Reacties voor: Poll: ga jij de iPhone 5 kopen?

De iPhone 5 is inmiddels aangekondigd. Daarom vragen wij ons af: ben jij van plan om de iPhone 5 te kopen?
Lees het complete artikel → Poll: ga jij de iPhone 5 kopen?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 122 reacties

  1. ik wilde hem kopen, maar 680 euro is teveel.
    Helaas laat mijn huidige budget dit niet toe 🙁

  2. Net als bij de 3 (had de 3GS) en de 4 (heb de 4S) => ik wacht wel op de ‘tweede versie’, de 5HD…

  3. De iPhone 4S 16GB kostte afgelopen jaar in Duitsland 629,- euro en toen hij in Nederland uitkwam 599,-

  4. Zeker kopen. 3GS 16GB gaat online in de verkoop.

  5. Zelfde prijs als de 4S? Nope, €80 meer. Maar dat kan zomaar komen door onze lieve overheid (belasting, importkosten, etc.)

    Dan maar met een abbo.

  6. Zat er eerst aan te denken om hem los te kopen en dan een simonly abonnement erbij te nemen, maar gezien de iphone duurder is geworden overweeg ik hem wel icm een abonnement te halen.

  7. Tuuuuuuurlijk ga ik hem kopen! 4S de deur uit en los toestel + simonly aanschaffen.

  8. Te weinig nieuws om direct alle zeilen bij te zetten om een iPhone 5 te scoren, ik wacht wel op de opvolger, tevens vind ik dat ding nog eens lelijk ook… jammer ik ben wel een Apple fanboy zoals ze dat zeggen, maar dit is niet bevredigend genoeg om meteen over te stappen…

  9. Mijn abbo van mijn iPh4 loopt af, dus ik ga voor de iPh5, de zwarte spreekt me het meeste aan.

    Ik vind het verder wel jammer van de nieuwe doc connector, nu heb ik verschillende kabels nodig voor de iPad en iPhone. Ik had liever microusb gezien omdat de andere telefoons dat ook hebben, dan heeft iedereen altijd een dergelijk kabeltje op zak.

  10. Ik ga ervoor, mijn abbo is bijna afgelopen dus ik zeg kom maar op. Nu alleen even ontdekken of er uberhaupt al LTE ondersteuning is hier ergens….

  11. Wilde hem los kopen met sim-only maar het probleem is dat nog niet iedere provider een nanosimkaart heeft.

  12. Ik koop hem over 1 jaar, als mijn abonnement afloopt..

  13. Ik wilde er voor gaan, tot ik de prijs zag. Kijken wat er met abonnement overblijft

  14. Ik heb al mijn iPhones los gekocht en ga ook de 5 halen. Ook al had ik veel meer verbeteringen verwacht zoals bijv NFC, een krachtigere batterij (er zijn nu andere toestellen reeds op de markt die al een krachtigere batterij hebben. Ik hoop wel dat de A6-processor het verbruik vermindert).

    Ook het scherm had ik beter verwacht de S3, HTC One X hebben al een beter scherm.

    Desondanks is lukt het Apple altijd om toch veel toestellen te verkopen en zelf ben ik ook 1 van deze “volgzame schapen” en koop hem toch. Ik ben ook van de iPhone 4 naar de 4s gegaan. Wel een kanttekening: ik doe dit ook met Android bijv de S3 heb ik ook gelijk gekocht.

    Misschien is deze post wel aan de lange kant maar wilde even mijn gedachten delen 🙂

  15. Ik ben helaas niet onder de indruk van de iPhone 5 (Steve Jobs had dit denk ik beter aangepakt RIP), ik ga voor de Nokia Lumia 920.

  16. Ik ga hem niet kopen, mijn 4S werkt nog perfect.

  17. Dan maar voor 680 kopen. vind het erg jammer dat wij toch 80 meer moeten betalen kon dat net zo goed gebruiken voor een hoesje of extra itunis geld.
    Maarja.

    @Vincent: Dat kan je nog niet zeggen. want prijzen die hier boven staan 679 dat zijn prijzen van duitsland en niet van nederland. dus we moeten even afwachten tot hij in nederland komt te liggen.

  18. Ik ben erg benieuwd wat de operators gaan doen met DC-HDSPA en met LTE straks na de veiling eind oktober.

  19. Ik denk er niet aan. En daar heb ik meerdere redenen voor;
    1) Te groot, we zijn weer terug bij model ‘koelkast’
    2) Te duur, het is een telefoon hoor, zijn ze gek geworden?
    3) Andere connector, ga niet al mijn spullen vervangen
    4) Te snel uitgekomen na 4(S)

    Ben een beetje Apple moe aan het worden. Heb ook een iPad1. Pas in 2009 gekocht, dus nog lang niet afgeschreven (de 3G, 64Gb uitvoering) en met de komst van iOS6 wordt deze al niet meer ondersteund.
    Als Microsoft dat zou flikken met Windows, een 3 a 4 jaar oude computer niet meer ondersteunen, dan zou de wereld te klein zijn, maar van Apple pikt men het blijkbaar wel.

    Denk dus sterk om over te stappen op het, zei het minder veilige, Android. Gewoon omdat Apple geen Apple meer is sinds Steve Jobs het loodje legde. Ik vraag mij af of b.v. een andere connector en het niet meer ondersteunen in iOS6 van de iPad1 onder zijn leiding wel doorgang had gevonden. Ik durf het te betwijfelen.

  20. Mooi die iPhone 5, maar t.o.v. mijn iPhone 4 niet echt een upgrade die zoveel geld waard zou zijn.
    LTE? Zinloos in NL.
    Siri? Weinig zin in NL.
    Camera, heb DSLR 🙂

    Die van mij draait nog prima, dus laat maar.
    De achterkant vind ik gewoon lelijk.
    Dat zullen ze bij de volgende toch echt anders moeten doen.

