Reacties voor: Waarom de iPhone 5 geen NFC en draadloos opladen heeft

Phil Schiller heeft uitgelegd waarom de iPhone 5 geen draadloos opladen of NFC ondersteunt. Volgens Schiller is een draadloze oplader te lastig en biedt Passbook alles wat klanten willen. NFC is daarom niet nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 88 reacties

  1. Ons collectief antwoord: neen.

  2. Net als bij de vorige iphones het gebruiksgemak. Daarin lopen de concurrenten nog mijlen ver achter. Ze proberen dat volgens te compenseren door hun specificaties te upgraden. Dan kunnen ze iig op papier roepen dat ze beter zijn 🙂

  3. Wat een gezeik steeds over die connector. Als je een telefoon hebt van bijna 700 euro dan ga je toch niet zeiken over die 30 euro. Als je een Bentley koopt zeur je ook niet omdat je winterbanden er niet op passen.

  4. En vingerprint herkenning in de home knop dan???
    Zit er toch ook niet op? Wat wel in geruchten-circuit de ronde deed!?

  5. Origineel geplaatst door Joris
    Wat een gezeik steeds over die connector. Als je een telefoon hebt van bijna 700 euro dan ga je toch niet zeiken over die 30 euro. Als je een Bentley koopt zeur je ook niet over dure banden.

    Ik heb inmiddels al aardig wat Apple-laders, her en der verspreid door het huis, op het werk en in de auto. Het zou leuk zijn om mijn nieuwe iPhone straks op al die laders te kunnen opladen, en om dus een adaptertje bij elke lader te hebben. Want om nu altijd een adapter mee te moeten nemen, daar heb ik dus geen zin in.

    Tja, en dan gaat die 30 euro per connector opeens wel in de papieren lopen.

  6. Ik zie gewoon de meerwaarde van draadloos opladen niet. Nu kan ik de iPhone tenminste vasthouden in elke positie terwijl ie oplaadt. En draadloos opladen in de auto? Terwijl ie in een houder zit en ik Tomtom gebruik. Nee, leuk dat anderen er klanten meekrijgen, maar belast mijn iPhone-ervaring aub niet met die rotzooi.
    En NFC? IK ga t niet missen. Ten eerste is de middenstand volgens mij nog helemaal niet klaar voor betalingen met NFC en ten tweede wat is nu het verschil? Nu pak ik mn pinpas uit mijn zak, steek m in apparaat, pincode en klaar. Zou NFC mij bij deze handeling echt een tijdwinst opleveren van 2,58 seconden?

  7. @Joris: .. rare vergelijking?? apple wijzigt de connector daarbij nog eens 30 bijbetalen op een telefoon van 700.- kon er niet eens een verloopje bij. doei doei Apple ga dit keer voor de nokia lumia 920.

  8. In de nieuwe kaarten ontbreken streetview en OV informatie.

    Natuurlijk kan ik naar de web app van Google maps, maar dat zijn in iOS 6 niet meer de standaard kaarten, een locatie in WhatsAp of de achtergrondkaart van Buienradar komt nu van Apple…

  9. Passbook is geen waardige vervanger van NFC. Passbook zal alleen handig zijn voor de Amerikanen, maar de rest zullen ze waarschijnlijk wel in de kou laten staan…

  10. ik denk dat het iedereen siert om niemand aan te vallen die een kritische noot heeft als het gaat om de nieuwe Iphone. Kritiek moet kunnen en ik vind zelf dat kritiek uiteindelijk kan leiden tot spectaculaire verbeteringen.
    Ik hou persoonlijk niet van apparaten met “teveel” knoppen / mogelijkheden. Ik kijk puur naar gebruiksgemak en op basis daarvan geef ik de Iphone toch een plus. Een 100 megapixel telefoon zal mij niet over de streep trekken. Een helder / contrastrijke scherm als bijvoorbeeld een retina display weer wel. Snel laden en afspelen van apps is ook een +. Foutloze apps een +.
    Wat mis ik?
    Ik mis de verdere integratie tussen de diverse apparaten. Een film die ik op het ene apparaat bekijk, moet ik op het andere apparaat kunnen oproepen. Een internet pagina die ik op het ene IOS apparaat bekijk moet ik op de andere kunnen oproepen. een programma op tv (apple TV als voorbeeld) oproepen op mijn ipad en van mijn ipad naar TV of Iphone. Ik mis een makkelijke manier om Itunes van het ene apparaat naar het andere apparaat te verhuzen.

  11. Draadloos opladen = nutteloos. Leuk voor een paar keer, maar totaal niet praktisch. Moet ik zeker overal (thuis, werk, auto) een draadloze laadmat neerleggen? Ze verbruiken meer stroom dan een USB lader en zijn zeker(!) een stuk duurder dan een paar nieuwe deal-extreme kabeltjes.

    Apps die eigen updates aangeven?? Dat wordt een puinhoop aan notificaties!! Ik zeg dus nee.

    Volgens mij moeten we ons even beseffen dat de iPhone 4(S) met iOS 5 al een prachtig apparaat is, waar de basale functionaliteit erg goed doordacht en super stabiel is. Het is dit niveau dat fabrikanten nog steeds nastreven en niet een extra gadget of functie. ‘Geintjes’ als draadloos laden en NFC gebruik je een paar keer omdat het nieuw is (net als het nutteloze Siri), maar neemt daarna alleen maar ruimte in in de behuizing. Ik ben eerder blij met een verbeterd scherm dat sRGB benadert met een resolutie die enkele jaren geleden alleen door PC’s gehaald werden.

