Patent voor nieuwe iPhone beschrijft GPS, videoconferencing, Flash en TV

In het vrijdag uitgelekte iPhone-patent zijn bij nadere bestudering nog meer interessante zaken te vinden, zoals de ondersteuning voor videoconferencing, Flash, Windows Media en GPS.

Nieuwe iPhone modulelijstAfgelopen vrijdag werd al informatie bekend over een nieuw Apple-patent, dat onder andere GPS en videoconferencing beschrijft. In 372 pagina’s kun je verschillende aspecten van de iPhone lezen, waarin met name wordt gesproken over de touchscreen-interface en de software. Een GPS Module en Video Conference Module trokken daarbij de meeste aandacht. MyTriniphone dook er nog eens extra in en ontdekte een videocamera-functie en TV In/Out.

TV op iPhoneOp één van de afbeeldingen zijn de bedieningsknoppen voor de camera-applicatie te vinden, waarbij ook de functies Record en Timer zichtbaar zijn. Ook blijkt een aansluiting voor TV In/Out te worden beschreven. In de hiernaast afgebeelde lijst met modules zijn bekende onderdelen te vinden, zoals een tekstinvoermodule, een contactenmodule en een telefoonmodule. Nieuw zijn de modules voor GPS, instant messaging, videoconferencing en de blogging. Naast de bekende widgets staat er ook een woordenboek-widget bij. Elders in het patent is ook ondersteuning voor Embedded Flash te vinden en er staat zelfs iets over Windows Media-content.

Of al deze zaken al in de 3G iPhone te vinden zijn is nog onduidelijk, omdat Apple hier – uiteraard – nog niets over loslaat. Het is een algemeen patent en beschrijft niet noodzakelijk de aankomende nieuwe iPhone. Het volledige patent kun je hier nalezen: Touch Screen Device, Method, and Graphical User Interface for Determining Commands by Applying Heuristics

Via: MyTriniphone, met dank aan Truckdiver.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2008, 22:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bellen, flash, gps, patenten, televisie, vergaderen, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.