPhone,iPod toch maar niet voor de iPad je moet dan steeds op zoon klein schermpje kijken of naar een onhelder beeld.
    En ik kijk namelijk veel YouTube maak er een versie voor de iPad of doe gewoon YouTube weer terug.
    Voor de rest ben ik zeer tevreden over de update.

  62. Kun je met de iPad3 eigenlijk ook Panorama foto’s maken?

  63. Dik tevreden!!!

    Mijn 3GS lijkt beter te lopen dan met 5.1.1.

    En maps missen? Nee, echt niet. Gratis navigatie, en 3D steden… hell yeah!!!

  64. Origineel geplaatst door Brian Lamers
    @Pipo trucje met de homeknop, bedoel je het openen van e klok app, lock knop ingedrukt houden en dan home ingedrukt houden om te resetten. Of is er iets anders dat ik moet weten? Hoewel die truc natuurlijk ook goed werkt

    Ik bedoel: een app openen, lock inhouden tot ‘slide’ melding komt, lock loslaten, dan home indrukken tot slide melding annuleert. Works like a charm!

  65. Meest lastig vind ik de diversiteit aan meningen. Ik hoor ook geluiden dat de appstore nu zo’n ramp is. En zo wel meer. Je weet het pas echt als je zelf update. Ik wacht er nog maar even mee…

  66. Ben deels tevreden en deels ontevreden. Tevreden omdat alles er iets strakker uitziet. Maar ontevreden omdat de AppStore crasht als je aan het browsen bent door de apps

  67. Over het algemeen wel tevreden alleen battry gaat super snel leeg in standby…….

  68. Hangt tevreden niet samen met het type waarop je iOS6 installeerd? De upgrade van mijn iPhone4 geeft niet écht een wow gevoel, eerder “much ado ’bout nothing”.

  69. Ontevreden, excel documenten openen en pdfs vanuit mijn mailbox is niet meer mogelijk. Moet ik eerst een app voor downloaden, pfffff. VERVELEND

  70. Ik sluit mij aan bij een eerdere reactie: nog veel te vroeg om een oordeel te vellen (iOS6 werd aangekondigd en pas 2 maanden later na 4 beta gereleased voor eidereen) dus stel deze vraag binnen een maand of misschien 2 nog eens.

    Iedereen die hier een negatieve reactie heeft geplaatst jankt over dingen die we al wisten: Maps, app store, facebook integratie, …
    Installeer het dan niet of test het eens met een iphone of ipad (indien mogelijk) van een kennis die wel over wil gaan nar iOS6!

    Mijn mening: op het eerste zicht draait iOS6 soepel en vlot. kaarten app is in orde, heeft een stem begeleiding dus geen gps app meer nodig.
    Het menu wanneer je op de “deel” knop drukt in foto’s, safari of dergelijke is wel netjes.
    De facebook integratie is ook slim uitgewerkt!

    voor de jankers onder ons, downgraden maar!

  71. Tevreden. De Maps zien er echt stukken beter uit nu het vector is. De foto’s mogen nog wel iets duidelijker, maar dat komt allemaal wel in de toekomst. Google is ook bezig met een Google Maps app, dus als ik echt iets wil zoeken in streetview o.i.d., dan download ik die app gewoon wanneer hij uit is.

  72. Heerlijk tevreden….. En! Eindelijk zit de bluetooth knop niet meer diep verstopt. Ik kom nog steeds leuke kleine vernieuwingen tegen.

  73. Heel erg tevreden! Alleen erg jammer dat Google Streetview weg is in Maps.

  74. Top! Allen jammer dat YouTube mist voor de iPad.
    Maps is naar mijn mening veel scherper! En TomTom is top! Hoop wel gauw weer update met streetview! En wanneer nou Siri int Nederlands? Zijn er meer die met de iPhone 4s last hebben van sneller leeg lopen van de batterij?

  75. @Larzzz: gast, de AppStore is gewoon even wennen. Zoekalgoritme is flink verbeterd waardoor je waarschijnlijk in de praktijk bijna nooit hoeft te swipen omdat het eerste resultaat meestal hetgeen is wat je zoekt.

    Btw de YouTube app is vervangen door eentje van Google. De is 2x zo goed als de oude Youtube app. Moet je wel eerst even downloaden uit de AppStore

  76. De app store is geen verbetering, onoverzichtelijk.
    Maps valt me erg tegen, had er meer van verwacht
    Facebook integratie met contacten maakt dubbele aan als vrienden niet hun eigen mailadres in Facebook hebben

    Pffff

  77. Werk prima. Maar echt zo een verschil met 5. Zoals 5 op 4 was is het niet. Tot 2 voordelen gekomen op mijn iPhone 4. Facebook integratie en full screen safari. Passbook duurt nog ff voor het goed wordt. Strax 3 voordelen.
    Voor de iPhone 5 zal hij wel heel goed zijn. Maar op de 4 missen er te veel dingen om het echt goed te maken.

  78. ik had er meer van verwacht

  79. leuk die update, alleen jammer dan Apple weer geen Nederlands heeft toegevoegd in Siri.

  80. Toch maar ontevreden gestemd.. Vind de kaarten van Apple niet prettig. Je kunt bv.bovenaan niet meer zien waar je nu naar toe gaat. Ook de lay-out vind ik niet fijn.
    De vaste app YouTube is verdwenen, toch n groot verlies. Een fatsoenlijke app voor de iPad is er niet. Verder werken een aantal aangekochte apps niet meer..

  81. Origineel geplaatst door naruhina2
    Hoezo 5.3? Die bestaat niet eens, iOS6 is de nieuwste.

    Hoewel ik het niet eens ben met Mark, snap jij hem zo te zien niet. Hij vindt gewoon dat ze deze update 5.3 hadden moeten noemen ipv 6.0 omdat ie de wijzigingen niet zo spectaculair vindt.

  82. Ik kon al even spelen met iOS 6 maar het is gewoon een tegenvaller. Goed er zijn verbeteringen maar echt spectaculaire functies met de WOW factuur zijn er niet.