    Ben het ook met Hans hierboven eens.

  21. Ik hou mijn 4S icm nieuwe ipad nog aan en wacht wel tot Nederland klaar is voor LTE. Siri in het Nederlands, al werkt het prima op m’n 4S. Kortom iPhone 6 wacht ik nog even op.

    Ik vind het jammer dat Apple de iPad 1 dropt puur op te weinig geheugen op iOS 5. Ja hij is niet supersnel, maar om over pak em beet 1 jaar geen Apps kunnen installeren omdat Apple vind dat hun eigen klant een nieuwe iDevice moet halen à €500,- vind ik niet fair.

  22. iOS 6 had (vrijwel) zeker niet meer ondersteunt geweest op de iPad 1. Dat kan je gewoon aan zien komen. De 3G Deed het niet met iOS 5, het is gewoon maar een bepaald aantal generaties werkbaar.

    Daarnaast is het nog altijd een stuk langer ondersteund op oude hardware dan Android en Microsoft (Windows Phone 7 vs 8 anyone?).

    En met PC OS vergelijken is appels met stoeptegels vergelijken. Zelfs peren is nog te dichtbij.

    Dat gezegd hebbende, nee ik koop de 5 niet, mijn 4 doet het nog prima.

  23. Nee, schitterend ding maar tegenwoordig moet je zelfs met een abbo nog stevig bijbetalen. Ik hoop de 4 of eventueel 4s nog op de kop te tikken met een normaal abbotje erbij. Die kunnen nog steeds prima meekomen.

  24. € 679 euro in Duitsland. Daar is de BTW 19%. Dat wordt in NL dan nog meer. Nee, ik blijf lekker met mijn 4 doen.

  25. @Mafiatounes Dan is de iphone 5s er al man;)

  26. Te duur, te oud, niet magical meer.

  27. prijs is schandalig… Ik had eerder een prijsdaling verwacht, dit is erover 😀

  28. Ik heb nog een 3gs. De opvolger gaat de nokia 920 worden. Innovatie van de Iphone is toch echt achterwege gebleven.

  29. Ik denk dat als Microsoft het nieuwe WindowsPhone8 smooth en snel draaiend krijgt, Nokia weleens een revival zou kunnen maken.
    Wel zorgen dat Whatsapp beschikbaar is 😉

  30. Origineel geplaatst door Hans
    Ik denk er niet aan. En daar heb ik meerdere redenen voor; 1) Te groot, we zijn weer terug bij model ‘koelkast’ 2) Te duur, het is een telefoon hoor, zijn ze gek geworden? 3) Andere connector, ga niet al mijn spullen vervangen 4) Te snel uitgekomen na 4(S)Ben een beetje Apple moe aan het worden. Heb ook een iPad1. Pas in 2009 gekocht, dus nog lang niet afgeschreven (de 3G, 64Gb uitvoering) en met de komst van iOS6 wordt deze al niet meer ondersteund. Als Microsoft dat zou flikken met Windows, een 3 a 4 jaar oude computer niet meer ondersteunen, dan zou de wereld te klein zijn, maar van Apple pikt men het blijkbaar wel.Denk dus sterk om over te stappen op het, zei het minder veilige, Android. Gewoon omdat Apple geen Apple meer is sinds Steve Jobs het loodje legde. Ik vraag mij af of b.v. een andere connector en het niet meer ondersteunen in iOS6 van de iPad1 onder zijn leiding wel doorgang had gevonden. Ik durf het te betwijfelen.

    Tuurlijk en bij een Android Tablet wordt je wel jaren voorzien van de nieuwste OS versie. Een Tablet is geen desktop, dus ook niet het OS vergelijken met een die van een desktop. Als je een nieuw apparaat bij Apple koopt, weet je dat je voor de komende 2-3 jaar voorzien bent van de nieuwste versies van het OS. Dat is bij een Android device altijd maar weer de vraag. Als je geluk hebt, ondersteunt de fabrikant van je tablet de eerstvolgende versie en anders ben je afhankelijk van de modscene.

    De iPhone 5 wordt een jaar na de 4S geïntroduceerd. Dat is niet sneller dan voorheen, alleen de 4S liet destijds langer op zich wachten tov de 4. Daarvoor was het altijd precies een jaar tussen de versies. Prijs van de 4-4S-5 ontlopen elkaar nauwelijks, wat is het probleem daar dan?

    Een andere connector, daar ben ik ook niet blij mee. Ik heb een iPad 2 en een paar accessoires in huis en de auto. Hoop dat ik een deel met een converter alsnog kan gebruiken, want vooral in de auto zou ik gigantisch balen als ik niet meer muziek van me iPhone kan afspelen. En om daar een nieuwe autoradio voor te kopen gaat me te ver.

    Als ik een leuke aanbieding krijg van mijn provider voor de 5, dan ga ik nadenken om over te stappen naar de nieuwste versie. Tot op heden doet mijn 4 alles nog wat ik ervan verwacht. Ook mijn iPad 2 ga ik niet vervangen voor een nieuwe, totdat ik echt merk dat ik een nieuwere versie nodig heb.

  31. Origineel geplaatst door Mafiatounes
    Ik ben helaas niet onder de indruk van de iPhone 5 (Steve Jobs had dit denk ik beter aangepakt RIP), ik ga voor de Nokia Lumia 920.

    Mee eens. Ik wil na de Iphone, iPhone 3, iPhone 4 wel eens iets anders in mijn handen qua software en features. Ben er wel een beetje klaar mee.