  12. @Wesley Vanheste: Daar vergis je je toch in. Kinepolis en Paylogic hebben al aangekondigd Passbook te gaan gebruiken. Dit lijkt me dus juist wel een feature waar we hier iets aan gaan hebben.

  13. Wat een kansloos antwoord zeg, gewoon kinderachtig en irritant.

    Waarom is een bal rond? Omdat de bal rond is.

    Kom op zeg, draadloos laden is gewoon een mooie functie.

  14. Origineel geplaatst door Wesley Vanheste
    Passbook is geen waardige vervanger van NFC. Passbook zal alleen handig zijn voor de Amerikanen, maar de rest zullen ze waarschijnlijk wel in de kou laten staan…

    Nou… ben niet met je eens want Paylogic heeft al aangegeven Passbook te gaan gebruiken voor aankoop van entree tickets. Dus in Nederland is er wel markt voor, denk ik. Als nu meer bedrijven hun klantenkaart digitaal maken, is Apple binnen 🙂

  15. Origineel geplaatst door Wesley Vanheste
    Passbook is geen waardige vervanger van NFC. Passbook zal alleen handig zijn voor de Amerikanen, maar de rest zullen ze waarschijnlijk wel in de kou laten staan…

    Tickets zijn ze hier al mee bezig (zie onemorething) en denk bv ook aan bios, kortingskaarten.
    en voordat NFC hier in Nederland algemeen goed is zit ik al aan de iPhone 9 😉

  16. Origineel geplaatst door marc
    Nou… ben niet met je eens want Paylogic heeft al aangegeven Passbook te gaan gebruiken voor aankoop van entree tickets. Dus in Nederland is er wel markt voor, denk ik. Als nu meer bedrijven hun klantenkaart digitaal maken, is Apple binnen

    Ook kinepolis in belgie heeft aangekondigt om hun cinematickets via passbook te doen werken

  17. Ik vind het een hoop gezeur draadloos laden en NFC, dit is net als MMS een heel klein groepje wil het en zal het gebruiken en het is opeens een hot item.

    En heb het trouwens nog niet in Nederland gezien, ook nog niet in Duitsland en Oostenrijk.

    Maar wat is de meerwaarde?????? Niks…

  18. Origineel geplaatst door Muxje
    Het zou leuk zijn om mijn nieuwe iPhone straks op al die laders te kunnen opladen, en om dus een adaptertje bij elke lader te hebben. Want om nu altijd een adapter mee te moeten nemen, daar heb ik dus geen zin in.Tja, en dan gaat die 30 euro per connector opeens wel in de papieren lopen.

    je kan ook die ene lightning-30pins connector bij je telefoon houden, heb je er maar 1 nodig.

  19. Waarom wordt NFC meteen gekoppeld aan betaal transacties? Ik zie namelijk de meerwaarde van NFC voor het gebruik om gegevens met elkaar uit te wisselen(route info, contacten, agenda afspraken, enz.) maar het is jammergenoeg nog niet interessant genoeg voor Apple:-(

  20. Ik ben gewoon heel blij met wat ze hebben gebracht en trots dat ik er straks 1 bezit…. en tja wat wel en wat niet ze zullen er een goede reden voor hebben en zullen de mensen die al een iPhone hebben er ook weer voor kiezen (net als ik).Iedere telefoon net als elke andere maker van mobiele telefoons hebben allemaal een basis: ZE KUNNEN BELLEN…….

  21. Origineel geplaatst door michel
    adget of functie. ‘Geintjes’ als draadloos laden en NFC gebruik je een paar keer omdat het nieuw is (net als het nutteloze Siri), maar neemt daarna alleen m

    Draadloos opladen :
    – Opladen van je apparatuur terwijl je er zit mee te werken in een cafe of starbucks via laders die in de tafels zitten ingewerkt
    – Laadpunten die in je huis in de meubels zitten ingewerkt. Terwijl je je toestel even neerlegt, laadt het automatisch op.
    – Geen geknoei meer met kabels die je moet meesleuren in je broekzak wil je onderweg even bijtanken wanneer meer en meer openbare laadstations beschikbaar komen

    NFC :
    – Pairen van apparatuur door je smartphone tegen een ander apparaat te tikken
    – Supersnelle betalingen : winkels, parkeermeters, tussen twee particulieren, …

    En dit is slechts het begin. Eens zo’n nieuwe technologie echt doorbreekt, vindt men gegarandeert meer en meer toepassingen.

  22. Totdat apple er wel een nfc chip in stopt of de mogelijkheid geeft om draadloos op te laden, dan is het ineens te wauwie en fantastic.

    Kijk maar wat apple altijd riep over een groter scherm.

    Draadloos laden is handig, het is gewoon een extra mogelijkheid om je telefoon op te laden.
    En die nfc chip?, ach we gaan zien.

  23. De verloopstekker/adapter voor van 8 pins naar 30 pins zal ook snel genoeg op sites zoals eforchina en dealextreme verschijnen voor een paar euro dus dat is ook niet het grootste probleem lijkt me zo

  24. @Ramon: Waarom dan minstens 680 euro neerleggen voor een telefoon die kan bellen. Ik persoonlijk vind het belachelijk. Ik vind apple niet meer innoveren zoals ze ooit gedaan hebben. Ik denk dat ze nog marktaandeel gaan verliezen met de nieuwe iphone.