    Ik mis vooral de ondersteuning om bij een mail handtekening een plaatje toe te voegen.

  83. Niet geheel tevreden. Maps ziet er iets beter uit en up to date maar iets trager. Appstore en Muziek app vind ik helemaal niks, het is zo hoekig. Je herkent er geen ‘Apple’ in, lijkt beetje op Android. Passbook is niet te snappen. Als je een Apple app opent krijgen je dat doorzichtige scherm boven aan te zien in de kleur van de app, is niet zo mooi.
    De dial van de telefoon is echt lelijk. Wat wel positief is dat apps sneller opstarten en share functie van foto’s.

  84. 1 van de features van iOS 6 en OS X 10.8.2 is dat, quote: ‘iMessages sent to your phone number now appear in Messages on your Mac.’

    Heb al van alles geprobeerd maar krijg ‘t niet werkend helaas. Jammer.

  85. Ik zou graag willen dat de niet storen functie ook sms liet horen van favorieten! Voor de rest super!

  86. Ben HEEL TEVREDEN!!!!!
    Die iPhone 5 Kan nog wel even wachten!
    Heb zelf nog de 3s HaHa!!! Hij GAAAAAAAT met iOS 6 Stukken Sneller vooral met 3G Wel jammer van Maps!! maar de rest maakt het goed!!!

  87. Ik elke keer maar Ziggo als schuldige aangewezen voor de trage internetverbinding… Blijkt dat het al die tijd aan Apple heeft gelegen, want na de update is mijn internet nog nooit zo snel geweest!!

  88. Teleurstellend:

    1. Maps kaarten zijn wel erg oud in mijn omgeving
    2. Siri begrijpt niks van de champions league.
    3. App store interface is een 100% rip off van Play store
    4. Facebook integratie heeft al mijn contacten verpest
    5. Er is geen punt 5, omdat de veranderingen zo mager zijn.

    Iemand zei het al. Deze update moest 5.3 zijn ipv 6.

    Voordeel is wel dat iphone 4s iets sneller is.

  89. Hoe vinden jullie dan de AppStore nu? Vind hem erg onoverzichtelijk nu. Je kunt niet eens meer kiezen tussen betaalde en gratis apps..

  90. Mijn batterij loopt ineens leeg, en mijn iphone 4 is hartstikke warm, bijna heet.. Het enige verschil is iOS6, iemand enig idee hoe dit kan?

  91. Anders (hoewel ik eigenlijk ontevreden ben).

    Maps: laat ik zeggen dat ik met smart op de Google app wacht.
    Shared fotostream: en nu? waarom anderen niet foto’s in de stream opnemen.
    Fotostream: waarom nog geen films streamen?
    Youtube: jammer dat ie weg is, Google’s versie is nog niet voor de iPad.
    Opties voor iPhone 4/iPad 2 achterlaten… why?
    Opties die andere mobieltjes al tijden hebben worden heel minimaal ingevoerd en kun je er nog niks mee.

    Stom misschien, maar van Steve kon ik het hebben. Die Cook is een gladjakker en zuigt de soul uit Apple. Nog even en android heeft iOS ingehaald: bigtime.

  92. Grappig hoe de reacties uiteenlopen tussen juichend en gierend.
    Ik ben tevreden. Wel heb ik het gevoel dat mijn batterij sneller leegloopt. Net kwam ik thuis en had ik nog maar 28% over, op normale dagen als dit heb ik normaal meer dan 50% over. Ik verbind er nog even geen conclusies aan, slechts een waarneming die ik deel.

  93. Teleurstellend, waarom? :

    1. Nog steeds geen optie zoals SBSettings, ONGELOOFELIJK WAT EEN STUMPERS
    2. Facebook en Twitter allebei overbodig.
    3. Zeer gedateerd uiterlijk, voelt ouderwets aan
    4. Nederlandse Siri ontbreekt
    5. Software homeknop mist, de hardware knop is hopeloos.

    Maar ja dit was al vanaf het begin een probleem.

  94. Ontevreden, van nieuwe kaarten app is voor mij een teruggang tov google maps. En geen turn by turn navigatie voor de i4.
    Verbeteringen heb ik nog niet gemerkt, het ziet er iets gelikter uit, en de ‘ververs druppel’ van mail is wel aardig..

  95. iPhone 4 sneller geworden dankzij deze update! Tip voor die mensen waarbij Passbook niet werkt: Go into Settings, turn off automatic date and time update, and change it 1 year into the future, try opening passbook, and then change it back. This seems to have worked for most people, myself included.

  96. @K!M: Ga even naar ‘ instellingen’ –> ‘algemeen’ –> op de 4e regel van bovenaf staat ‘SIRI’ klik deze aan en zet de optie ‘aan’ 😉

  97. Gestemd op “anders” iOS6.0 draait prima en doet wat het moet doen maar de kaarten app is echt een drama, wat een enorme stap terug vanaf GoogleMaps zeg. Echt zo een beslissing waarom sommige gebruikers Apple haten, wordt door je strot geduwd maar alleen apple wordt er beter van zo lijkt het.

  98. schande nog geen Nederlandse siri.

  99. Waardelooss!!!!

  100. Ben wel tevreden, al vind ik wel dat er te veel afgeweken wordt van het apple format en meer richting ‘te veel gedoe’, de reden dat ik niet voor een andere telefoon kies.
    Dit is een gevoel..

    Wat ik wel heel erg vind is dat de podcast functie uit de muziek app is gehaalt en alleen via de podcast app gebruikt kan worden.
    Opzich niet heel erg ware het niet dat mijn slimme playlists nu waardeloos zijn geworden en ik nu bijvoobeeld in de auto handmatig onbeluisterde / nieuwe podcasts etc. moet gaan opzoeken en dergelijke.

    Zware tegenvaller omdat ik veel podcasts beluister en dit onbegonnen werk is.

    Zeker in de auto!