    De Lumia 920 maakt daarbij de grootste kans de komende twee jaar in mijn zak te belanden.

    Apple heeft ondertussen genoeg aan me verdiend ook trouwens.

  32. Ik koop de iPhone 5 niet, en ook geen iPhone in de toekomst meer denk ik. De nieuwe iPhone 5 is te weinig innovatief, iets wat je van Apple toch mag verwachten maar helaas.

    De iPhone is duidelijk over z’n hoogtepunt geen, het lijkt wel sinds Steve Jobs dood is ook de innovatie bij Apple dood is. Ik doe voorlopig nog even verder met men
    iPhone 4s en schakel later dan over op een Android of Windows Phone.

  33. @seminifeer: Whatsapp is er al voor WP en de Lumia 820/920 krijgen een betere Whatsapp versie.

  34. Als mijn iPhone 4 stuk gaat, dan koop ik mij zeker weer een iPhone, maar niet eerder. En tot nu toe voldoet hij nog ruimschoots.

  35. Normaalgezien tel ik me bij de early adopters en ben ik bij de eersten om the-new-kid-on-the-block in mijn pollen te krijgen.

    Als ik kijk naar de toestellen die ik in de afgelopen jaren heb gehad (alle versies van iPhone van de eerste gen tot de 4S) en de accessoires die ik in overal in huis heb voor die toestellen met de ‘oude’ dock connector, dan is dat toch wel een zure appel als ik dit allemaal zou moeten gaan vervangen voor het supporteren van de iPhone 5 met een totaal andere dock connector. Ik denk dan aan de laad docks, de adapter kabels voor output naar extern scherm, de cover met externe batterij, de TomTom carkit, de dock op mijn bureau op het werk, de Sonos dock,… Wellicht vergeet ik er nog wel een paar, maar als je ze allemaal op een rij gaat zetten is dat toch wel voor een paar honderd euro aan accessoires. Tel dat dan nog eens bij de kost voor de iPhone 5 en je passeert makkelijk de 1000 euro.

    Niet mijn eigen keuze, maar eerder een gevolg van de beslissing van Apple om die dock connector te vervangen maakt dat ik bij de 4S zal blijven…

  36. Waar staat de optie “ik twijfel nog”?

  37. Mensen zijn veel te negatief in mijn ogen. Alles was voor de persconferentie al uitgelekt, dus is het logisch dat je minder wordt weggeblazen.

    De telefoon is in mijn ogen weer prachtig en heeft leuke nieuwe features. Het enige struikelpunt voor mij is de prijs. Het lijkt wel of Apple altijd het onderste uit de kan moet hebben en de prijzen maar omhoog gooit omdat “mensen het toch wel kopen.”

  38. Ik heb iPhone4S net 2 maanden geleden gekocht, omdat mijn iPhone4 het loodje had gelegd. Abo opgezegd en *Bliep genomen. Ik heb dus toen al de beslissing had genomen dat ik geen iPhone5 ga kopen.

    Was mijn iPhone4 2 maanden geleden niet gevallen, zou ik nu wel iPhone5 nemen, zonder abo. Abo’s vind ik belachelijk duur geworden en korting op iPhone die je erbij krijgt is belachelijk weinig.

    Ik denk dat je nu nog weinig over iPhone5 wat uiterlijk betreft kan zeggen. Zodra je het in je handen hebt, dan weet je pas of je hem mooi/handig vindt. Dat ding is gewoon al door Steve geperfectioneerd. Hoe kan je een perfectie beter maken? Het is bijna onmogelijke taak. Ik ben dan ook blij dat ze niet al te veel aan hebben geknoeid.

    De meeste indruk hebben de nieuwe iPod op mij gemaakt, eerlijk gezegd. Love it… 🙂

  39. Wat een negatieve tendens hangt hier na de introductie zeg. Wat hadden mensen hier oprecht verwacht?

    Persoonlijk vind ik de iPhone 5 een mooie upgrade, geen gekke fratsen van Apple om marktaandeel te veroveren, zoals de concurrentie doet, maar gewoon degelijk hun filosofie uitbouwen.
    Vind nog steeds de iPhone4 de mooiste telefoon op de markt, en de iPhone 5 ziet er geheel in het zwart ook erg slick uit.

    Op elk front is deze telefoon een upgrade ten opzichte van zijn voorgangers. En nog geen enkele andere telefoon kan zich meten met het bedieningsgemak van iOS, de compleetheid van de AppStore en het complete ecosysteem wat Apple rond haar producten heeft gebouwd (iCloud, AppleTV, iMessage, iPad etc.)

    Er zijn misschien concurrenten die betere specs hebben, groter scherm, draadloos laden, NFC, absurd goede camera etc.

    Maar geen telefoon of besturingssysteem kan zich nog meten met de compleetheid van iOS en de iPhone.

    Daarom is het eigenlijk een hele simpele keuze. 🙂

  40. @Gonny van der Zwaag: Ik dacht dat het de iPhone 4s was waar Steve laatst aan meewerkte Gonny,nu ja aan wie of wat het ook ligt ik stel gewoon maar vast .Je neemt natuurlijk wel een risico als je maar 1 maal per jaar met een smartphone model afkomt, zo kan de concurrentie snel voorbijsteken. Om maar met 1 model per jaar te komen is trouwens ook het idee en de strategie uit de tijd van Steve Jobs.

  41. @Gonny van der Zwaag: Blij dat je dit zegt! Er zijn er intussen al enkele die komen met de link van Jobs’ dood en de mindere iPhone maar niets is minder waar.