  25. Ik denk dat Passbook een enorme verschuiving in mobile ticketing gaat opleveren, als je ziet hoeveel organisaties daar nu al op inspringen (sinds de iOS6 beta al), nfc word keihard gepasseerd.

  26. Origineel geplaatst door Zomer
    Wat een kansloos antwoord zeg, gewoon kinderachtig en irritant.Waarom is een bal rond? Omdat de bal rond is.Kom op zeg, draadloos laden is gewoon een mooie functie.

    Want? De iPhone 4S is waardeloos en alle halfbakken ideeën die geopperd worden moeten geïmplementeerd worden? Ik denk dat Android meer je ding is meneer ‘het gras is altijd groener…’

  27. @Patrick:

    Draadloos laden:
    – Is nog NERGENS doorgevoerd, laat staan dat het een standaard wordt. Aangezien de garantie dat je draadloos laden gedurende je dag tegenkomt nul is, zul je toch altijd een kabeltje bij je hebben.
    – Dus jij koopt een nieuw interieur i.p.v. van een paar nieuwe kabeltjes… uh-hu
    – Je praat over een nog niet gestandariseerde service die op zijn vroegst over 5 jaar her en der (!) gezien zal worden. Over 5 jaar heb ik geen iPhone 5 meer.

    NFC:
    – Apparatuur zoals? Pairen doe ik op afstand, zonder naar het daadwerkelijk andere apparaat toe te lopen. WiFi en bluetooth zijn het sleutelwoord
    – De enige nuttige feature van NFC, maar ook hier weer geldt dat er legio alternatieven zijn, het nog nergens beschikbaar is en bovendien nog erg fraudegevoelig is.

  28. Ik vind de reactie van Schiller briljant! Net als Jobs zegt hij:”Apple luistert niet naar de klanten wat ze willen, Apple bepaalt zelf wel wat klanten willen.”

    En let op; hij krijgt gelijk. Draadloos opladen is nutteloos als je een kastje moet hebben dat als draadloze oplader gebruikt moet worden. En NFC zal zo’n vaart nog niet lopen. Zie de chipknip en de OV chipkaart.

  29. het kan aan mij liggen omdat dit m’n eerste aaiPhone wordt, maar volgens mij is de vooruitgang van 4S naar 5 een beetje zoals lion naar mountain lion:
    eerlijk? ik zag echt bijna geen verandering. wauw er zit imessage in maar dat kon je al downloaden ervoor. wauw een iets andere lay out. wauw nog nieuwer.

    NFC is inderdaad de toekomst maar PassBook kan dat volgens mij ook.
    Het design is echt wel mooi datwel. Enja het lijkt een beetje op de 4S maarkom je kan niet alles hebben he.
    kleuren:
    je kan overal op onofficiele markten al je iphone laten bewerken dat je kleur hebt. blijkbaar vond apple het niet nodig dus ik denk dat ze daar ook wel een goede reden voor hebben die in onze ogen misschien niet duidelijk is maar dat moet ook niet volgens mij.
    en sory nieuwe functies: je WIST wat je kon verwachten in iOS 6….

    dus sorry: ik ben WEL een voorstander van de iPhone 5

  30. Origineel geplaatst door Muxje
    Ik heb inmiddels al aardig wat Apple-laders, her en der verspreid door het huis, op het werk en in de auto. Het zou leuk zijn om mijn nieuwe iPhone straks op al die laders te kunnen opladen, en om dus een adaptertje bij elke lader te hebben. Want om nu altijd een adapter mee te moeten nemen, daar heb ik dus geen zin in.Tja, en dan gaat die 30 euro per connector opeens wel in de papieren lopen.

    Wees gerust, het is niet zo ernstig als je denkt. Het zijn alleen de kabels die je zal moeten vervangen. Ze passen nog steeds in dezelfde adapters. Eén kabel gaat €10 kosten.

  31. een iphone laat zich jammer genoeg niet graag pairen met een niet-appel…

  32. Dat draadloos opladen heeft weldegelijk een zeer groot voordeel; thuis game ik af en toe, de batterij die gaat snel naar beneden, batterij bijna leeg en ik moet de kabel in de stekker doppen maar die is altijd zo kort,ppfff, je hebt niet altijd genoeg beweeg ruimte, met zo’n draadloze oplader zou dit probleem verholpen zijn.

  33. Voor dat draadloos laden is er nog steeds een kabel nodig naar het bakje… so what?? Die kabel kun je wegwerken.

    Vroeger hadden alle draadloze toetsenborden en muizen een ontvanger met *pupupupum* een draad naar de computer. Dus dat was dus ook niet echt draadloos? Zielige reactie van Apple. Maar zoals eerder gezegd. Binnen een paar generaties zit het er wel in en zal het weer de heilige graal van Apple zijn…

  34. Dat Kinepolis in belgië passbook ondersteunt maakt slechts 1 verschil. Dat je het bewijsje in de passbook app vind ipv in je mail app. Weinig innovatie naar mijn mening. Het enige handige is dus dat ze allemaal in 1 app samen komen. Je vind ze dus sneller terug. Maar verder. Lijkt het me niets.

