Reacties voor: Performance van iOS 4.2 op de iPhone 3G valt niet tegen

iOS 4.2 blijkt goed te gebruiken op een iPhone 3G. Dat blijkt uit een demofilmpje waarin iOS 4.2 Gold Master is gebruikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 52 reacties

  1. Gelukkig maar, mijn iPhone 3G met iOS 4.1 is echt dramatisch.

  2. Wat wil je, dat ding is meer dan 2 jaar oud. Fijn dat tweaking nog wat effect heeft maar ooit is er een grens van de hardware en die lijkt bereikt voor de 3G.

  3. Dat ziet er goed uit 🙂

    Origineel geplaatst door Sander
    Wat wil je, dat ding is meer dan 2 jaar oud. Fijn dat tweaking nog wat effect heeft maar ooit is er een grens van de hardware en die lijkt bereikt voor de 3G.

    Maar zoals in het filmpje te zien nog niet dus 🙂 Mijn pa is hartstikke gelukkig met zijn 3G en ik moet zeggen dat een schone iOS4.1 installatie ook al wonderen deed voor de snelheid.

  4. Hoop dat dit bij mij ook zo is. Hij was eerst echt meeeeega sloom, toen heb ik Navigon er vanaf gegooid, en hij was gelijk veel sneller, maar nog niet super snel. Hoop dat dit de oplossing geeft. Maarja, het is niet zon super groot probleem, heb tegenwoordig mn iPad voor de apps maar toch, niet al te fijn natuurlijk.

  5. Ben zelf al terug gegaan van 4.1 naar 3.1.3. Ga straks nog eens een poging wagen met 4.2, maar als het weer nix is, blijf ik bij 3.1.3.

  6. Origineel geplaatst door Florens
    Hoop dat dit bij mij ook zo is. Hij was eerst echt meeeeega sloom, toen heb ik Navigon er vanaf gegooid, en hij was gelijk veel sneller, maar nog niet super snel. Hoop dat dit de oplossing geeft. Maarja, het is niet zon super groot probleem, heb tegenwoordig mn iPad voor de apps maar toch, niet al te fijn natuurlijk.

    Het maakt niet uit wat je geinstalleerd hebt, dit kan nooit de performance beinvloeden. Apps zijn, zoals dat heet, “sandboxed”. Dit wil zeggen dat ze op het besturingssysteem (iOS) geen invloed hebben. Tenzij je ze in de achtergrond laat draaien.

  7. 4.1 werkt bij mij prima, maar ik wacht nog even met 4.2 totdat er overwegend positieve reacties komen

  8. Ik merk erg veel lag met typen bij iOS 4.1 op mijn 3GS. Niet alle animaties van mijn toetsaanslagen krijg ik te zien en de letters verschijnen soms in groepjes van 4 tegelijk. Dit in plaats van het verschijnen per letter bij toetsaanslag.

  9. Wanneer is de update beschikbaar? In iTunes

  10. De website van Apple is ook sloom op mijn iPhone 4. En lag tijdens het typen komt ook wel eens voor (maar vooral bij de bèta’s).

  11. Voor de iPod Touch word die ook sneller of niet? en ook de batterij gaat langer mee hoop ik?

  12. 2generatie he 😉

  13. Hier nog in het bezit van een 2G en werd inderdaad ook gek van de traagheid….
    heb toen de software van whited00r erop gezet en dan is ie toch echt een stukkie sneller hoor…(draait ie op 3.1.3 met functies van de 4.0) http://www.whited00r.com

  14. Hm. Jammer dat die filmpjes gemaakt worden op clean install iPhones. Real world gebruikte iPhones zijn altijd weer een fractie trager..

  15. @sander
    hoezo grens bereikt? Er is totaal geen reden dat bestaande software/functies (sms app/text invoer) in IOS4 langzaam draaien op de 3G terwijl in IOS3 dat niet het geval was.

    Okay, tuurlijk komt er een moment dat IOSx niet meer op de 3G draait, maar dan ga ik er ook vanuit dat Apple die versie niet installeerbaar maakt voor m’n iPhone.

  16. zo te zien een nieuw icoontje voor voice memos
    Ik vond de oude mooier

  17. Apple moet na 4.2 stoppen met de support van de 3g.
    3gs kan nog wel een jaartje maar de 3g is op hardware gebied zoveel slechter dat ontwikkelaars van worden tegen gehouden om nog door te ontwikkelen.