    Ik moet ook zeggen dat ik niet geheel overtuigd ben om deze te kopen. Net als bij de s modellen lijkt het me eerder een update en niet de moeite waard. Maar dan enkel en alleen omdat ik het voor mezelf niet kan verantwoorden zoveel geld om het jaar of zelfs 2j uit te geven aan een telefoon.
    Maar wie weet?

  42. Mooi toestel, weer leuke update. Zitten weer net van die extra dingen bij dat je hem wil hebben. Zeker qua design.
    Ik hou het nog wel bij mijn 4S, kan slechts 1x per twee jaar nieuw toestel. Maar ook met 4S ben ik erg tevreden.

    Ben benieuwd naar de iPhone 5S… 🙂

  43. De mensen die naar Android willen: Doe het niet… Ik heb tot voor een jaar met Android gewerkt en je krijgt als je geluk heb 1 nieuwe versie. Verder is het met alles een gepruts om het goed te doen werken, is het OS met geen stokken stabiel te krijgen en loop je constant tegen beperkingen door de manier waarop het geheugen gepartitioneerd is. Wat een verademing was het toen ik door mijn werkgever verplicht werd om een iphone te gebruiken, dat ding werkte gewoon goed en logisch en wordt dan nog eens drie jaar ondersteund ook.

    Diezelfde mensen die over willen naar iets anders hebben die dan niet geïnvesteerd in applicaties of hebben zij alles “gratis” via jailbreak? Ikzelf heb ondertussen een bibliotheek van zo’n 450 apps die ik niet zou willen missen op een ander platform…

  44. Zojuist met KPN gebeld om alvast een nano sim te regelen. Ik wil het toestel namelijk los kopen. Echter dachten ze bij KPN zelfs nog dat er gewoon een micro sim in moet, terwijl er op deze pagina toch echt staat dat er een nano sim nodig is en de micro sim niet compatible is.

    Vervolgens gaven ze, na intern navragen, aan dat ze dachten dat de nano sims door Apple zelf verstrekt zal worden. Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen…

    @iPhoneClub Weten jullie al meer over andere providers?

  45. Origineel geplaatst door Mafiatounes
    Ik ben helaas niet onder de indruk van de iPhone 5 (Steve Jobs had dit denk ik beter aangepakt RIP), ik ga voor de Nokia Lumia 920.

    Wat is dat toch altijd voor onzin!
    Steve Jobs heeft nog heel veel gedaan aan deze telefoon.
    En als ie nog had geleefd was de telefoon precies het zelfde geweest….

    En voor de mensen die hem lelijk vinden en vinden tegen vallen, koop lekker een plastic samsung jullie snappen en het toch niet.

    Dit is weer een perfect stukje disign en techniek van apple.
    Ga als ie uit is maar is lang een winkel en houd in je ene hand een plastic S3 en in je andere hand een Iphone 5.
    dat is alsof je een audi met een honda vergelijkt!

  46. Om het gezeur over de connector uit de wereld te halen. Apple heeft een converter blokje als adapter te koop. Heel klein en kost €29!!! Eerst lezen ipv eerst klagen!!

  47. Ik ga hem niet kopen, te weinig innovatie t.o.v. iPhone 4/s en te hoge prijs. Ik wacht wel op de volgende. Ik vrees dat de iPhone 5 nog dit jaar voorbijgestreefd wordt door nieuwe Android devices. Apple is getting mainstream…

  48. Origineel geplaatst door Hans
    Ik denk er niet aan. En daar heb ik meerdere redenen voor; 1) Te groot, we zijn weer terug bij model ‘koelkast’ 2) Te duur, het is een telefoon hoor, zijn ze gek geworden? 3) Andere connector, ga niet al mijn spullen vervangen 4) Te snel uitgekomen na 4(S)Ben een beetje Apple moe aan het worden. Heb ook een iPad1. Pas in 2009 gekocht, dus nog lang niet afgeschreven (de 3G, 64Gb uitvoering) en met de komst van iOS6 wordt deze al niet meer ondersteund. Als Microsoft dat zou flikken met Windows, een 3 a 4 jaar oude computer niet meer ondersteunen, dan zou de wereld te klein zijn, maar van Apple pikt men het blijkbaar wel.Denk dus sterk om over te stappen op het, zei het minder veilige, Android. Gewoon omdat Apple geen Apple meer is sinds Steve Jobs het loodje legde. Ik vraag mij af of b.v. een andere connector en het niet meer ondersteunen in iOS6 van de iPad1 onder zijn leiding wel doorgang had gevonden. Ik durf het te betwijfelen.

    Ik zie je jezelf hier wel erg tegenspreken. Enerzijds heb je het over te groot, te snel uitkomen en te weinig ondersteuning voor nieuwere versies van de software en anderzijds zeg je, ik stap over naar Android. Daar is het nog veel erger. Groot en nog groter is in Android-land de norm omdat daar alleen maar tegen elkaar opgeboden wordt. En nieuwere versies van Android op oude apparaten installeren. Oef .. dat wordt helemaal interessant dan voor je! Succes met het hacken van je Android telefoon!

  49. iPhone 4 was in t begin 999€ dus die 629€ valt best mee ( gsmpunt.nl )

  50. Vind m dan toch net de duur.
    Ook die extra 16gb voor 100,- meer is overdreven.

  51. @Richard: “Groot en nog groter is in Android-land de norm”. Het aardige van Android is juist dat er verschillende formaten toestellen zijn. Heb zelf een Sony Xperia Mini ter grootte van een luciferdoosje, met ICS. Loopt very smooth, supervet geluid en erg handig als mobile hotspot. Kostte slechts € 129,- nieuw en zonder simlock.