  35. @broem: Daar moet je hem dan toch wel naast/bovenop leggen? een draadloze oplader heeft toch ook geen bereik van 10 meter? Je moet een langere kabel kopen. Heb ik ook voor mijn iPad 3.

  36. En een radio? Gewoon via de antenne van je oortjes? Zoals in de ipod?

  37. Origineel geplaatst door Jeroen
    het kan aan mij liggen omdat dit m’n eerste aaiPhone wordt, maar volgens mij is de vooruitgang van 4S naar 5 een beetje zoals lion naar mountain lion: eerlijk? ik zag echt bijna geen verandering. wauw er zit imessage in maar dat kon je al downloaden ervoor. wauw een iets andere lay out. wauw nog nieuwer.

    Ik vind dit wel echt een grote update hoor. Elk aspect van de hardware is gepimpt, langer en mooier scherm (44% meer saturatie) en iOS 6 bevat ook heel veel leuke nieuwe handige dingetjes. Nieuwe maps, do-not-disturb, veel mooier ingedeelde App Store, Facebook integratie, “iCloud Tabs” waarmee je kunt zien welke Safari tabs je open hebt staan tussen al je apparaten. (Bijv. je klikt op je mac in Safari op t wolk-icoontje linksboven en je ziet welke tabs er openstaan op je iPad en iPhone, en vise versa)

    De update van Lion naar Mountain Lion is relatief klein, dat ben ik met je eens. Maar het heeft wel veel meer gave features erbij dan jij zo even kort door de bocht noemt. Ik denk dat je hier even iets verder moet kijken dan je neus lang is 🙂

  38. Origineel geplaatst door Wesley Vanheste
    Voor dat draadloos laden is er nog steeds een kabel nodig naar het bakje… so what?? Die kabel kun je wegwerken.Vroeger hadden alle draadloze toetsenborden en muizen een ontvanger met *pupupupum* een draad naar de computer. Dus dat was dus ook niet echt draadloos? Zielige reactie van Apple. Maar zoals eerder gezegd. Binnen een paar generaties zit het er wel in en zal het weer de heilige graal van Apple zijn…

    Hoezo zielig? Het is toch gewoon waar? Wat heb je er nou aan als je alsnog een kabel en een adapter nodig hebt? Dat voorbeeld wat je noemt met die muizen en toetsenborden is natuurlijk niet vergelijkbaar! Die laat je altijd op dezelfde plek liggen. Telefoon sleep je overal mee naartoe.

  39. Als Schiller het nut van draadloos niet snapt, wat doet hij dan in de mobiele telefoon industrie.

  40. kortom de iPhone is eindelijk verslagen Samsung is op dit moment de beste na 5 jaar trots de iPhone gehad te hebben stap ik over op een galaxy note. Want de iPhone is gewoon ouderwets en verouderd.

  41. Draadloos opladen werkt niet overal. Denk eens in de auto of zo. Nog steeds connector nodig.

  42. De galaxy note is toch wel de triestste ‘telefoon’ die ik ken en dat ga ik niet onderbouwen. Veel plezier er mee.

  43. @Tom van Zummeren: Ik weet niet hoeveel draden jullie overal mee naar toe slepen, maar ik laad mijn gsm gewoon altijd op dezelfde plaats op hetzelfde moment op en dat is snachts. Dus in mijn geval is er geen enkel probleem. Het is en blijft een “extra” mogelijkheid die je niet moet gebruiken maar die wel handig is voor de mensen die het wel willen…

  44. Met dezelfde redenering kan je dan ook Bluetooth er afslopen (een andere near-field technologie)
    Een -redenatie van het type tuinhark dus.

  45. @Tom van Zummeren: nee absoluut maar ik wilde eigenlijk meer het punt maken van iets wat ik in de tussentijd al vergeten ben excuses daar voor 😛

    maarnee inderdaad het IS een grote update (alsook naar Mountain Lion) maar ik doelde eigenlijk meer op het feit dat 4 al een superding was (en nog steeds is) en hoeveel KAN je nog verwachten? vergeet niet dat het nog altijd maar een toestel is he…

    maargoed dat punt is dus duidelijk NIET gelukt bij mijn vorige comment excuses daarvoor…

    iig: even wachten wat de APR zegt en anders morgen meteen bij Mobistar bestellen (Y)

  46. @Jeroen: mooi zo! Geniet ervan. Dit is echt een geweldig apparaat.

  47. Origineel geplaatst door Wesley Vanheste
    @Tom van Zummeren: Ik weet niet hoeveel draden jullie overal mee naar toe slepen, maar ik laad mijn gsm gewoon altijd op dezelfde plaats op hetzelfde moment op en dat is snachts. Dus in mijn geval is er geen enkel probleem. Het is en blijft een “extra” mogelijkheid die je niet moet gebruiken maar die wel handig is voor de mensen die het wel willen…

    Ook al is het extra, wat voegt het toe? Of je nou je telefoon in een bakje moet prikken of em er gewoon in kunt leggen. Wat is het verschil?

  48. NFC is zeker een gemis. In feite is de NFC antenne een Mifare/DESfire emulator en kun je er ook toegangscontrole op beheren, denk bijvoorbeeld aan toegang tot hotelkamers. Voor de 4(s) zijn inmiddels NFC adapters (in de vorm van een case) te koop.. Zal niet lang duren dat deze er ook voor de 5 is.

