iPhone 4S jailbreak wordt getest op bugs, bijna klaar voor release

De corona-jailbreak van de iPhone 4S en iPad 2 is volgens @MuscleNerd en @PlanetBeing weer een stapje dichterbij. Op het moment worden de bugs in de jailbreak opgelost, waarna hij zal verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4S jailbreak@Planetbeing heeft via Twitter laten weten dat hij samen met een aantal andere jailbreakers nu de jailbreak voor de iPhone 4S aan het testen is. Dit wordt door een blogpost van @MuscleNerd bevestigd, die alvast de belangrijke feiten op een rij heeft gezet op zijn blog. De jailbreak zal verschijnen zodra de meeste bugs zijn opgelost. Lang zal dat proces niet duren: het merendeel van de bugs zou inmiddels al zijn opgelost.


De corona-jailbreak voor de iPhone 4S zal volgens @Musclenerd verschillende vormen aannemen. Chronic Dev heeft het jailbreakproces verwerkt in een programma dat beschikbaar zal zijn voor de pc en Mac. Deze tool zou voor veel gebruikers genoeg moeten zijn om de iPhone 4S te jailbreaken. Een commandoregeltool van het iPhone Dev Team moet het mogelijk maken voor gevorderde gebruikers om de jailbreak zelf stap voor stap uit te voeren. Hiermee zou het makkelijker zijn om de jailbreak na uitkomst verder te debuggen. Is dit eenmaal gebeurd, dan zal het proces worden verwerkt in redsn0w.

De iPhone 4S-jailbreak zal werken met iOS 5.0 (9A334), iOS 5.0.1 (9A405) en iOS 5.0.1 (9A406). Voor de iPad 2-jailbreak is iOS 5.0.1 (9A405) vereist. Wil je een iPhone 4S simlockvrij maken via een jailbreak, dan is het verstandig om iOS 5.0 geïnstalleerd te hebben. Een grote zorg hoeft dit niet te zijn voor Nederlanders, omdat de iPhone 4S in ons land simlockvrij door providers wordt verkocht.

Draai je inmiddels op iOS 5.0.1, dan is het niet mogelijk om te downgraden. Als je de 9A406-versie van 5.0.1 gebruikt wordt het in zo’n situatie aangeraden om te downgraden naar 9A405.

Volgens @pod2g wordt de iPhone 4S-jailbreak over een paar uur uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.