  101. Zoals altijd ,even wennen. Persoonlijk vind ik het altijd wel weer even leuk z’n upgrade 🙂
    Werkt ,voor wat ik er mee heb gedaan , goed op m’n 4S
    Vind alleen dat m’n iPad 3 erg warm wordt ( van alleen een beetje internetten ) dacht dit niet te hebben gehad ios 5.1.1

    Alleen ‘Passbook’ snap ik ook niet echt!?
    Kan hem wel openen, met dan een beetje uitleg over je ‘ instapkaarten’ , ‘toegangskaarten’ ect. en een knop voor de App Store. Maar als ik deze indruk krijg ik te zien ” verbinding met iTunes store mislukt”
    Ik ga binnenkort nog op vakantie en zou leuk zijn als ik hier van gebruik kan maken met me boardingpas ofzo,
    Weet iemand hoe dit werkt???

  102. Slecht! Blijf lekker op 5.1.1

  103. Waar moet ik beginnen? Ik vind eigenlijk alleen de facebook integratie geweldig. De rest is toch echt een flinke achteruitgang. De nieuwe app-store is ontiegelijk traag. Als je de app opstart dan zie je ook aan de rechterkant de apps maar half(dit betekent dat je er overheen kan schuiven). Verder werkt passbook op de een of andere manier niet goed. de statusbalk in het baluw vind ik geen goede kleur. Google maps mis ik ontzettend. Waar ik woon, Venlo staat helemaal niet op de satteliet modus. Op de standaard kun je hem nog wel zien. De app is toch vaak handig als je niet precies weet waar een bedrijf ligt. Ook streetview komt dan handig te pas. De kaarten app van Apple zelf is zeer langzaam in het laden. Vele straatnamen staan ook verkeerd. Wat ik ook raar vind aan maps, is dat op icloud.com de google maps wel nog wordt gebruikt.
    Als je de app foto’s helemaal afsluit en weer opstart zit je niet meer meteen in het album filmrol. Dan gaat hij meteen naar hetoverzicht van albums.
    Ik had New York nog bij de weerapp er nog in staan na de vakantie daar, dit heeft ios6 vertaald naar “Nieuw York”.
    Verder kan ik echt niet zeggen dat mijn iphone 4s sneller is geworden.
    Ik vind de nieuwe beltoets kleuren niet mooi. Het is veel te fel geef mij het oude zwarte klame design maar weer terug, het lijkt zo een beetje op samsung.
    De batterij van de 4s is veel sneller leeg. Dit heb ik ook van vrienden met de 4s gehoord.
    En tot slot, vind ik dat het design wel wat strakker is geworden van onder meer camera en muziek.

  104. Ik mis de YouTube app

  105. Ontevreden. Uiteraard wil je de laatste versie installeren en tot nu toe was ik tevreden met de updates. Maar de laatste tijd is apple de weg kwijt. Ik hoef niet de zaken die hierboven staat nog een keer te vermelden maar….

    The best os ever?
    Nope.

    Iphone 4 wel op versie 6 maar no way dat ik mij ipad 3 ga updaten. Suc6 apple met een volgende echte update waar wij hier in nederland ook wat aan hebben:-)

  106. Is het waar dat je Gedeelde Photostream maar van 1 kant kan bijvullen? Dus dat 1 iemand foto’s toevoegd en de andere(n) alleen maar een 🙂 en een reactie kunnen geven? Juist de hele leukheid zou zijn als je het samen kon doen, maar nu al 3 keer geprobeerd en het doet maar niets…

  107. Origineel geplaatst door Pipo
    Ik bedoel: een app openen, lock inhouden tot ‘slide’ melding komt, lock loslaten, dan home indrukken tot slide melding annuleert. Works like a charm!

    call me dumb, maar wat zou er dan moeten gebeuren of wat heeft dat voor een zin? (kan je linkje plaatsen of zo, thanx)

  108. Normaal kon ik de iPad hoes dichtklappen en was de iPad vergrendeld (ik gebruik geen pincodeslot). Na openen van de hoes is het scherm niet vergrendeld. Dus ik hoef de schuif niet te bedienen, terwijl dit toch is aangegeven in Instellingen-Algemeen. Kennelijk een bug in iOS 6. Heeft hier nog iemand last van?

  109. Exit Youtube… Geen airplay op youtube en ook geen iPad app er voor. Wat Google heeft uitgebracht is gewoon k*t.

  110. Ik ben dus een van de weinigen die tevreden is met de nieuwe kaarten app.

    Facebook integratie gebruik ik geen eens. Net als Siri.

    En wat mij vandaag opviel was dat mijn accu toch wel minder snel leeg ging.

  111. Maar ik ben heel tevreden over de IOS 6! Alles werkt prima! Jammer dat er op de iPad 2 GEEN Siri komt.

  112. Origineel geplaatst door Brian Lamers
    De Apple maps zien er beter uit dan Google, moet natuurlijk nog wel ontwikkeld worden maar wat wil je. Google heeft al die jaren gewoon kunnen ontwikkelen, Apple moet dat in een jaar, dat hebben ze goed gedaan

    Laat me niet lachen. Het gaat hier om een commercieel bedrijf, niet een kind van 4 wat een knuffel nodig heeft. ze hebben juist een jaar te vroeg de eigen kaarten geïntegreerd. Siri was een leuk beta product maar een volwassen functie die veelvuldig gebruikt wordt ga je niet zo maar om zeep helpen.

    Kijk een voor de lol naar deze voorbeelden van de nieuwe kaart app.

  113. Ben zeer tevreden maar was dat al sinds beta 1..

    AppStore: werkt beter en is sneller dan voor heen
    Fotostream: shared fotostream is een leuke toevoeging
    Maps: zit er goed uit beter dan Googlemaps
    Youtube app: mis ik niet
    Niet storen functie: EINDELIJK
    Facebook integratie: handig.
    Privacy modus: zeer handig EINDELIJK.

    Accu doe ik iets korter mee maar altijd nog langer dan bij de bèta’s, en iOS 6 is sneller op zowel mijn 4S als op de 4 en 3Gs.