  52. Zodra de iPhone 5 uit is ga ik hem direct halen en kan me 4s naar me vrouw toe.

  53. @Gonny van der Zwaag: Dat was inderdaad bekend dat dit Steve zijn laatste creaties was. Maar om eerlijk te zijn ik heb in tegenstelling tot alle voorgaande keynotes nu echt niet het gevoel dat ik de iPhone wil hebben, dit zie ik ook bij meer mensen bv m’n vader zei is dat de nieuwe? het lijkt gewoon op mijn 4s met wat aanpassingen ik hou deze gewoon. En in mijn vriendenkring heeft iedereen zijn 4/s verkocht om de 5 te nemen dit was voor de aankondiging, van de 5 personen is er na de keynote maar 1 die de iPhone 5 wil kopen de andere hebben afgehaakt 3 willen een Galaxy S3 en 1 wil de Nokia Lumia 920 kopen zoals ik. De magie is er af en die kon Steve Jobs wel brengen!

  54. Zeker niet kopen! En dan nog eens eventueel een verhoging van 80 euro. En de providers zullen daar ook dit gebruik van maken. Icm een abonnement zal het toestel in de 400 euro zitten voor een jaar en twee jaar 300. Innovatie…. Zoals ik al eerder postte: de 4S kan makkelijk 2 jaar mee

  55. @Patrik: Dat is wel weer €29,- extra om je eigen spullen te kunnen gebruiken, bovenop een belachelijk dure telefoon die eigenlijk niet echt vernieuwend is.

  56. Nee. Te weinig vernieuwingen die het waard maken om mijn iPhone 4 in te ruilen. Ik vind hem nu meer op een LG Cookie (dat langwerpige model) lijken. Zonde, niet echt vernieuwend.

  57. Origineel geplaatst door Sjeltur
    Net als bij de 3 (had de 3GS) en de 4 (heb de 4S) => ik wacht wel op de ‘tweede versie’, de 5HD…

    Idem. Hoewel ik me afvraag of ik ooit een iPhone 5 zal kopen. Ik vind groter namelijk géén verbetering, maar een stap terug richting “koelkast”. Als ik een groter scherm wil dan pak ik wel een tablet, want ook met een marginaal groter scherm smartphone blijft het behelpen.

  58. @StGermain: Mijn iPad1 wordt anders niet meer ondersteund vanaf iOS6. Dat ding is nog geen 2 jaar oud, dus dat verhaaltje van 3 jaar gaat niet (helemaal) op. Ook met mbt Android heb je het fout, dit verschilt per merk dat je neemt.

  59. Sommige hebben het over los kopen en anderen hebben het weer over toestel met abonnement. Maar als ik mij niet vergis, is KPN gestopt met het verkopen van toestellen, bij een abonnement. Je kan ze alleen nog maar met een lease contract krijgen, dan betaal je dus veel geld voor iets wat later wel van jou kan zijn maar dan moet je nog bij betalen.

    Dus ik vraag me af of er nog providers komen waar je het toestel bij krijgt voor een laag aanschaf bedrag. Ik ga er vanuit dat je bij alle providers het toestel gewoon moet leasen voor een bedrag van 20,- euro per maand.

    Las ergens dat iemand gewoon een Bliep abonnement heeft genomen, dat lijkt me ook wel iets… Maar ga denk ik zeker even rond snuffelen voor een SIM Only abonnement.

  60. Jeetje wat een prijzen. Ik heb net een half jaar de 4S. Ik wacht wel op de 5S, want die zal er over een aantal maanden wel achteraankomen.

  61. 679? Gek in hun hoofd! Voor mij geen iphone meer! Terug naar de oude nokia tijdperk!

  62. Nee dit wordt ‘m niet, niet het wauw effect wat apple ooit had.

  63. @AlexT: Zeker nog nooit een Samsung Galaxy S3 of de nieuwe LG in je handen gehad?

    Ik ben 3 maanden geleden overgestapt van de iPhone 4 naar de Samsung S3. Prima toestel en maakt mooie foto’s. Lekker groot scherm! Android is een prima besturingssysteem die in mijn ogen niks onderdoet voor IOS.

  64. Nope. Mijn Abo loopt pas over 10 maanden af 😉

  65. Leuke poll eigenlijk wel…
    Maar is het misschien ook niet leuk om een poll te maken met informatie over de NANO simkaart. Want ik vraag mij af waar je deze straks kan verkrijgen. Niet alle mobiel bedrijven gaan deze al leveren per oktober.

    Tele2 zegt deze dus voorlopig nog niet te gaan leveren, wel stom want zo jaag je klanten weg (ben wel geen klant maar zou het wel willen worden als ze deze hadden).

    Maar goed, welke provider gaat deze straks leveren??

  66. Vind het geen grote verbeteringen hebben ten opzichte van mijn iPhone 4S, dus ik sla een generatie over.

  67. @Hans: Knap dat jij je iPad al in 2009 had, de eerste iPad is op 27 Januari 2010 voor het eerst gepresenteerd door Steve Jobs.

  68. Er zou hier voor de grap iemand een lijstje bij moeten houden met de namen van mensen die hem nu zo afkraken en dreigen met het kopen van andere merken, en er dan over een half jaar op terug komen als ze toch weer allemaal met een iphone rond lopen 😛

  69. Origineel geplaatst door marc
    Maar goed, welke provider gaat deze straks leveren??

    T-Mobile en Vodafone hebben in ieder geval bevestigd

  70. Origineel geplaatst door Purk
    @AlexT:Zeker nog nooit een Samsung Galaxy S3 of de nieuwe LG in je handen gehad?Ik ben 3 maanden geleden overgestapt van de iPhone 4 naar de Samsung S3. Prima toestel en maakt mooie foto’s. Lekker groot scherm! Android is een prima besturingssysteem die in mijn ogen niks onderdoet voor IOS.