  18. upgraden van mijn (uit het stene tijdperk) iPhone 1G zit er niet in he?

  19. Kheb gelezen dat 4.2 beschikbaar is 9 november of 12 😀

  20. Tja de 3G is qua hardware identiek aan de 2G, dus heeeeeel erg verouderd, dus hierbij moeten ze ‘t laten idd. Met de 2G zijn ze ook gestopt na 3.1.3, waarom dit dan niet?

  21. NEE TOCH!?

    Apple heeft Comic Sans gebruikt in de notities!? :O

  22. @offline waar heb je dat gelezen? 😉

  23. Ik heb de gm 4.2 er nu een paar dagen opstaan en kan het bericht volmondig onderschrijven. Het werkt weer werkbaar en die extra functionaliteit … Dan moet je over naar de gs of 4. Maar voor mij kan ie weer even mee.

  24. Heb zelfs helemaal niet overwogen om een upgrade uit te voeren ,omdat ik zoal erg tevreden ben .
    Achteraf is dit een goede keus geweest .
    En je kan natuurlijk ook niet verlangen dat Apple hardware tot in lengte van dagen of jaren gaat ondersteunen .
    De techniek staat niet stil en gaat helaas razend snel en dan vooral helaas voor mijn portomonnee

  25. Draai al een aantal dagen de GM van iOS 4.2 op mijn 3G. Alles draait soepeler en gevoelsmatig sneller dan voorheen. Heb er alleen profijt van.

  26. Word het ook de moeite om mijn 3GS te updaten van 4.1 naar 4.2?

  27. Hier ook 4.2GM op 3G, werkt echt prima. Tuurlijk niet zo snappy als een 4 maar dat is ‘ie met OS 3.x ook niet.

  28. Origineel geplaatst door Sander
    NEE TOCH!?Apple heeft Comic Sans gebruikt in de notities!? :O

    Chalkboard

  29. @Sander:

    Je kan zelf t lettertype instellen dus vandaar.

  30. Ook ik heb oo mijn 3G, 4.2 GM en het werkt echt weer goed, qua snelheid

  31. Wat een onzin! Waarom zouden ze moeten stoppen om te ontwikkelen? Ze skinnen toch een ios zodat ie compatible blijft met oudere systemen?

    Velen doen alsof de 3g al 5 jaar oud is en op sterven na dood is maar je kan er nog genoeg mee!

  32. Ik ben klaar met heel iOs 4. Ik heb er al genoeg aan geïrriteerd en tijd aan gespendeerd.

    Ik snap alleen nog niet zo goed waarom 4 zo veel trager moet zijn. Echt nieuwe functies brengt het niet ofzo :S

  33. 3GS is sinds iOS4 ook stukken trager en sneller leeg.. Ik kan niet wachten op de iPhone 5. Tot die tijd moet ik het er nog maar even mee doen..

  34. Onze 3Gs-en zijn zeker niet trager geworden bij 4.1.
    Dus dat zal meer jouw exemplarisch geval zijn.

  35. 3G met 4.2 s een stuk rapper! Reageert soepel en vertrouwd! Toetsenbord is prima en accuraat en agenda, camera, berichten en notities openen sneller! Je contacten laden en een contact inkijken gaat vele malen sneller!
    Echt een verademing!

  36. @Karel-willem: dat is dus juist nìet exemplarisch

  37. Zal mn ma blij mee zijn (gebruikt nu mijn 3G, alleen om te bellen, te smsen en als stopwatch ;))

  38. Waarom vergelijkt iedereen de performance van iOS4.2 op een 3G met een iPhone 4? Natuurlijk is die sneller!
    Welke vergelijking interessant is, is de performance van OS 3.1.3 op een 3G en iOS4.2 op een 3G.
    Zo ziet het er impressive uit, maar denk eraan dat het hier gaat om een cleane install. Dat doet altijd al wonderen (voor even)
    Speel maar eens Angry Birds op je 3G met iOS 4.1 dan weet je wat ik bedoel: schokkerig, geluid valt af en toe weg, etc. Navigon kan pertitent geen Gps fix krijgen, iPod afspelen hikt, LastFM en 3voor12Luisterpaal crashen constant…..
    Nee ik ga nooit meer van 3.1.3 af, sinds ik heb gedowngrade.
    Had laatst 2 3Gs-en in mijn handen gehad, een ervan draaide nog op 3.1.2. De ander op 4.1. Beide afgeladen aan apps, maar zo vlot als die 3Gs op 3.1.2 was, geloofde ik bijna met m’n eigen ogen niet, zo snappy en rap (spelletjes opstarten, navigatie app opstarten)
    Dit soort videotjes laten helaas niet de dagelijkse praktijk zien hoe je 30 dagen verder bent met 35 apps erop geïnstalleerd, of een test toen met navigeren in de auto met TomTom iod, tegelijk met de iPod functie aan…. Daar krijg je echt hoofdpijn van. Een beetje safari openen en Kaarten daar wordt je ook niet wijzer van. Je zag overigens aan safari dat de Apple pagina er voor zorgde dat meteen al niet zo snappy meer ging. Dom dat ze dezelfde pagina niet even laten zien op de 3.1 software…..
    My advice: blijf op OS3.