    Al met al nog steeds zeer tevreden

  114. @Syrek_: je bent ook helemaal niet verplicht al je contacten te adden 🙂

    Origineel geplaatst door Michel
    Zoals altijd ,even wennen. Persoonlijk vind ik het altijd wel weer even leuk z’n upgrade Werkt ,voor wat ik er mee heb gedaan , goed op m’n 4SVind alleen dat m’n iPad 3 erg warm wordt ( van alleen een beetje internetten ) dacht dit niet te hebben gehad ios 5.1.1Alleen ‘Passbook’ snap ik ook niet echt!?Kan hem wel openen, met dan een beetje uitleg over je ‘ instapkaarten’ , ‘toegangskaarten’ ect. en een knop voor de App Store. Maar als ik deze indruk krijg ik te zien ” verbinding met iTunes store mislukt”Ik ga binnenkort nog op vakantie en zou leuk zijn als ik hier van gebruik kan maken met me boardingpas ofzo,Weet iemand hoe dit werkt???

    Volgens mij werkt dit maar met enkele vlucht aanbieders. En volgens mij ligt de store er op dit moment idd uit?!

  115. O ja vergeten.

    Safari: iCloud-tabbladen, leeslijst

  116. Vind het een fijne update. 4s is lekker snel. Safari is ook snel geworden. Heb alleen wel het idee dat Apple’s grote probleem weer voor doet en dat is de batterij. Gaat sneller leeg volgens mij.

  117. Origineel geplaatst door Toon
    Ik heb hem nog niet geinstalleerd… Heb een iPhone 4, en wil niet dat hij langzamer wordt. Iemand al ervaringen met iOS 6 op een iphone 4 16gb?

    Ik heb het gedaan en maakt mijn iphone 4 16gb een stuk sneller, had er ook schrik voor maar ben toch blij dat ik het gedaan heb. alles loopt vloeiender nu!

  118. verwondert dat niemand iets zegt over de basis functie van de iPhone … namelijk:

    het telefoon gedeelte:
    – waarbij nu bij het “niet opnemen” de keuze van 3 berichten sturen aanwezig is … dat vindt ik zeker een pluspunt
    – waarbij nu een “do not disturb” functie zit met lijst van excepties (bvb. den baas van thuis mag altijd …)

    En de email:
    – waarbij je nu signatures kunt isntellen per account
    – de signatures grafische elementen kan hebben (images, layout, … )

    De browser:
    – sneller is
    – private browsing option (!!)

    Algemeen:
    – overzichtelijker beheer van privacy gegevens

    Al bij al, misschien verborgen maar wel elementen die eenieder dagelijks zal gebruiken (verondertsel maar één maal instellen) en dus dagelijks extra confort mee geeft.

    IOS6 is een voorbeeld waarbij duidelijk is dat het IOS in een matuur stadium komt, en dus vernieuwing niet wilt zeggen nieuwe functionaliteiten maar vooral verbetering van bestaande.

  119. iTunes Match werkt niet best met de nieuwe muziek app. Geen mogelijkheid om losse nummers te downloaden, of nummers of albums te deleten. Daarnaast is iTunes Match nog steeds heel erg buggy op mijn iPhone 4.
    Zelfs als ik eerst via usb albums van iTunes naar mijn iPhone sync om daarna pas iTunes Match aan te zetten ‘vergeet’ hij bepaalde nummers van albums te syncen… In totaal zo’n 300 van de 1800!

  120. Ik vind wel dat Google ze moeten aanklagen voor het stelen van hun lay out voor de App Store. Om de zaakjes recht te zetten.

    Private browsing was er al sinds iOS5..

    Ik vind dat de muziek app wel behoorlijk achteruitgegaan is. Nou lijkt het op een of ander Cydia amateur skin wat erop zit.

    Ik ga jailbreaken tot m’n abo verloopt en dan lekker weer terug naar Samsung. Ik heb zo het gevoel dat Cook een beetje aan het kloten is geweest de afgelopen jaar.

  121. Stembesturing stem klinkt anders (hakkelt een beetje)

  122. Origineel geplaatst door Toon
    Ik heb hem nog niet geinstalleerd… Heb een iPhone 4, en wil niet dat hij langzamer wordt. Iemand al ervaringen met iOS 6 op een iphone 4 16gb?

    de iPhone 4 schijnt er sneller van te worden en de batterij zou een stuk langer mee gaan, zie de benchmarks op tweakers. Alle reden tot updaten dus.

  123. Tevreden, maar wil snel Google maps terug…..

  124. Ik kan niet meer bellen sinds de upgrade. Ik kan de andere partij wel horen, maar zij mij niet.

    Ben er dus niet heel erg positief over..
    Hoewel het wel leuk was dat m’n wekker ingesteld stond met een mp3 als alarmtoon vanmorgen.

  125. Krijg geen verbinding meer met iTunes! Ruk dus!!!

  126. App Store op mijn iPhone is helaas nu 3 x niks

  127. @Daejji: Gewoon streetview opnieuw installeren

  128. Ik heb een iphone 4
    Ik kon niet wachten op de update en de update is ook goed verlopen. Mijn batterij loopt tot nu toe niet snel leeg.
    Heb de passbookapp maar die werkt niet!!!, weet iemand wat ik moet doen??
    Zag al eerder dat iemand het zelfde probleem heeft.

    Deze app crasht als ik wil reageren bij die gene waar ik op wil reageren en ook andere apps crashen ook vaker als ik meer handelingen wil doen.

    En het is jammer dat op de iPhone 4 bepaalde updates niet worden door gevoerd:-((

    Zie er gauw naar uit op een volgende update

  129. @Daejji: Live street view app bestaat nog steeds

  130. En ik word niet goed van die mensen die niet uit hun doppen kijken en gewoon maar de update installeren om daarna te gaan zeveren dat er vanalles niet goed is. Zoals dat ze kaarten niet meer kunnen gebruiken. Kijk eens verder dan je neus lang is en zie dat je gewoon een webapp kunt installeren van Google waardoor je gewoon weer Google Maps kunt gebruiken. Dom volk…

  131. Ik heb een iPhone 4 16gb van 2 jaar oud. Alles werkt sneller. In t begin niet, maar daarna zeker (duurt 5 min) aanrader!@Toon:

  132. @Toon: Ik heb ook een iPhone 4 16gb. Ook ik heb het gevoel dat ie sneller is geworden. Alleen mijn Twitter duurt erg lang voordat ie is opgestart.