    Juist de Galaxy S3 in handen gehad, dagelijks zelfs want mijn vriendin heeft hem. ‘
    Te groot voor mij en mijn broekzak, te plastic.

    Wel prachtig scherm hoor, mooie foto’s, maar als ik zoiets groot bij me draag, zit ook gewoon mijn iPad in de rugzak.
    Daarnaast vind ik de Google Play Store echt onderdoen voor de AppStore. Werkt het absoluut niet zo lekker samen met mijn iPad, iCloud, Apple TV etc. Het is gewoon het hele eco-systeem van Apple wat hun telefoon de beste maakt van alle anderen, alleen moet je wel in dat eco-systeem zitten. 😉

  71. Zo grappig hoe iedereen altijd helemaal te Keer gaat over de nieuwe iPhone en uit eindelijk toch massaal wordt gekocht.

    Herinneren we ons de iPhone 4 praktijken nog? Iedereen zat met bah wat een lelijke telefoon wat een lelijk design, en nu weer over de te weinig vernieuwingen.

    Let maar op de iPhone 5 wordt weer de best verkochte telefoon. 🙂

  72. Wat een misvormd iPhone, kom op Apple 🙁 De iPhone had iets breder gekunt…

  73. Vanwaar die prijs stijging van 80 euro? (Ik weet dat de officiële prijzen voor NL nog niet bekend zijn) En de BTW verhoging is geen 80 euro.

    Ik vond 100 euro nog wel te overbruggen voor een model met een grotere capaciteit, maar dat gat zou in theorie dan groter worden wanneer je de huidige met de nieuwe zou vergelijken. Dus dat wordt toch nog even afwachten.

    Verder ben ik heel tevreden over de vernieuwingen :).

  74. iPhone 5 gaat ’em sowieso niet worden. ik wilde serieus gewoon weer iPhone aanschaffen. Maar dit? Belediging, sorry.. minachting voor de consument. Innovatie = kabel anno 2012, niet eens draadloos opladen? gemiste kans van Apple.

    Nokia Lumia 920 (zwart) ziet heel interessant uit … en misschien the next Nexus?

  75. Te duur, ik had er max 630 euro voor over (inclusief 30 euro kostende adapter voor je oude 30-pin).

    Bovendien lost de iPhone 5 niet mijn verwachtingen in. Het design vind ik te uitgemelkt. Was nooit een fan van het 4-design en ik wil een unibody iPhone, wat is dat toch met dat (veel te breekbaar) glas? September 2013 dan maar!

  76. Origineel geplaatst door Blalien
    Vanwaar die prijs stijging van 80 euro? (Ik weet dat de officiële prijzen voor NL nog niet bekend zijn) En de BTW verhoging is geen 80 euro.Ik vond 100 euro nog wel te overbruggen voor een model met een grotere capaciteit, maar dat gat zou in theorie dan groter worden wanneer je de huidige met de nieuwe zou vergelijken. Dus dat wordt toch nog even afwachten.Verder ben ik heel tevreden over de vernieuwingen .

    De euro is gedaald tov de dollar. Dat zal de reden zijn.

  77. Vraagje : krijg je alleen 2 jaar garantie als je de iPhone 5 via Apple zelf koopt ? Of ook bij bijvoorbeeld gsmpunt.nl ? Daar is die namelijk 629€ 16GB 😉

    Alvast bedankt

  78. Krijg de indruk dat veel mensen de meerwaarde van de iPhone 5 t.o.v. de 4S niet zien. Kijk maar eens goed naar de video op de Apple site, vooral het stukje van het productie proces! De concurrentie komt qua afwerking niet eens in de buurt van deze iPhone. Tot in de kleinste details is deze iPhone afgewerkt, zonder plastic e.d. Oordeel pas als je hem in de handen hebt gehad. De prijs is stevig, maar de prijs/kwaliteit verhouding is correct gezien de kwaliteit!

  79. Laat maar haha gsmpunt.nl heeft de prijzen aangepast naar 679€ ik koop hem wel bij Apple Store 😉

  80. Achterkant is echt lelijk.

  81. Origineel geplaatst door Ice
    Achterkant is echt lelijk.

    Kijk jij nooit naar de voorkant dan als je er mee belt of gebruik van maakt? Vind de achterkant niet echt boeiend 🙂

  82. Ik maak lekker gebruik van mijn 4S en wacht nog lekker af ,ben niet gek

  83. Origineel geplaatst door Kevin
    Ik wilde er voor gaan, tot ik de prijs zag. Kijken wat er met abonnement overblijft

    dat ja. ik zie echt geen verbeteringen ten opzichte van mijn 2 jaar oude iPhone 4. hooguit de camera die in de 4S gekomen is maar verder?

  84. Origineel geplaatst door marc
    Kijk jij nooit naar de voorkant dan als je er mee belt of gebruik van maakt? Vind de achterkant niet echt boeiend

    Je zit toch ook altijd IN een auto? Dus jij rijdt liever in een Fiat Multipla met een Rolls Royce interieur dan een Rolls Royce zelf?

    Jouw comment slaagt op niks.

  85. Wat betreft ontwerp en os, zou dit een ideale telefoon zijn

  86. De aanpassing van de connector is toch wel een zeer grote teleurstelling. De oude was analoog en de nieuwe digitaal dus vandaar de dure (€29,-) adapter.
    De talloze snoertjes en (reis)laders die ik al heb zijn dus alleen maar met die adapter te gebruiken. Volstaat er dan nog wel om één te hebben?
    En waar ik niemand over hoor is dat je dus niet kan laden met de universele micro USB lader waar alle fabrikanten het over eens waren geworden. Tijd voor Europa om alsnog dit wettelijk te verplichten.

