windows-10-cortana

‘Probeer Microsoft’s Cortana op je Mac met Parallels Desktop 11’

Benieuwd naar Microsofts spraakassistent Cortana of Windows 10? Dan is het raadzaam om je ogen open te houden voor versie 11 van Parallels Desktop.

windows-10-cortana
Nieuwsgierige Mac-gebruikers kunnen Cortana (Microsofts Siri-concurrent) binnenkort ook gewoon uitproberen zonder een Windows PC op te starten. Parallels Desktop 11 belooft Cortana volledig te ondersteunen, inclusief besturing met stemcommando’s.

Op een gelekte productpagina van Parallels (die inmiddels verwijderd is) was te zien hoe Cortana ook prima werkt op een Mac. Met Parallels Desktop kun je naast Mac OS tegelijkertijd ook een versie van Windows laten draaien op je Mac. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een programma wilt gebruiken waar geen Mac-versie van is, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar Windows 10 natuurlijk.

‘Hey Cortana’

Zo lang jij ervoor zorgt dat Windows 10 op de achtergrond blijft draaien, kun je Cortana op ieder moment raadplegen door ‘Hey Cortana’ te roepen. Precies zoals je dat ook doet met ‘Hé Siri’ op je iDevice.

Cortana-Mac-gelekt

Cortana als directe Siri-concurrent

Cortana is Microsofts spraakassistent die je kunt gebruiken om het internet af te speuren en je agenda te raadplegen, en is een directe concurrent van Apple’s Siri en Google’s Google Now. Via een iOS-app kunnen iPhone-bezitters ook hun voordeel doen met Cortana, al is het nog niet duidelijk wanneer deze in de App Store verschijnt.

Door Cortana ook beschikbaar te maken op de desktop heeft Microsoft in ieder geval een streepje voor op Apple, die Siri (tot nu toe) niet beschikbaar heeft gemaakt voor de Mac.

Parallels Desktop 10

Versie 10 van Parallels Desktop ondersteunt Windows 10 en Cortana al, en naast het ‘always on’ maken van Cortana zal versie 11 dan ook meer functies bevatten die het programma klaar maakt voor de toekomst.

Ondersteuning voor OS X El Capitan bijvoorbeeld, een 50 procent verbetering van de snelheid en een nieuwe Travel Mode die je kunt gebruiken om batterijduur te verlengen door diensten tijdelijk uit te schakelen.

Lees ook: Parallels Desktop voegt ondersteuning Windows 10 toe

De gelekte pagina van Parallels 11 bevat jammer genoeg geen releasedatum, maar aangezien Windows 10 morgen officieel verschijnt, zal dit waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2015, 18:23
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen cortana, parallels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.