    Ik vind het mooi geworden. En handig dat Bluetooth aan zetten op een handige plek zit in Instellingen..

  133. Geweldig hoe verwend een hoop mensen zijn. En het bewijst maar weer eens dat het accepteren van veranderingen niet standaard in de genen van ons soort mensen aanwezig is. Daar waar klagen met stip op 1 aanwezig is.
    Maar goed; Als je Google Maps mist, ga je in safari naar maps.google.nl of je download de Google Earth app bijv. Als je youtube mist, ook ff safari gebruiken of het appje downloaden in de appstore.
    Daarnaast raad ik een hoop mensen aan om eerst de artikelen te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten voordat je gaat updaten. Waarbij de update ook nog eens gratis is…

    OT: ik ben tevreden. Snelheidperformance is goed en paar goeie verbeteringen. M’n iPhone 4 kan er weer ff tegenaan.

  134. @Jeroen: Het idee van een update moet mijns inziens hoe dan ook betekenen dat het merendeel er op vooruit gaat. Ik wist inderdaad dat google maps eruit zou gaan. Maar ik had wel verwacht dat dat ingewisseld zou worden door een Apple/TomTom kaartensysteem dat tot in de puntjes perfect verzorgd zou zijn.

    Mooi niet dus!!! Welke idioot bij Apple heeft bedacht om de 3D knop ook te laten zien als er helemaal niets in 3D is te zien?

    Ik gebruikte de google maps app altijd om te voet mijn weg te vinden in grote steden die onbekend voor mij zijn. Ga dat maar eens doen met de nieuwe maps app…

    Winkels of andere gebouwen zijn ook niet op te zoeken, die database is heel erg mager.

    Verder werkt iTunes match nu niet meer goed, iets wat voor de update ook al niet perfect was, maar nu is het helemaal een zooi.

    Laatste nadeel is dat mijn batterij nu sneller leeg gaat.

  135. App store is f@cked up!
    Erg laggy!

  136. @Toon: ios 6 op een iphone 4 16gb draait goed ik heb m nu sinds uitkomst draaiende en dingen lopen soepel maar kost je wel 2,5 gb aan opslag dus heb je en 8gb dan zit hij redelijk snel vol zoals nu bij mijn buurvrouw waar ik de update voor uitvoer

  137. Wat mij opvalt is dat mijn telefoon (3GS) weer een stuk sneller is dan onder iOS5. Ik weet niet precies waardoor het komt maar het is wel prettig.

  138. Overigens gaat de batterij ook sneller leeg!
    Pluspunt, alles ziet er voor de rest prima uit.

  139. ik heb het idee dat het sneller werkt. De Google Maps app ontbreekt. klopt. Maar die had ik nog nooit gebruikt. Heb navigatie van Sygic erop staan. Die werkt perfect.

    Handig vind ik de Facebook integratie.
    Ook ziet alles er netter uit.

    Handig ook dat in het menu instellingen meteen de knop van Bluetooth zit. Scheelt een hoop klikken. Jammer dat dit niet gewoon, net als bij Android, dit in een soort van SB Settings menu zit. Scheelt een hoop

    Ben er wel tevreden mee.

  140. De App Store logt je ook niet meer automatisch uit nadat je iets hebt gekocht. Dat moet je zelf steeds doen

  141. Begin er niet eens aan. IPhone 3 G is in het verleden zo retetraag geworden door de updates dat ik alle updates van Apple aan me voorbij laat gaan.

  142. En veel meer emoji’s

  143. Naja, er zijn ook veel mensen zonder problemen, dus ik ben momenteel een herstel aan het doorvoeren via itunes.
    Alles nieuw erop, moet goedkomen 😀

  144. Ik vind de appstore heel traag
    Bij een paar keer ( ongemakelijk) zoeken stopt hij er mee
    Hopelijk komt er snel een update om er voor te zorgen dat het niet meer gebeurt

  145. Raar. Ipad2 geupdate en nu werkt REAGEER niet meer vanuit de IPC app (ik type dit dus nu even op iPhone die niet geupdate is). Safari wordt vanuit app geopend en komt in oneindige loop.

  146. Jongens, wat een gezeur over dingen die je van tevoren al wist…pff, doe de update dan niet!
    Ik hou het nog ff op m’n jailbreak, heb ik ook lekker niks te klagen voorlopig

  147. Heb net de iphone 4s een volledig herstel uitgevoerd.

    Probleem dat ik nu nog tegenkom:
    *auto helderheid scherm werkt niet (aan/uit werkt) maar gebeurd niks.
    *app store is nog steeds laggy (verwachtte ook niks anders)
    *Batterij moet nog worden getest.

    Voor de rest was het al prima, enkel dat de batterij veel snelle leeg gaat.

  148. Voor mij meer verslechteringen ( met name Map’s) dan echte verbeteringen, zeker geen major release waardig. Net als de iPhone 5 hardware is dit ook weinig tot de verbeelding sprekend. Apple lijkt een beetje moe te worden.

  149. Weer een beetje verbetering wan iets wat al geweldig was.
    Aangaande de nieuwe kaarten waar iedereen over klaagt:
    Volg eens het nieuws, het was al bekend dat sommige functies nog niet werken in sommige steden.
    De nieuwe is trouwens beter dankzij de TomTom integratie! Vandaag in Brussel zag je heel gedetailleerd waar er file was! Mooi zo en gratis!
    En ik denk dat bij de meesten de batterij sneller leeg was vandaag door de nieuwe functies te testen.

    Passbook vraagt dringend meer uitleg. Kinepolis ging er mee van start gaan, maar werkt nog niet.