  49. Dus Schiller bepaalt wat zijn klanten willen. Is hij dan net zo groot als Steve (of meteen gelijk aan God) ?

  50. wat is er mis met galaxy note?

  51. Origineel geplaatst door broem
    Dat draadloos opladen heeft weldegelijk een zeer groot voordeel; thuis game ik af en toe, de batterij die gaat snel naar beneden, batterij bijna leeg en ik moet de kabel in de stekker doppen maar die is altijd zo kort,ppfff, je hebt niet altijd genoeg beweeg ruimte, met zo’n draadloze oplader zou dit probleem verholpen zijn.

    Voor iedereen die net als Broem denkt dat draadloos laden het gouden ei is, think again. Draadloos laden geeft je zelfs MINDER bewegingsruimte dan een kabel. De telefoon moet op een plateautje of matje gelegd worden, wat op zijn beurt weer in aan de stroom moet, om te kunnen laden. Er wordt dan inderdaad niet fysiek een kabel in je telefoon gestopt, maar dat is dan ook het enige. Laden op echte afstanden van b.v. een meter is op telefoonformaat nog onmogelijk.

  52. @Tom van Zummeren: Extra comfort, gemakzucht. Er zijn tientallen dingen op te noemen die niet nodig zijn voor de mens en toch gebruiken we het allemaal :).

    @Thijs: En met een draad van een halve meter heb je wel die vrijheid? Ok, je moet er hem afhalen als je hem wilt gebruiken. Maar als je klaar bent leg je hem er gewoon weer op.
    Je kunt het vergelijken met draadloos syncen met uw computer. Dat is toch ook gemakkelijk?

  53. @Koen2709: I know 🙂

    @Thijs: Wat zou je er van denken dat je de iphone gewoon op de voet moest leggen van je imac als je die hebt en ze laadt op. Niet zoeken naar kabeltje en niet nog een lelijk kabelje die aan je computer hangt.

  54. ” Schiller ging ook in op de vraag waarom de iPhone geen draadloos opladen ondersteunt. Dat zou de noodzaak voor een connector (de nieuwe Lightning connector) overbodig maken. Synchroniseren kan immers al draadloos via Wi-Fi. De Nokia Lumia 920 kan het straks al, waarom Apple niet?”

    stukje uit de tekst, maar iets wat onduidelijk voor mij. wat kan de lumia nou? draadloos synchroniseren of draadloos opladen?

  55. Als ik sommige reacties hier lees, krijg ik inderdaad het idee dat sommige mensen denken dat “draadloos opladen” betekent dat je ergens in je kamer een “stroomzender” hebt staan en dat je iPhone oplaadt waar deze zich ook maar bevindt.
    DAT zou inderdaad een geweldige feature zijn, maar dat is technisch nog lang niet haalbaar.
    Het draadloos opladen waar men het over heeft is een matje of een bakje. Deze zijn via een kabel met het stopcontact verbonden. De iPhone moet vervolgens op het matje of in het bakje gelegd worden om op te laden. Zodra deze de onmiddelijke nabijheid van de lader verlaat, stopt het opladen.
    Snappen jullie dan nu dat draadloos opladen GEEN bewegingsvrijheid oplevert, maar juist een beperking?
    Met gewoon opladen via de kabel kun je altijd nog je iPhone in de hand houden en gewoon gebruiken.

  56. Wat me het meest tegenviel is dat er echt helemaal niets maar dan ook niets nieuws te melden was over de iPhone 5. Letterlijk alles van de iPhone 5 was al bekend als je de geruchten een beetje gevolgd had. Op zich knap van de andere sites maar dat Cook zegt dat hij extra op het uitlekken gaat letten is weinig van terecht gekomen. Cook was ook enorm gemaakt in de presentatie. Laat hem lekker weer de productie en de onderdelen productie perfectioneren. Presenteren gaat hem niet best af.

  57. @WvB22: mee eens vwb de geheimhouding.

  58. Ik heb ook 6 laders verspreid door mn huis en 2 auto’s, en wil geen 6 adapters aanschaffen.
    Klinkt misschien raar maar voor 599,- had ik de iphone5 gekocht, voor 679,- niet.
    Dan moet ik bijna 200,- afschrijven voor mn 4S, vind ik zonde….

  59. Apple beweerde dat de iphone5 de galaxy s3 omver zou blazen.. Ik vraag me af met wat eigenlijk.. En nu niet komen met gebruiks gemak, want dat is al een feit sinds de geboorte vd iphone. Facebook intregratie en panorama foto’s, sjonge dat is nieuw. Dus ik vraag me af wat ik dan gemist heb?

  60. @Jeroen: Tja, zeker weten we het natuurlijk pas als diverse benchmarks beide toestellen vergeleken hebben.
    Ik heb het formaat van de s3 altijd erg ongemakkelijk en ook lelijk gevonden. Maar dat is een kwestie van smaak. Dus voor mij is deze qua uiterlijk mooier en beter. Of de techniek m heeft ingehaald moet nog maar blijken.
    Ik zelf denk dat alle producenten inmiddels wel klaar zijn met ons “omver blazen”. De toestellen zijn zo geavanceerd dat revoluties steeds moeilijker worden. Android-fans zullen onder de indruk zijn van de s3, s4 etc. en Apple-addicts van de iPhone 5, de 5S enz.. Uiteindelijk draait alles om de gebruikerservaring, waar je voorkeur ligt.
    Voor de show en de marketing zal elke producent blijven roepen dat hun gsm revolutionair is, maar volgens mij weten ze zelf ook wel beter.

