Pixel Cup Soccer 16-icon.

Pixel Cup Soccer 16 is Apple’s gratis App van de Week

Liefhebbers van voetbalspelletjes kunnen deze gratis Pixel Cup Soccer 16 downloaden. Begin een WK of een penaltyreeks in deze pixelachtige voetbalwereld.

Pixel Cup Soccer 16-icon.Liefhebbers van voetbalspelletjes opgelet: deze week kun je Pixel Cup Soccer 16 (link) gratis downloaden uit de App Store. Verwacht echter geen haarscherpe graphics zoals je dat gewend bent van de FIFA-games of andere realistische voetbalspellen. De game doet je eerder denken aan een oud arcadespel, maar dat is precies de charme van het spel.

Pixel Cup Soccer 16: eenvoudig voetbalspel voor de iPhone

Games spelen op een iPhone 6s of kleiner is niet altijd even makkelijk, zeker niet als de game enorm veel van je vraagt. Pixel Cup Soccer houdt het erg simpel door de besturing tot 3 knoppen te beperken. Bij balbezit betekent dat bewegen, passen en schieten en bij balverlies kun je alleen bewegen, van speler wisselen en tackelen.

De game laat je niet alleen wedstrijden spelen. Je kunt ook een trainingswedstrijd starten, een penaltyreeks beginnen en een eigen competitie opzetten. De competities en toernooien waaruit je kunt kiezen bevatten onder andere het Europees Kampioenschap, het Wereld Kampioenschap, de Copa America en de originele Pixel League met fictieve teams.

Bij het spelen van een oefenwedstrijd of een wereldkampioenschap kun je voor het Nederlands elftal kiezen. Bij een Europees kampioenschap is dit echter geen optie. Het spel heeft dan ook geen licenties om de volledige namen van de echte spelers te gebruiken. De ontwikkelaar heeft dit opgelost door alleen de voornamen van de spelers te gebruiken.

Pixel Cup Soccer Besturing

In het begin is Pixel Cup Soccer 16 een vrij lastig voetbalspel, waardoor de tegendoelpunten je om de oren zullen vliegen. Zodra je het spel een beetje onder de knie hebt, wordt het ook een stuk leuker om te spelen. Het spel biedt daarnaast ook nog heel veel opties, zoals het spelen van een penaltyreeks. Je hoeft je daardoor met Pixel Cup Soccer 16 niet heel snel te vervelen. Naast de iPhone is het spel ook geoptimaliseerd voor de iPad. Speel je het spel liever op een groot scherm, dan kan dat met de versie voor de nieuwste Apple TV. Je kunt dan zelfs gebruikmaken van een aparte gamecontroller.

Pixel Cup Soccer 16 is de komende week helemaal gratis te downloaden. Normaal kost het spel €2,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2016, 17:15
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.