    De prijs is ook niet mis en zeker als je een 64Gb wil. Die is dus 879,- en dat is bijna 2000 oude guldens!

    En toch overweeg ik er een te kopen want mijn 4 ervaar ik steeds vaker als traag (al is dat slechts perceptie want ik geloof niet dat hij echt trager wordt).
    Bovendien is mijn abonnement afgelopen en kan zo weer een fikse korting pakken…

  87. Zeker geen iphone 5. Totaal niks bijzonders. Ik neem samsung galaxy S3!

  88. Vind hem te duur om los te kopen, maar mijn abonnement bij T-Mobile loopt af in oktober. Ik denk erover om nu te verlengen met een SGS3, en die eventueel door te verkopen. Dan later een 5 halen.. Verder proberen m’n 4S met waterschade goed te verkopen.

  89. Natuurlijk wil ik alles van Apple hebben! Maar vind de meerwaarde tov mijn iPhone 4 echt matig! En dat voor zoveel geld… Als ik
    nou geen iPhone had. Wat boeit mij die nieuwe dock connector nou!

  90. Heb nu een iPhone 4 en heb gewacht op de 5 maar ik vind die nieuwe dock connector niet echt handig. Heb op mijn autoradio een dockaansluiting en heb niet echt zin om een verloopstuk van 30 euro te kopen… Misschien toch maar naar de 4S als die wat goedkoper wordt.

  91. Was vandaag bij de Vodafone winkel waar ik als nr 2 op de lijst sta voor de nieuwe iPhone, maar kreeg daar te horen dat ze geeneens de iPhone 5 los mogen verkopen? Mogen ze bij de 4S ook niet?

    Ik wil hem dus los kopen, gezien mijn abbo nog door loopt tot maart volgend jaar..Dit moet ik dus maar bij de Apple store doen? 2 abonnementen nemen gaat mij echt te ver…Of de 4S nemen, maar die kost ook nog steeds 559,-…En dan volgend jaar weer kijken..

  92. Ja ik ga hem wel halen.. mijn iPhone wordt minder bij de Home butten (dubbel klikken werkt niet altijd) moet enkel nog wachten tot eind december… eerder mag ik niet verlengen.

  93. Abo loopt in november af – bijna perfect in sync met de upgrade-cyclus van Apple. iPhone5 it is.

  94. Volgens Apple zal de iPhone 5 vanaf 28 september in Nederland en België verkocht worden voor een aanvangsprijs van €679 euro.

    Apple heeft nog niet officieel bekendgemaakt wat de iPhone 5 precies in Nederland zal kosten.

    Lekker duidelijk… Het tweede klopt mensen.

  95. Binnen een jaar zal ie zeker in de prijs zakken,
    dan ga ik eens overwegen of mijn 4 toe is aan vervanging.
    voor de 16gb versie heb ik max 450 euro voor over, meer is het niet waard.!

  96. Origineel geplaatst door patrik
    Om het gezeur over de connector uit de wereld te halen. Apple heeft een converter blokje als adapter te koop. Heel klein en kost €29!!! Eerst lezen ipv eerst klagen!!

    En vervolgens staat mijn iPhone op een blokje te wiebelen op mijn Altec Lansing Mix iMT810. Goed plan man. Eerst even denken ipv reageren!!

    TomTom houders, carkits… enz enz

  97. Ik ga de 64GB zwart kopen.
    Ik kom mee 32GB niet toe ;).

  98. @Dromedaris: Ik zit nooit in een auto want ik heb er geen! Dus die stelling gaat niet op… Jammerrrrr

  99. Vooraleer ik hem koop wil ik zeker zijn dat ik hem kan gebruiken in Canada wat nu met mijn 3gs niet het geval is, die ondersteunt enkel maar de provider Rogers. Waar ik nu ben is er geen ontvangst ondanks enkele providers hier.

  100. @Vroem: 64 kost me echt veel te veel… Met +50 voor verdubbeling maken ze al honderden procenten winst, het voordeel om het zó duur te verkopen is mij niet duidelijk.

  101. Mijn vader heeft vorig jaar in november een iPod 4 voor me gehaald(die ik overigens zelf betaalt heb hoor) En ik zou met alle plezier de iPod 5 kopen,(iPhone hoef ik nog niet) maar mijn 4g kan nog heel lang mee dus ik ga nu geen nieuwe kopen(hetzelfde verhaal had ik met een iPhone gehad)

  102. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @MobileBelg: Interessante stelling. Dit is namelijk de laatste iPhone waar Steve Jobs nog intensief aan heeft gewerkt.

    Dat kunnen ze leuk roepen bij Apple. Ik geloof er geen ene reet van!

  103. Origineel geplaatst door i-man
    Wat is dat toch altijd voor onzin!Steve Jobs heeft nog heel veel gedaan aan deze telefoon.En als ie nog had geleefd was de telefoon precies het zelfde geweest….En voor de mensen die hem lelijk vinden en vinden tegen vallen, koop lekker een plastic samsung jullie snappen en het toch niet.Dit is weer een perfect stukje disign en techniek van apple.Ga als ie uit is maar is lang een winkel en houd in je ene hand een plastic S3 en in je andere hand een Iphone 5.dat is alsof je een audi met een honda vergelijkt!

    Vond jij 3G(S) ook zo ruk dan? Mijn 3GS was namelijk ook van plastic maar ik vond het nog steeds goed in de hand liggen (veel fijner dan de 4(s)) en ook nog eens mooier…

  104. Zinloos om een 5 te kopen houd het nog bij mijn 4 werkt perfect nu mooi bundeltje erbij nemen 🙂

  105. @AlexT: Hahaha bijna jonge
    Kijk alleen maar even naar Samsung. Die heeft een smartphone, tablet, computer, laptop, koelkast, tv enz enz lijn.
    Tegenwoordig kan alles samen met dropbox dusja.. Die argumenten van jou gaan nergens over.
    Neemt niet weg dat het besturingssysteem uitstekend is tov android lager 4.1.

