RedPad is het Chinese alternatief voor de iPad

De RedPad heeft in China voor ophef gezorgd. De communistische tablet is driemaal zo duur als een iPad en is bedoeld voor overheidspersoneel. De prijs is zo hoog om een gevoel van exclusiviteit te geven.

redpad chinaIn China krijgt overheidspersoneel een tablet om nog beter hun werk te kunnen doen. De keuze is echter niet gevallen op de ‘Amerikaanse’ iPad, maar op een tablet van eigen makelij, die ondertussen op internet word weggehoond. De autoriteiten hadden namelijk flink goedkoper uit kunnen zijn door iPads te bestellen. De RedPad kost 9.999 RMB, omgerekend zo’n 1.600 dollar. Voor een prijs die driemaal zo hoog ligt als de iPad krijg je een Android-tablet met een aantal apps in een goedkoop uitziende plastic hoes.

Er zijn op de tablet kantoortools aanwezig, linkjes naar nieuwssites/microblogs en hulpmiddelen om de achtergrond van journalisten te kunnen checken. Ook zou de People’s Daily aan de ontwikkeling hebben meegewerkt, maar die organisatie ontkent elke betrokkenheid. Het bedrijf dat de RedPad heeft geproduceerd, geeft aan dat de prijs zo hoog is om te laten zien dat het hier om het “beste op de markt” gaat. Toch zijn de Chinezen er niet blij mee: ze zien het als onnodige geldsmijterij voor corrupte partijbonzen. Achterop elke tablet is de communistische slogan ‘Serve the people’ afgedrukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 11:13
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.