  61. Origineel geplaatst door Joris
    Wat een gezeik steeds over die connector. Als je een telefoon hebt van bijna 700 euro dan ga je toch niet zeiken over die 30 euro. Als je een Bentley koopt zeur je ook niet omdat je winterbanden er niet op passen.

    Het is niet zo zeer dat er een andere adapter is die je moet kopen, maar het feit at Apple zich weer niet aan de afspraken houdt om alle stekkers van micro-USB te voorzien. Ze vinden dat de Europese wetgeving gewoon maar aan hun laars gelapt kan worden, terwijl ze de mond vol hebben over patenten…

  62. Voor alle duidelijkheid: innoveren is NIET zoveel mogelijk features op de spec sheets krijgen. Ik hecht persoonlijk meer aan gebruikgemak en een bug-vrij apparaat met goede mailcapaciteiten, vlotte agenda, fatsoenlijke camera en -natuurlijk- betrouwbaar bellen. Al de rest boeit me weinig.

  63. @maartenv: akkoord, maar waarom dan de iphone5?

  64. @koen2907. Niemand zal je hier missen.

  65. Origineel geplaatst door koen2709
    wat is er mis met galaxy note?

    Hij is te groot als telefoon en te klein als tablet.
    Hij is van plastic.
    Scherm is matig
    Hij draait op Android
    Er wordt een stylus bijgeleverd…

  66. Ik vind draadloos opladen ook volledig onzin. Bewegingsbeperking voor als je laad en tegelijk nog wat wil werken. De NFC-chip zou ook gebruikt kunnen worden om informatie tussen iPhones uit te wisselen. Foto’s, visitekaartjes etc. Zoals S-beam van de Samsung galaxy S3. Daarnaast had liquid metal een leuke achterkant kunnen zijn. Krasvaster dan aluminium. Waarom zit de koptelefoonaansluiting trouwens aan de onderkant?? Had hem trouwens even dik gelaten. Liever een grotere accucapaciteit… Kortom, een beetje een tegenvaller. Geen reden om mijn 4s vaarwel te zeggen.

  67. Wat ik toch echter enorm grappig vind:

    Bij de launch van iPhone 4s waren de reacties bijna het zelfde.
    Iedereen klaagde over hetzelfde design. Resultaat => 1 week later was het de meest verkochte toestel van Apple geworden.

    Dus mensen AUB hou op met het nonsense. Zodra het moment je deze toestel gaat zien zul je verliefd worden.

    Ik vind hem best gaaf, ziet er toch lekker uit.
    Wat kun je nog verbeteren aan een toestel dat al enorm goed is? (iPhone 4S) Apple heeft een fantastisch job gedaan, nu is het afwachten voor een iPhone 5S/6! 🙂

    Voormij zal het toch wachten worden voor een 5S, ben nu toch content met mijn iPhone 4.

  68. Ik denk dat ze vanaf de iPhone 6 ( dus wss na de iPhone 5s als die er uberhaupt komt ) naar een geheel nieuw design gaan overstappen.

    Dan is de techniek nog een stuk verder, word hij nog een stuk platter en zal het design hierdoor ook veranderen.

    Ik vind de nieuwe specs en de nieuwe opties op de iphone 5 gewoon mooi, en idd de post boven mij:

    De 4S was de best verkochte telefoon, ondanks alle kritiek.. Nu zal precies het zelfde gebeuren.

    miss steve jobs tho 🙁

  69. Ik ben benieuwd of de 20 miljoen verkochte toestel binnen 3 maanden gehaald wordt.
    Ik hou mijn 4 S en gebruik mijn S3 er naast….heb handschoenen maat 12, dus no problemo…….

  70. @RobMez: lol ik weet niet wat v oor en handen jij hebt maar wij hebben S-M-L voor de handschoenen hier 😛
    – maar uit je reactie mag ik aannemen dat het L of XL is zeker? 😉

  71. Weet je wat ik HEEEEL jammer vind. Dat een android niet kan streamen zoals de iPhone naar een appletv

  72. ik had ook gewoon iets verwacht zoals airdrop op de phone.
    wifi direct? ik ben echt bedroefd en ga kijken of ik airplay p een samsung kan streamen

  73. @ thijs
    Draadloos laden is al gestandardiseerd in de “qi” standaard. Die wordt ondersteund door de meeste fabrikanten van mobiele telefoons en een aantal consumer electronics fabrikanten waaronder Philips. http://Www.wirelesspowerconsortium.com
    Misschien niet jouw ding maar ik vind het handig. Ik leg mijn iphone (helaas met sleeve) op het matje op mijn bureau als ik hem niet gebruik en als ik iets ermee wil doen pak ik hem op. Ik hoef niet bang te zijn dat ik batterij te kort kom want de accu is eigenlijk constant vol.

    Nfc had ik ook graag gezien, ben benieuwd wat daarmee allemaal mogelijk is.