    Veel mensen zullen van de iPhone afstappen. Ik heb met veel plezier gewacht op de iPhone 5 en niet de iPhone 4 medium.

    Ik had er meer van verwacht en heb eerlijk gezegd na de aankondiging de Samsung galaxy s3 besteld. Zal morgen wel binnenkomen. Ben wel blij dat de iPhone5 wat duurder word dan kan ik mijn 4s nog voor een schappelijke prijs kwijt.

    Misschien over 2 jaar weer terug naar de iPhone 6 als ik dan wat meer interesse erin heb.

  106. Ik ga mijn iPhone 3G upgraden naar een iPhone 5 16 gb

  107. ben een grote apple aanhanger, maar hier haak ik af. Over naar de concurrent.

  108. Iemand al geïnformeerd naar een nano simkaart bij een provider? Heb namelijk een sim only en wil deze halen.

  109. Origineel geplaatst door ik
    @AlexT: Hahaha bijna jonge
    Kijk alleen maar even naar Samsung. Die heeft een smartphone, tablet, computer, laptop, koelkast, tv enz enz lijn.
    Tegenwoordig kan alles samen met dropbox dusja..

    Ja. En Samsung draait op Windows, Android en Dropbox biedt bij lange na niet de mogelijkheden van iCloud. En hoe biedt Samsung AirPlay aan? Nee, het zijn allemaal oplossingenc die houtje-touwtje in de buurt komen, maar bij lange na iCloud evenaren.

  110. @patrik: Rustig maar Patrik…

    Natuurlijk dat er kleine adapters zouden gereleased worden en die kan je voor een aantal toepassingen als oplossing gebruiken, maar hou er rekening mee dat er ook toepassingen zijn waar dit geen oplossing biedt: vb. TomTom carkit (het geheel zou te groot worden), de dock chargers (lijkt me te gevaarlijk om per ongeluk de dock connector in je iPhone te beschadigen als je eerst die adapter in je docking zou steken en daar nog eens de iPhone bovenop…).

    By the way: video out en iPod out niet gesupporteerd door deze adapter lees ik net. Een aantal van de ‘nog-niet-zo-oude’ accessoires zullen gewoon niet meer werken met de iPhone 5. Toch iets om even bij stil te staan als je in mijn schoenen staat…

  111. Ik was absoluut van plan om hem simlockvrij te gaan kopen, maar ik ben helaas erg teleurgesteld. Vind het voornamelijk jammer dat hij langer is geworden (vind mijn 4 groot zat) en zie absoluut geen grote verbeteringen om er 780 euro voor neer te moeten gaan leggen (voor de 32).
    Ik ben met de Atv Ipad en Macb pro en Iphone een redelijke apple fan, maar vind dit helaas de eerste echte grote tegenvaller.

  112. Je kan bij KPN onder mijnKPN gewoon je nanosim bestellen, heb ik ook net gedaan.

  113. Je bent op de juiste plaats om reclame te maken maar je zal mij niet overtuigen 😉 @Pim Brussee:

  114. Grappig dat je begint over de afwerking.
    Alsof dat de doorslag moet geven.
    Vanavond zag ik de productie van lego steentjes waarvan er 33 miljard per jaar gemaakt worden. Daarbij wordt gecontroleerd op een afwijking van honderdduizendste milimeters. Ik zie liever functionele verbeteringen dan dat ik een toelichting krijg op iets wat vanzelfsprekend is. @Pim Brussee:

  115. 1.500 gulden voor een elektronisch speeltje is gewoon absurd. Apple gaat te ver dit keer.

  116. Ik weet nog niet of ik voor de iPhone 5 ga. Het is, en zal vast een prima telefoon zijn. Maar de concurrentie komt ook met mooie spul uit. Zoals bijvoorbeeld de Nokia Lumia 920. Ik heb geen Wauw! factor gehad deze keer toen ik de keynote keek. Nadeel van de Lumia is: geen IOS waar ik al aan gewend ben, en wat een solide besturingssysteem is. En er is geen prijs bekend van de Lumia 920, of release date… beetje matig vind ik dat. En zeker omdat ik nu zonder smartphone zit (iphone 4 onlangs verkocht) wil ik nu wel snel een smartphone…. Lumia heeft ook groter scherm. En ik wil opzich me ook wel een keer wagen aan een ander besturingssysteem, zodat ik niet “locked-in” raak in een bepaald besturingssysteem. Lastige keuze, ik twijfel… Hoe denken jullie hierover?

  117. Mijn vrouw en ik zijn nog tot jan 2014 onder de pannen met abo icm 4S. Tegen die tijd zien we wel (iig geen iNot voor mij).
    Sommigen op dit draadje zijn blijven hangen in 2002 en rekenen nog steeds om naar guldens. Je kunt de Nokia 3510i die ik toen had toch ook niet vergelijken met een iPhone?

  118. Ik ga de 5 niet kopen. Mijn 3GS werkt nog prima.

    De iPhone 5 was voor mij ook een teleurstelling.

  119. Enig idee wanneer ze met de 5S komen?

  120. @Sjeltur:

    Een idee wanneer de 2de versie van iPhone 5 uitkomt?

  121. @MobileBelg: Interessante stelling. Dit is namelijk de laatste iPhone waar Steve Jobs nog intensief aan heeft gewerkt.

  122. @dries: Oktober 2013 lijkt me een aardige gok.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.