  150. IOS6 op 4s:
    Wifi werkt slecht, valt steeds weg
    Maps is bekend
    Youtube op apple tv geeft alleen nog geluid door ;(
    Ben niet blij!

  151. Sneller geworden op de iPhone 4 maar de batterij gaat wel sneller leeg.

  152. Ontevreden mis YouTube app en Maps valt ook tegen een voordeel is wel Siri op iPad 3e generatie had wat beter verwacht van Apple

  153. Batterij van de 4s gaat stukken langer mee
    Wat ik erg jammer vind is dat je nu via de ipc app geen reactie kan toevoegen wel via de twitter melding
    En mijn facebook aanmelding via de instellingen werkt niet hij geeft een fout melding dat ik geen facebook heb
    En de maps gebruik ik toch niet dus wat maakt het uit dat hij slechter is
    Wel jammer dat je youtube niet schermvullend krijgt op je iphone

  154. Origineel geplaatst door Tom
    iPhone 4 sneller geworden dankzij deze update! Tip voor die mensen waarbij Passbook niet werkt: Go into Settings, turn off automatic date and time update, and change it 1 year into the future, try opening passbook, and then change it back. This seems to have worked for most people, myself included.

    Yup, klopt, bij mij werkte dit ook. Je moet wel even door de iCloud backup messages (die opeens >52 weken oud zijn) heen bijten…

  155. Ik vind de nieuwe statusbar kleur niet zo mooi en ook de nieuwe num pad voor het invoeren van telefoonnummers vind ik niet zo fraai.
    Verderest een top-update, zover ik kan beoordelen. Ik wacht nog op een jailbreak.

  156. Ik heb met pijn en moeite maar weer een downgrade gedaan.
    Alles ziet er goed uit en loopt idd stukken sneller
    Reeden dat ik terug ben gegaan naar 5.1.1 is dat safari in mijn geval bagger is
    Ik speel onl tribal wars alles wat tkekst bevat open hij maar als ik op een item bv hoofdgebouw druk dan gebeurt er niets
    Totdat dat niet is opgelost ga ik iig niet terug naar ios6

  157. Vind de toevoegingen wel prima en hij inderdaad sneller. Echter is de batterijduur van mijn iPhone met 1,5 uur afgenomen en bij mijn iPad nog meer… 🙁 dus dat vind ik eigenlijk echt niet kunnen dus hoop op een snelle fix…

  158. Waardeloos, ik hou 5.1 op me iPhone. YouTube app is weg en ik wil Google Maps terug…slechte update van apple dit…

  159. @borgqueenx: Mee eens… En zo goed is de dekking niet, althans, voor oost Europa is het net zo slecht als bij TomTom en dat gedeelte is voor mij juist van belang…. Toch maar weer terug naar Navigon….

  160. Prima update. Wat moet je nu met passbook. Het reageert nergens op.

  161. Ben tevreden over alles inclusief Applemaps, werkt veel sneller! Mensen die graag streetview willen hebben (is trouwens het enige wat je mist) open je safari ga naar googlemaps en zet het in je homescreen! Klaar ben je en je hoeft dan hier niet meer te zeuren. Wat ik wel lastig vind is dat ik met iOS6 opeens niet meer via wifi kan synchroniseren met mijn Mac!

  162. Ik kan geen tonen meer kopen in iTunes. Wanneer kan dat weer wel?

  163. Mensen zijn echt kudde dieren!! Schreeuwt er een dat zijn toestel nu veel sneller werkt, roept iedereen het. Een goed voorbeeld van sommige Fanny’s die met hun hoofd in hun …. lopen.

    Ik vind Siri nu veel beter. Panorama functie waardeloos en “Apple maps”. Merk op de Ipad dat mijn batterij sneller leegraakt. iPhone niet echt. Had wel fftjes wifi problemen. Nu niet meer. Passbook zou echt handig zijn als je er echt wat mee kunt doen.

    Die 200 nieuwe functies is BS!!!

  164. Heeft zijn plus en min punten. Het “in de app store” blijven met downloaden is beste tot nu toe.

  165. 2 zaken vallen mij op zo snel:

    1. Mij lijkt het toch echt dat de batterij op m’n iPad2 sneller leeg raakt. Iedere avond gaat hij vol mer naar bed, ik speel een uurtje. De volgende ochtend stond hij altijd ergens tussen de 80 en 90%. Nu al 2 ochtenden op rij is dat met iOs6 70%. Terwijl ik een patroon had zoals anders.

    2. Mij viel op dat ik bij apps updaten vanuit de appstore geen wachtwoord meer hoefde in te typen. Wat ik ook heel logisch vind, waarom zou je dat ook moeten doen.

  166. Op mijn Iphone 4 zijn alle apps zeer langzaam.
    en safari blijft maar crashen.
    Ik had deze reactie via mijn iphone willen doen maar is onmogelijk, op de mobile pagina van IPC druk op de knop om meer van het artikel te lezen….. “crash” tot 5x toe.

    omlaag scrollen naar de reactie is compleet onmogelijk.

    heel heel vreemd dit

  167. Jammer dat de mooie grijze balk met de ingekleurde batterij en de blauwe wifi straaltjes nu wit zijn. Klein detail maar toch… 🙂

  168. Origineel geplaatst door Toon
    Ik heb hem nog niet geinstalleerd… Heb een iPhone 4, en wil niet dat hij langzamer wordt. Iemand al ervaringen met iOS 6 op een iphone 4 16gb?

    Werkt perfect.

  169. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Krijg geen verbinding meer met iTunes! Ruk dus!!!

    Misschien even verder kijken dan je neus lang is?
    Instellingen –> Itunes en store –> je logingegevens invullen…. voila!

  170. Origineel geplaatst door iphonfans
    call me dumb, maar wat zou er dan moeten gebeuren of wat heeft dat voor een zin? (kan je linkje plaatsen of zo, thanx)

    Ik begrijp er ook niets van..HELP…..