  74. De connector ondersteund geen analoge audio! Dus je hebt niks aan die adapter van 30 euro! de meeste speakers zullen niet werken. Ik heb ook een paar van die speakers en kan er niks meer mee als ik de iPhone 5 zou hebben. @Joris:

  75. Origineel geplaatst door stronk
    @ thijs Draadloos laden is al gestandardiseerd in de “qi” standaard. Die wordt ondersteund door de meeste fabrikanten van mobiele telefoons en een aantal consumer electronics fabrikanten waaronder Philips. http://Www.wirelesspowerconsortium.com Misschien niet jouw ding maar ik vind het handig. Ik leg mijn iphone (helaas met sleeve) op het matje op mijn bureau als ik hem niet gebruik en als ik iets ermee wil doen pak ik hem op. Ik hoef niet bang te zijn dat ik batterij te kort kom want de accu is eigenlijk constant vol.Nfc had ik ook graag gezien, ben benieuwd wat daarmee allemaal mogelijk is.

    Ja, en wij doen ons kabeltje erin en dan laad hij ook op..
    NFC mocht het komen, is het toch nergens,bijna, te gebruiken

  76. w.b.t. het draadloze opladen heeft apple hier al mee geëxperimenteerd. Zo kan je tegenwoordig een mat kopen voor je apple mouse die hem oplaad. Dit werkt prima alleen zit je inderdaad met het probleem dat wanneer je dit voor je Iphone zou gebruiken je niks ermee kan doen. Zelf denk ik dat apple niet overtuigd was door het succes en zij meer zien in het ontwikkelen van de revolutionaire methode dat het binnen 5 meter van de oplader, oplaadt. Apple kennende verwacht ik dat ze ergens in het geheim hier wel mee bezig zijn. Wat mij nog opviel was het verloopje van de connector nieuw naar oud.. Dat is echt een ding van 2 a 3 cm.. Dit houd dus in dat je telefoon (vaak schuin) balanceert op een klein pinnetje in een dun groot lomp blokje..
    http://store.apple.com/nl/product/MD823ZM/A/lightning-naar-30-pens-adapter?fnode=48

    Daarnaast denk ik dat nfc een te groot risico is. Ten eerste zijn het nog meer signalen door de lucht (kan vast niet allemaal goed zijn) en bedenk eens dat je in de ochtendspits over utrecht centraal loopt. Er stoot iemand tegen je aan en hij kan de gegevens van die op je telefoon staan overnemen. Daar komen vast hack’s voor e.d. De ov chipkaart was ook simpel te hacken. Bij passbook o.i.d. moet je zelf tenminste nog handeling doen om het voor een scanner te houden. Ikzelf ben liever bewust bezig om iets af te rekenen dan even snel mn foon ergens langs halen.
    Overigens heb ik nu op mijn blackberry ook nfc maar in een jaar nog geen plek tegengekomen waar ik het kan gebruiken.

    Ben wel erg blij met het verwijderen van het glas op de achterkant, hoeveel collega’s van mij wel niet een gebaste iphone hadden.

    1 ding waar ik wel benieuwd naar ben is de voorraad, zou je moeten reserveren of heeft apple genoeg om de eerste dagen door te komen?

  77. Origineel geplaatst door Muxje
    Ik heb inmiddels al aardig wat Apple-laders, her en der verspreid door het huis, op het werk en in de auto. Het zou leuk zijn om mijn nieuwe iPhone straks op al die laders te kunnen opladen, en om dus een adaptertje bij elke lader te hebben. Want om nu altijd een adapter mee te moeten nemen, daar heb ik dus geen zin in.Tja, en dan gaat die 30 euro per connector opeens wel in de papieren lopen.

    De lader is niet veranderd: is nog gewoon USB en je kunt al je laders blijven gebruiken. Alleen het kabeltje is anders maar die komen vrij snel goedkoop beschikbaar, verwacht ik.
    Qua accessoires is het lastiger, maar de aantallen die men daarvan heeft is veel lager.

  78. Appel ‘was’ de top in smartphones.. En z’n geld waard, nu bied de concurrentie toch wel betere toestellen aan voor een goedkoper bedrag EN je zit niet vast aan een vast geheugen..
    Ik vind het wat aan het achteruit gaan..die appel.. Ik was tevreden maar tijd voor iets nieuws nu ! :))

  79. Wat ik altijd zo mooi vond aan de iPhone was niet nog niet eens zo zeer de iPhone zelf, maar de accessoires. Je zette je iPhone op de dockconnector en je kon luisteren naar je muziek via de speakers, terwijl je iPhone werd opgeladen. het had 1 nadeel, als je je iPhone oppakte voor bijvoorbeeld een sms te versturen stopte gelijk de muziek.

    Toen ik overstapte naar een ander OS, was dit eigenlijk het enige wat ik misde. Ja, het kan over bluetooth. Maar als ik wil dat gelijk mijn telefoon wordt opgeladen, dan heb ik toch een kabeltje nodig die ik nooit bij me heb.

    Juist daar lag een kans voor Apple om mij terug te winnen. Een dockconnecror 2.0, zonder een dock maar draadloos. Je komt thuis en je luistert naar je muziek en het enige wat je hoeft te doen om je telefoon op te laden en je muziek via de speakers af te laten spelen is je telefoon op een speakerset te leggen dat wireless charching en NFC ondersteunt en wanneer je je telefoon even oppakt, blijft de muziek gewoon door spelen. Een gemiste kans voor Apple, zeker omdat Nokia wel levert samen met JBL.

