Panorama-functie op iPhone 4S en iPhone 5: zo werkt het

De iPhone 5 en iPhone 4S hebben een nieuwe Panorama-modus voor de camera.

panorama
Apple heeft gisteren de iPhone 5 aangekondigd, voorzien van de nieuwe Panorama-functie. Het wordt daarmee heel gemakkelijk om een panoramafoto te maken, tot wel 28 megapixels. Gelukkig komt de Panorama-functie ook beschikbaar op de iPhone 4S, als je iOS 6 installeert. Dat kan nu al met de iOS 6 Golden Master of vanaf 19 september met de definitieve versie van iOS 6. Maar hoe werkt de Panorama-functie precies? Dat leggen we in dit artikel uit.

Panorma-mode is een softwarematige nieuwe functie. Je maakt een foto door de iPhone verticaal te houden en snel langs de scene te bewegen, die je wilt fotograferen. Zelfs als je hand een beetje trilt, zal de iPhone dat compenseren. Dat er ooit een Panorama-modus zou worden toegevoegd, bleek al uit code in iOS 5 waar het zonder een jailbreak te vinden was. In november 2011 schreven we al over deze verborgen panoramafunctie. De Panorama-functie is voor huidige bezitters van een iPhone natuurlijk niets nieuws: met apps als 360 Panorama en AutoStitch kon je al langer panoramafoto’s maken. Maar Apple’s nieuwe functie maakt het wel een stuk makkelijker. Je hoeft alleen maar te bewegen en hoeft niet telkens op de fotoknop te drukken. De gyroscoop, A6-chip en de Camera-app werken met elkaar samen om een naadloze foto te produceren. Je activeert het door bij het maken van een foto op Opties > Panorama te tikken.

Panorama iPhone 5

De nieuwe functie lijkt overigens ook wel wat op Microsoft’s Photosynth, die automatisch meerdere foto’s aan elkaar ‘plakt’.

De Panorama-functie is handig voor mensen die groepsfoto’s willen maken, waar iedereen op staat. Of een foto van de kustlijn, de Grand Canyon of landschappelijk schoon. Het is overigens niet mogelijk om 360 graden rondom te filmen; Panorama gaat niet verder dan 240 graden.

Hieronder is al een hands-on filmpje te zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2012, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.