  171. Weet iemand of tethering (my hotspot) nu wel werkt met iOS 6 als je een abonnement bij T-mobile hebt?

    In iOS 5 werkte het bij mij tot op heden niet. Ik zou een te “oud” abonnement hebben. Maar ik heb in het forum gelezen dat T-mobile heeft aangekondigd dat het bij iedereen zou moeten werken als je iOS 6 geïnstalleerd hebt.

  172. Heb op Ontevreden gestemd. Blijkt dat er veel mensen met problemen zijn met WiFi. Twee keer geprobeerd om te upgraden en beide keren blijft de WiFi knop grijs zodat deze niet aangezet kan worden.
    Terug naar 5.1.1 geen enkel probleem dus zeker geen h/w issue.

  173. @Jack: Ja het werkt en als het goed is heb je een sms van t-mobile gehad

  174. Ben niet ontevreden maar wel verbaasd dat de stembesturing, de stem, nu een veel slechtere uitspraak heeft op mijn iPhone 4. Was vroeger een dame, toen een man en nu een slechtsprekende man. Irritant!

  175. Ik weet niet of ik tevreden of ontevreden moet zijn. In ieder geval is de ochtend nadat ik de iOS6 update heb gedaan, de kabel van de iphone gesmolten/oververhit geraakt. Het deel wat in de iphone wordt gestoken is in de iphone verbrand.
    Heb inmiddels al contact met Apple opgenomen. Ze weten natuurlijk ook niet wat er aan de hand is, maar ik had met de iOS5 geen problemen.
    De iphone zelf heeft lichte schade opgelopen door het verbranden van de stekker/kabel. Gelukkig doet die het nog. Kabel is dood!

  176. Kan ik al iets zeggen na amper 6 uur geleden te zijn gemigreerd naar iOS6? Ik heb een positieve stem uitgebracht, maar moet alle onderdelen de revue nog laten passeren. De migratie ging op twee devices nieder geval vlekkeloos! Dat heeft in ieder geval de positieve stem in de poll gebracht.

    De comment mode in de eigen iPC werkt in ieder geval niet. Daar moet dus snel een update voor komen. Ik meen dat eerder ook al eens gelezen te hebben. Alles lijkt in ieder geval vlot op te starten, hoewel dat ook tussen de oren kan zitten.

    Over het algemeen dus positief.

  177. Ik blijf lekker bij iOS5 als ik al de posts hierboven lees 🙂
    Wacht wel tot er een update of 2 gekomen is …

    Graag een update waardoor de accu langer meegaat (iphone4s) want dat spul kan ik bijna constant aan de lader hanger!
    Graag betere ontvangst AUB! zwakke antennes wat mij betreft, apple sucks op dat gebied, zeker in vergelijking met zijn concurrenten

  178. Ik heb gestemd op ontevreden wand mijn ipod 4g is veel slomer geworden en de appstore crasht de hele tijd ik vind de appstore ook heel ingewikkeld geworden ik kan niet een recensies lezen het enige voordeel dat mij is opgevallen is dat ik nu mijn eigen muziek kan gebruiken voor de wekker

  179. Ik vind het meer dan raar dat ik op de meest oude devices veel trager dan de iphone4 nog kan navigeren met nieuwe kaarten en dat ik dat na een UPGRADE niet meer kan of mag navigeren op een iPhone 4. Een toestel van nauwelijks een jaar oud. Ik blijf lekker op ios5.

    Waarom is navigatie op de iPhone 4 niet mogelijk?

  180. @Switch: @aspers:

    Droom maar lekker verder want navigatie is op een iPhone 3 toch echt NIET mogelijk met iOS 6.

  181. Ben alleen ontevreden over het ontbreken van Streetview in Maps. Maar dan wel zeer ontevreden. Ik gebruikte Streetview regelmatig. Ik hoop dat Apple Streetview snel toevoegd aan Maps.

  182. Twee zaken vallen mij op bij zowel iPad 3 als iPhone 4:
    – Batterijduur korter
    – T-Mobile-netwerk nog slechter te vinden. Continu geen service.

  183. Het blijft achterhaalde software. Functies die in zelfs oude nokia’s al jaren kunnen, zijn nog steeds niet op de iphone mogelijk, laat staan in de frisse updates van nokia belle of de androids.
    Groet,
    Gefrustreerde ipad bezitter.

  184. Voor mijn iPad 2 geen verbetering!
    Naast de reeds gemelde kritiek is mail niet meer in landscape mode te lezen en lijkt het alsof de batterij leeggezogen wordt. Wat heb ik eraan dat ik weet welke apps toegang vragen tot bepaalde categorieën?
    Hoe kan ik downgraden? Heb geen backup (ja stom).

  185. Altijd spannend zo’n nieuwe update. Daarom gisteravond direct geïnstalleerd. Inmiddels wat nieuwe dingen gezien. Wat ik heel jammer vind dat bij Regionotatie (in mijn geval Hindi/India) nog wel de letters in een ander schrift worden weergegeven, maar de cijfers niet (meer). Dit vind ik een groot gemis en betreur ik zeer. Tot nu toe werden op alle schermen en alle apps de cijfers in het Hindi weergegeven. Nu dus niet meer. Ik hoop dat bij de volgende update dit hersteld wordt. Of is er misschien een andere oplossing?

  186. @Tom van Zummeren: NET als SIRI in NL of niet…..IOS5 geen NL nu IOS6 nog steeds geen NL

  187. Na het installeren van iOS6 doet mijn draaitafel van Numark iDJLive het niet meer… Zijn er meer mensen die datzelfde probleem hebben??!! Hopelijk na een update van de app van djay dat het probleem dan verholpen is.

    Voor de rest een prima verbetering.

  188. Na installatie op de iPad 2 is deze geheel vastgelopen. zelfs met een harde return is opstarten onmogelijk. Ook vi iTunes lukt het niet.
    Zie nu alleen nog af en toe een appeltje en daarna minutenlang een draaiend wieltje. Nt zo lang totdat de batterij leeg is.
    Op mijn iPhone geen problemen.

