Patent: nieuw batterij-ontwerp maakt kleinere, dunnere iPhone mogelijk

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe een batterij in bijvoorbeeld een iPhone anders gevormd kan worden, om het vervolgens mogelijk te maken om kleinere en dunnere iPhones te maken.

Apple patent batterijEen serie nieuwe patenten van Apple liet ons eerder deze week al een aantal nieuwe mogelijkheden en producten zien. Zo beschreef Apple eerder vandaag nog de optie om met Siri online te winkelen en dook de iTV een paar dagen geleden op in een ander patent. Een nieuw patent beschrijft een batterij-ontwerp van Apple, dat er voor zou zorgen dat de accu van bijvoorbeeld een iPhone minder ruimte zal innemen.

De nieuwe batterij zou volgens Apple niet langer rechthoekig hoeven te zijn, waardoor hij ook op andere plekken in het ontwerp van nieuwe apparaten past. In een voorbeeld wordt beschreven dat zo’n batterij de vorm van een driehoek, de letter L of zelfs de vorm van een donut kan hebben. Op het moment moet een batterij in een iPhone een vaste vorm hebben om zo efficiënt mogelijk te werken. Patently Apple beschrijft in een uitgebreid artikel waarom de vorm nog een belangrijke rol speelt bij hedendaagse batterijen.

Aangezien de accu van een iPhone nog steeds een groot deel van het toestel is, lijkt het idee achter het nieuwe patent veelbelovend. Zo zou een iPhone 5 een totaal andere vorm kunnen aannemen of misschien zelfs dunner worden, zonder dat de batterijduur veel vermindert. Of dit ook echt gaat gebeuren is nog de vraag, Apple kan het patent ook ingediend hebben om een mogelijk idee alvast vast te leggen. Haast lijkt Apple niet te hebben: het patent werd ingediend op 16 juli 2010, anderhalf jaar geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 12:29
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen batterij, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.