Pictar Pro

Pictar Pro geeft je iPhone meer grip bij het fotograferen

Met de Pictar Pro kun je je iPhone beter vasthouden tijdens het maken van foto's en video's. Het accessoire is al een hit op Kickstarter.

Pictar Pro: meer grip voor je iPhone-camera

iPhones worden steeds belangrijker als fototoestel. Eerst vervingen ze de pocketcamera’s maar gaandeweg zijn ze ook bezig om de professionelere foto- en filmapparatuur te vervangen. Filmmaker Steven Soderbergh heeft er al voor gekozen om al zijn toekomstige films voortaan met iPhones te filmen. Eén ding is niet veranderd: als de iPhone uit je hand glipt is er kans op glasbreuk en dat kan zomaar gebeuren als je vooral aandacht hebt om alles mooi in beeld te krijgen. De houder van Pictar Pro zorgt ervoor dat je dezelfde mate van grip krijgt als een DSLR.


Zo’n DSLR is vaak voorzien van een stukje kunstleer op de behuizing, waarmee je extra grip hebt. Dat zie je bij de Pictar Pro ook. Na een dag op Kickstarter heeft deze houder al drie keer het beoogde doel van $25.000 binnengehaald. Deze Pictar Pro is gebaseerd op de al langer bestaande Pictar One, maar dan iets handiger en luxer uitgevoerd. De One was gemaakt van plastic en voelt wat goedkoop aan, terwijl de Pro steviger is gemaakt. Het ligt ook beter in de hand. Er zitten knoppen op waarmee je foto’s kunt maken, wat vaak handiger kan zijn dan het tikken op de sluiterknop op het touchscreen. Met een wieltje kun je wisselen tussen de negen verschillende manieren om te schieten. Ook zit er een zoomknop op waarmee je vloeiend kunt inzoomen bij een video.

Pictar Pro met iPhone

Gebruikte je eerder een DSLR, dan vind je het misschien prettig dat je de focus en belichting kunt vastzetten door de sluiterknop half in te drukken. Ook nieuw is de externe viewfinder voor als je niet kunt zien wat er op het scherm gebeurt. Deze maakt het makkelijker om mee te kijken bij zonnig weer. Voor 129 dollar kun je je aanmelden voor het product, dat als alles goed gaat in maart 2019 wordt geleverd. Het Israëlische bedrijf miggö, dat erachter zit, heeft eerder al een paar succesvolle Kickstarter-campagnes afgerond dus dat kan geruststellend zijn. Al weet je het op Kickstarter maar nooit.

Pictar Pro

De Pictar One maakt draadloos verbinding met je iPhone. Er hoort een app bij, waarmee je de instellingen kunt wijzigen en kunt kiezen tussen RAW, TIFF of JPEG. Ben je dichtbij aan het fotograferen, dan kiest de app automatisch voor macro-foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2018, 20:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen dslr, fotografie
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.