  189. Internet delen met je MacBook pro. Is een genot met een onbeperkt data ABO van 3 jaar geleden helemaal top. Mijn 3GS ruil ik dus nu helemaal niet in voor een iPhone 5. Eindelijk onbeperkt internet zonder jailbreak

  190. eerste update. you tube heeft al een app in de store dus dat is opgelost. Verkeer in maps veegt het gemis van street view in een keer van de kaart. dit is gewoon prachtig. bluetooth staat een stap dichter bij het beginscherm. Ik begin het stillaan te mogen ios 6. Net telefoon toen ik op een raffinaderij zat kan gewoon mijn vooringesteld berichtje antwoorden. Moet zeggen het komt nog goed. moet nog eens uitvissen hoe street view werkt in de browser. geen stabiliteits problemen noch wifi probleem op 4s.

  191. Op 3gs inderdaad sneller, maar vernieuwingen niet revolutionair. Oude onlogische problemen nog steeds niet verholpen, zoals ziek functie binnen contacten, en attachements vanuit mail.
    Tot slot: navigatie buttons forward & backward in uitgerekend de iphoneclub app werken niet meer na de update 😉

  192. @Bart: Raar, de mijne gaat echt veel soepeler en sneller nu. Zelfs de App Store doet het gewoon (in tegenstelling tot andere ervarigen van iPod touch 4g gebruikers).

  193. Ontevreden, want ik heb nog steeds geen contact met mijn Wi-Fi. In iOS 5 ging het probleemloos, nu maakt hij al dagen geen contact. Herinstallatie en bellen met Apple hebben tot op heden niets opgeleverd.

  194. Hallo allemaal, gisteravond heb ik zowel m’n iPad als m’n iPhone geüpdatet, maar nu staat er een simlock op m’n telefoon (net nieuw abonnement afgesloten met nieuwe telefoon via The Phone House met Hi als provider). Weet iemand wat ik nu moet doen?

  195. Ik heb nog niet eerder zo’n batterij probleem gehad. Waar ik bij iOS 5 pas savonds weet hoefde op te laden, moet ik nu 3x (!) per dag opladen. Lijkt me niet normaal.

  196. Blijkbaar zijn er, net als ik, nogal wat mensen die ondervinden dat de batterij (van mijn 3GS) wel heel erg snel leegloopt. Daar waar ik vroeger maar 1x moest opladen, is dat nu 3x… Iemand enige suggestie? Of is het van Apple de bedoeling dat we een iPhone 5 gaan kopen?

  197. Lijkt mij wel nuttig als iedereen zijn type van toestel noteert, op deze manier kan er effectief vergeleken worden!

    Iphone 3
    Iphone 4
    Iphone 4s

    Ipad
    Ipad2
    New ipad

  198. @John:

    welk toestel??

  199. @Tom van Zummeren: eens kijken of jij zo’n slimmerik bent.

  200. Sinds de nieuwe update loopt mij batterij van de Iphone 4S erg snel leeg. Gisteravond (23.15) 87% van morgen
    ( 6.45) finaal leeg , zonder hem te gebruiken. Dus ik ben niet echt tevreden.

  201. Hier ook een Iphone 4 waarvan de batterij duidelijk sneller leeg is sinds IOS 6.

    Ik hoop dat Apple snel een patch hiervoor uitbrengt.

  202. @Edwin: ik ben erg ontevreden over ios6 de voiceover isecht heel slecht g wordt uitgesproken als k ui wordt uu echt bijna niet meer te volgen. Is het mogelijk hem terug te zetten naar 5.1 volgens apple niet weet iemand of er niet toch een mogelijkheid is

  203. Zeer ontevreden na de update na ios6 let op is binnen 5 uur me accu leeg waar ik hem zelfde gebruikte als voor heen… Als ik een game speel is het over… En is binnen een uur leeg van 100% na 0 me iPhone is nog geen twee weken oud heb nu alles uit staan locatie etcetera alleen push mail aan elk half uur… Mag blij zijn als ik hem bijna niet aan raak 6 uur haal me galaxy s3 haalde 17uur bij extreem veel gebruik en alles aan locatie push etcetera alleen gps uit dus bij deze iemand iPhone 32 gb overnemen? Met de volle garantie ? Mail me maar handeltjes1980@gmail.com ben klaar met Apple en dat gepruts van ze

  204. Zeer ontevreden na de update na ios6 let op is binnen 5 uur me accu leeg waar ik hem zelfde gebruikte als voor heen… Als ik een game speel is het over… En is binnen een uur leeg van 100% na 0 me iPhone is nog geen twee weken oud heb nu alles uit staan locatie etcetera alleen push mail aan elk half uur… Mag blij zijn als ik hem bijna niet aan raak 6 uur haal me galaxy s3 haalde 17uur bij extreem veel gebruik en alles aan locatie push etcetera alleen gps uit dus bij deze iemand iPhone 32 gb 4s overnemen? Met de volle garantie ?ben klaar met Apple en dat gepruts van ze

  205. Origineel geplaatst door vulliw
    werkt allemaal wat sneller op mijn Iphone 4 Batterij lijkt sneller leeg te gaan, moet nog even goed testen

    sneller wel, maar batterijduur gaat erop achteruit. Zowel mijn 3GS, die mijn vriendin nu heeft, als m’n 4 nu gaan sneller leeg. Scheelt echt wel aardig wat.

    mss met IOS 6.0.1 dat ze daar iets aan doen.

    verder begint passbook ook in België al te werken (kaarten kinepolis ed)

  206. ONTEVREDEN!!!!!!!!!! 3gs 32gb

    pluspunten:

    -ben ze nog aan het zoeken.was op zich tevreden met mijn oude iphone software

    minpunten:

    -meerdere functies blijven met regelmaat vast hangen

    -kan mijn oude aangekochte app lijst niet meer openen

    -youtube app is om te huilen. vond de oude simpele versie perfect. kreeg werkelijk een maagzweer toen ik zelfs op mijn iphone reclame te zien kreeg.dit was op de oude youtube app nooit.

    -maps…no comment

    kon voor ios 6 alleen maar positief over mijn iphone praten. das nu verleden tijd:(

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.