Pixelmator op iPad en iPhone

Pixelmator Pro voor iPad voorlopig afgelast

Het team van Pixelmator is niet van plan om een Pro-versie voor de iPad uit te brengen. Gebruikers ontvingen een e-mail dat er geen Pro-versie komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Twijfelde je nog om Affinity Photo aan te schaffen, omdat je liever wilde wachten op Pixelmator Pro? Dan hoef je niet langer te wachten, want de Pro-versie is gecancelled. “Onze plannen zijn iets gewijzigd”, vertelt een medewerker van de softwarestudio. “Het wil niet zeggen dat Pixelmator Pro voor iPad helemaal van tafel is, maar wat nu betreft blijft het alleen op de Mac beschikbaar.” De makers van Pixelmator wijzen er ook op dat Apple’s Sidecar binnenkort beschikbaar is, waardoor je Pixelmator Pro ook op je iPad kunt gebruiken. “Dit is natuurlijk niet hetzelfde als een losstaande iOS-app, maar het is een geweldig alternatief om in de tussentijd te gebruiken.”


Begin dit jaar verscheen Pixelmator Photo voor de iPad, een nieuwe iPad-app die voor vijf euro te downloaden is. Daar zitten de belangrijkste functies van Pixelmator Pro in, maar aangepast voor tablets. De nadruk ligt daarbij op het bewerken van foto’s die je met een camera hebt gemaakt, terwijl de oudere Pixelmator voor iPad nog meer tools bevatte, bijvoorbeeld voor vector-graphics. Met Pixelmator Photo kun je foto’s in JPEG of RAW formaat bewerken. Er zitten ook machine learning-tools in en het is geoptimaliseerd voor Metal 2. Lees onze review van Pixelmator Photo om te zien of dit misschien iets voor je is.

Bekijk ook

Review: Pixelmator Photo maakt fotobewerking op de iPad kinderspel

Pixelmator Photo is de nieuwste fotobewerkingsapp voor de iPad. De app maakt volop gebruik van machine learning. Hoe toegankelijk is fotobewerker? Je leest het in deze review van Pixelmator Photo.

Daarnaast zou er nog een professionele app voor de iPad komen, vergelijkbaar met de populaire app Pixelmator Pro op de Mac. Die verscheen in december 2017 en verraste meteen door het gebruiksgemak. Er zitten enorm veel opties in, die ook nog eens erg uitgebreid zijn. Pixelmator Pro weet het echter op zo’n overzichtelijke en logische manier te presenteren, dat je er ook als beginnen wel uit komt. Dat gebruiksgemak wilden we natuurlijk ook graag op de iPad zien.

Pixelmator op iPad en iPhone

Korting op Mac-app
Om de pijn wat te verzachten heeft Pixelmator het upgrade-programma voor de Pro-versie afgeprijsd. Het gaat daarbij uiteraard wel om de Mac-versie. Afhankelijk van de prijs die je oorspronkelijk betaalde voor Pixelmator krijg je nu tot 50% korting op de aanschafprijs van €43,99. Je moet hiervoor in de Mac App Store zijn, waar je de upgrade-bundel kunt aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.