Inktober 2019

Inktober 2019: een maand lang tekenen op je iPad

Ben jij iemand die best wel eens wat vaker zou willen tekenen op de iPad, maar komt het er niet van? Inktober gaat je helpen. De hele maand staat in het teken van eh... tekenen. Je krijgt elke dag een onderwerp aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Apple helpt je tijdens de Today at Apple-sessies om te gaan tekenen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de app Procreate. Ter gelegenheid van The Big Draw 2019 gaat Apple ook gebruik maken van Adobe Fresco, een nieuwe app die nogal wat wrevel opriep omdat mensen liever alle tools gratis hebben (ook de geavanceerde), terwijl Adobe er geld voor vraagt. Maar er zijn nog veel meer creatieve apps voor de iPad Pro en de andere iPads, waarmee je aan de slag kunt gaan.

Inktober 2019

Maar wat is Inktober dan? Het gaat om een maand lang tekenen, waarbij je elke dag een zogenaamde ‘prompt’ krijgt. Dit is een onderwerp waarmee je aan de slag gaat. Als je besluit mee te doen, dan teken je elke dag van de maand iets nieuws en dat moet ertoe leiden dat het tekenen een gewoonte wordt. Voor je het weet teken je spontaan elke dag iets nieuws, zonder dat je de hulp van Inktober nodig hebt. Tekenen kan een ontspannende bezigheid zijn en een leuke afleiding van werk, stress en andere dagelijkse beslommeringen.

Inktober is in 2014 bedacht door illustrator en animator Jake Parker. Op 1 oktober beginnen we met het onderwerp ‘ring’ en het eindigt op 31 oktober met het onderwerp ‘rijp’. Je kunt nu dus alvast nadenken wat je de komende dagen gaat doen. Het leuke is dat je aan het eind van de dag via sociale media (#inktober en #inktober2019) kunt zien wat anderen zoal met het thema hebben gedaan. Dit is wel een beetje vergelijkbaar met de Today at Apple-sessies, waarbij iedereen met een opdracht aan de slag gaat en na afloop te zien krijgt wat de anderen hebben gemaakt. Raak je geïntimideerd omdat anderen veel mooiere tekeningen hebben: maakt niet uit, je doet het voor jezelf.

Inktober 2019

Ben je meer een schrijver? Dan kun je ook wachten op november, als het National Novel Writing Month is en je elke dag de uitdaging krijgt om aan een eigen boek te werken.

De lijst voor Inktober 2019 ziet er als volgt uit:

Inktober 2019 onderwerpen (prompts)

Je mag natuurlijk je eigen stijl volgen en je kunt met elke denkbare techniek aan de slag gaan. Officieel hoort het wel met een potje inkt en papier, maar in apps zoals Linea Sketch of Procreate kun je ook realistisch tekenen met inkt. Alle iPads die momenteel bij Apple worden verkocht zijn geschikt voor de Apple Pencil. Er zijn nog veel meer tekenpennen voor de iPad om nauwkeurige lijntjes te trekken.

Meer info vind je op Inktober.com.

Bekijk ook

Dit zijn de beste tekenpennen voor de iPad

De Apple Pencil is ondertussen aardig ingeburgerd als stylus voor de iPad, maar er is natuurlijk nog veel meer keus op het gebied van pennen voor de iPad. In dit artikel bespreken we een aantal tekenpennen waarmee je prachtige kunstwerken kunt creëren op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.