  39. Zo zal over een jaar de 3GS ook veel problemen hebben met iOS 5

  40. @Vincent en Sander, ‘t is Marker felt geloof ik 😉

    Misschien toch maar naar 4.2 upgraden als die er is.. heb nu 3.1.3 met jb. Maar zal wel m’n achtergrondjes enzo gaan missen als’k 4.2 ga gebruiken.. ‘t is jammer dat Steve vond dat die de performance benadeelde terwijl met een jb is gebleken dat het prima kan.. Achja.. met 4.2 heb je iig ook weer alle veiligheidsupdates en dergelijke die je nu met een oudere versie niet hebt.

  41. @jw: Maar in zo’n geval kun je zelf toch ook prima een clean install doen?

    Het is mogelijk om je SMS apart terug te zetten. Ik ga het in ieder geval proberen.

  42. En het woord van de dag is: snappy

  43. @Ewout:
    Hoe kan je de SMS terugzetten?

    Ik heb sinds alle updates voortdurend error -19, dat wil zeggen dat hij geen backup meer maakt en ik bij iedere update alles opnieuw moet installeren.

    Ben er flink ziek van dat Apple naar Tmob verwijst en andersom, uiteindelijk zit ik al sinds het voorjaar met een 3G die niet meer goed met mijn macbook werkt.

    En mijn oplossing wordt niet op een Iphone4 te kopen, heb je over 2 jaar weer hetzelfde…

  44. Elke update de 3G iets trager. Ook een manier om je klanten over te laten stappen op de iPhone 4…..

  45. @Sander: En jij geloofd serieus dat dat de reden is? Ik heb een iPhone 3G op iOS 4.1 en een 1e generatie iPod touch op de laatste iOS 2.x. Wanneer ik bv een foto wil bekijken dan is mijn iPod touch veel sneller. Het gaat om dezelfde foto, dus beide apperaten doen precies hetzelfde.

    Dit is gewoon een te agressieve aanpak van Apple om je de iPhone 4 door je strot te duwen. Dit heb je straks ook met de iPhone 4, wanneer nummer 6 in de winkels ligt. Zelfs wanneer de hardware hetzelfde is.

    Nee, voor mij nooit meer een Apple product. Ik ben er klaar mee!

  46. eindelijk misschien een langere accuduur op mijn 2e generatie touch? ik heb m al van 4.1 naar 3.1.2 gedaan met jb en toch gaat de accu dan nog langer mee. Die wi-fi blijft maar aan op die 4.0, en 4.1 software en uitzetten vergeet ik vaak en ook al doe ik dat, op school gaat ie dan ook leeg lopen overdag.

    Geen accufix, nooit 4.0 voor mij. 3.1 blijft perfect

  47. Over het algemeen heb ik geen last met 4.1 alleen mijn TomTom app is een ramp gewoon weg… bijzonder irritant en ik hoop dat het verholpen is met deze update….

  48. @Paul: Bedankt voor de tip; dit werkt ook goed op een ‘oude’ 3G.

  49. Op de iPod Touch 2g gister geprobeerd werkt soepel en snel!

    Alleen kan je hem in de GM versie niet lokken 🙁

    Dus ik wacht geduldig op 4.2

  50. @iScallie: Hoe kan je terug gaan naar een oude ios dan??

  51. Bij mij op de Iphone 3g ging IOS 4.2 heel traag
    ik heb hem gelijk weer gedowngrade. Ik raad het je helemaal af:(

  52. Ik heb hem gedowngrade via de cydia servers lees hier een handleiding @Sofienne:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.