  80. Apple heeft de boel mooi verneukt, na de patent rechtszaken en de pogingen de concurrenten markten te ontzeggen was alle sympathie voor Apple al weg. Dat Apple nu een nieuwe iPhone introduceert die als grootste wapenfeit een extra rij icoontjes heeft weerspiegelt de armoede die heerst. Dat Apple koos voor een nieuwe connector is tot daar aantoe, dat Apple vervolgens niet 5$ maar 29$ wil voor een converter is de grootste fuck you naar haar klanten.

  81. @PearlRox, heb gisteren een ronde gedaan bij telefoonwinkels en alle Smartphone’s in de handen gehad. De enigen die solide aanvoelde waren de Nokia Lumia 800/900 en de iPhone 4/4S. De rest was fragiel en plastic fantastic. Heb ik het nog niet eens over de Android toestellen die verkocht worden met een overjarige OS versie.

  82. De enige goede manier van opladen is via wifi (draadloze manieren dan) als dat er niet is heb ik toch liever een kabel

  83. Nfc is best veilig maestro is al 2jaar bezig
    Met Google wallet en heeft maar een bereik van 10 cm
    Draadloos laden is geen chip voor nodig alleen een ander batterij
    Wil je meer uit je iPhone jailbreak hem gewoon
    USB kabel is supersnel data (Thunderbold) heb wel een van de laatste Mac hebben@David:

  84. @Bjørn: Heb je wel eens gehoord van Apple’s AirPlay? Het heeft uiteraard niet het draadloos opladen wat jij beschrijft maar heeft wel degelijk supermakkelijk en haperloos muziek afspelen op je favoriete speakers. Je moet alleen een Airport erbij kopen en aan je speakers aansluiten of een Airplay compatible speakerset aanschaffen.

  85. @Mike:
    Ooit zal alles draadloos oplaadbaar zijn, maar dan op afstand. Dan begint het ineens wel heel interessant te worden! Je loopt je woonkamer in en je iPhone, laptop en tablet begint meteen draadloos op te laden. Nog een paar jaartjes en het kan.

  86. als ik alle reacties lees, dan komt het steeds weer neer op 1 ding. wie heeft de langste 😉

    waarom kunnen we als consument, maar ook als bedrijf niet werken richting standaarden. apple negeert het micro-usb principe. iets, waar ze naar mijn mening ook wel gelijk in hebben, want usb is ook al zo’n success verhaal. hoeveel verschillende USB connectoren zijn er wel niet? ze hebben er allemaal een variant op verzonnen. apple heeft eigenlijk de perfecte vervanger voor USB gebracht. niet meer kijken of er niet toevallig op z’n kop in zit, maar gewoon insteken en gebruiken. met andere woorden, het KISS principe (Keep It Simple, Stupid). nu nog aan de andere kant een simpele aansluiting en we hoeven daar ook niet meer aan te denken. scheelt weer een IQ punt wat we elders kunnen gebruiken

    nfc of passbook, kies er 1 en pas dat overal toe. vanwege standaarden zou NFC een goede zijn. echter, dan zit je weer met verschillende data blokken in de NFC tags. krijg je dat weer. NFC tags kosten ook nog eens extra geld per tag (rond de EUR 0,80-1,00 per tag), terwijl passbook volledig digitaal is. dat scheelt materiaal en dus ook investeringen op langere termijn door bedrijven. en dat is ook niet geheel onbelangrijk.

    geen flash op iOS devices, prima… er komt HTML5 aan (en is inmiddels als redelijk in browsers verwerkt), welke dit allemaal native in de browser laat opknappen. scheelt weer een plugin en we hebben er een standaard bij. dat kunnen we overal op gebruiken, PC, tablets en smartphones.

    geheel vernieuwend is de iphone 5 niet, maar kleine dingetjes zijn gewoon bijgeschaafd. kleine dingetjes, welke we niet merken, omdat het ineens allemaal vanzelfsprekend is. en zo moet het gewoon zijn, vloeiend, simpel en gebruikvriendelijk.

    waarom is de iphone dan beter (naar mijn mening) dan een android? en dan zeg is niet dat android slecht is overigens!!! Omdat het intuitief werkt. geen gezoek naar apps of widgets die het scherm rommelig maken. maar gewoon heel simpel, tikken en gebruiken. geen gedoe met menu’s, op zoek naar je appje. kijk naar windows 8, ook heel simpel en het werkt. mensen het weer. less is more. ik wil niet hoeven nadenken over waar dat ene appje gebleven is of hoe ik een instelling verander. dat doen ze bij apple (en microsoft inmiddels ook) wel goed, uniformiteit binnen alle modellen.

    aan de andere kant, android is uitgebreid en geeft je meer vrijheid. en ook dat willen mensen. dus allemaal, kies je toestel en ga voor toepassingen, welke op alle concurrende toestellen kunnen woren toegepast. de ene keer is dat een apple dingejte, de andere keer een google dingetje enzovoort. samen kunnen we dan alleen maar beter worden, toch?

    Chris
    — gebruiker van iphone 4s en HTC One X

  87. @Chris: like!! Applaus! Heel mooi gezegd. Maar hoe gebruik je in godennaam twee telefoons tegelijk? Werk en privé ofzo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.