Reacties voor: Palm kondigt vlak voor Apple-evenement de Palm Pixi aan

Palm kondigde vlak voor de iPhone 3GS de Palm Pre aan. Aan de vooravond van Palm's volgende evenement lanceren ze de Palm Pixi, een budgettoestel die de al wat oudere Palm Centro moet vervangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Eigenlijk wel een beetje zielig van Palm dat ze alleen op deze manier blijkbaar nog een beetje publiciteit krijgen voor hun nieuwe toestellen.
    Maar het werkt blijkbaar, ook gezien deze ‘newsflash’ hier op iPhoneClub.nl.

  2. Is het nou zo moeilijk om iets moois te maken?

  3. lol, het merendeel van de reacties op internet zijn van het type “Meh” 😀

  4. Was even iets misgegaan bij het toevoegen van afbeeldingen. Nu staan ze er wel.

  5. Goedzo, nog wat extra meeliften met Apple en alvast een OSX wallpaper gejat (…)

  6. Ben benieuwd of het wat wordt, soort el cheapo Blackberry? Jammer dat het geen GSM is. Zit natuurlijk in een lager segment dan waar de iPhone zit en kan de Pre een push geven. Palm: wanneer komt die Pre in Europa uit ?

    Is wel lachen hoe Palm met Apple meelift, continue aandacht ivm iTunes en nu weer dit.

  7. Lelijk…..

  8. een kat in nood maakt rare sprongen ….

  9. Van welke Nokia zijn de frontjes? :p

  10. Palm moet maar snowboards gaan beschilderen; voor een telefoon zien deze er niet uit.

  11. Ik vind het wel een mooi apparaatje. Sowieso een goede ontwikkeling dat er nu smartphones gelanceerd worden in een iets goedkoper segment: Samsung, LG en Nokia doen ook een duit in het zakje, maar als ik moet kiezen staat deze Palm bovenaan (met name ook vanwege het WebOS). Maar voorlopig hou ik maar even bij de iPhone…

  12. Wat kan je hier nou eigenlijk wel mee, bellen? Geen WiFi, Palm wordt nooit een concurrent voor Apple op het gebied van telefonie.

  13. Moet zeggen dat ik hen wel gaaf vind. Vooral dat 3e frontje. Maar dun dat is die wel… Sodeju
    alleen nog een AppStore voor de palm en hij is top. One wacht. Mis nog een front camera verder top!

  14. Voor wie die frontjes leuk vindt. Raad ik je Gelaskins aan. Je krijgt dan nagenoeg hetzelfde effect.

  15. @Joost je hebt helemaal gelijk met “Palm wordt nooit een concurrent voor Apple op het gebied van telefonie.”

    Het gaat ook helemaal niet meer om telefonie in deze markt. Telefonie is bijzaak. Over een jaar of 3 is wifi op mobieltjes ook exit. Als de UMTS chips zuiniger worden en de accus beter heb je geen wifi meer nodig.

    Misschien begrijpt Palm het beter dan jij denkt.

    Laten we overigens niet doen alsof Apple heer en meester is op dit gebied want dat zijn ze niet. Apple met met die iPhone harder aan de bak dan ze ooit meegemaakt hebben. Eén jaar geen innovatief product en je bent er geweest.

  16. Ja idd … Wi-Fi heb je niet nodig als je een snelle mobiel-internet verbinding hebt.
    Ik vind hem iets hebbe. Ma meost ik hem kopen, zouk wel geen extravagant coverke erop zette …

  17. In het artikel staat dat het een budgettoestel wordt… Maar aan de verwachte prijs en specs te zien valt dat toch best wel mee? Vind het een redelijk goed toestel…

    Al mist het natuurlijk wel wat belangrijke dingen als Wi-Fi, wat altijd handig is om te surfen, en zonder al te veel moeite op je thuis/bedrijfsnetwerk in te kunnen loggen.
    Geen GSM-netwerk mogelijk… ook wel jammer..

    Hele grote kans dat hij hier niet op de markt komt.. 🙂

  18. Wifi heb je natuurlijk wel degelijk nodig, ik noem even mijn eigen situatie,waarin ik regelmatig gebruik maak van Skype en Wifi om vanuit een buitenland met NL te bellen.

  19. En uiteraard geeft iPhoneclub Palm dan nog extra aandacht door er nog een berichtje over te schrijven. Hier doelen ze nu juist op.

  20. gekleurde back-covers en géén wifi… koop dat een nokia 3210 !!

  21. Origineel geplaatst door Aus
    @Joost je hebt helemaal gelijk met “Palm wordt nooit een concurrent voor Apple op het gebied van telefonie.”Het gaat ook helemaal niet meer om telefonie in deze markt. Telefonie is bijzaak. Over een jaar of 3 is wifi op mobieltjes ook exit. Als de UMTS chips zuiniger worden en de accus beter heb je geen wifi meer nodig.Misschien begrijpt Palm het beter dan jij denkt.

    Zal eerst wereldwijd de dekking sterk verbeterd moeten worden, ook in gebouwen bv.. zie je dat gebeuren binnen drie jaar? O ja, inderdaad, de prijzen van data-gebruik? Gaan die ook gigantisch zakken (wifi vaak helemaal gratis dacht ik..)?

  22. Origineel geplaatst door Aus
    Zit natuurlijk in een lager segment dan waar de iPhone zit

    Helemaal niet. De iPhone 3G 8GB is namelijk ook te koop voor diezelfde $99 met een abonnement, kun je een stuk meer mee en is niet te onderscheiden van het duurdere model (de 3GS. Ik snap dus niet waarom iemand de Pixi zou kopen.

  23. Wellicht ben ik wat kritisch, maar als een doorgewinterde gebruiker van candybar-style toestellen met full qwerty keyboard, vind ik juist het keyboard een enorme tegenvaller.

    Ik had gehoopt dat de nieuwe keyboards enigszins de ingeslagen weg van de HTC Snap zouden volgen met grotere toetsen en off-set design.

  24. Ben zelf fervent Apple gebruiker en heb daarom al vanaf het begin een Iphone. Van de allereerste Palm toestellen kan Apple echter nog veel leren voor wat betreft kontakten, agenda, memo en todo functionaliteit!
    Verder als 2e toestel een Hero (android) en dat ziet en werkt ook voortreffelijk, Sterker nog als ik niet een werk en prive toestel zou hebben bleef op dit moment de Hero en niet de Iphone! Ben daarom ook heel benieuwd hoe het WEBOS van Palm werkt, dus ga zeker de Pre uitproberen.
    Voor een toestel als dit met toetsenbord bestaat zeker bij zakelijk gebruikers een grote behoefte als je direct kunt starten vanaf het toetsenbord, bijvoorbeeld eerste letters naam intikken en direct je kontakt voor hebben. De e71 is daar groot mee geworden.
    Gelukkig houden nieuwe ontwikkelingen de andere fakrikanten scherp! Ik moet nu om bluetooth aan te zetten nog steeds tig handelingen uitvoeren, dus de gebruiksvriendelijkheid van de Iphone kan(na 2 jaar!) ook best beter.

  25. @Rudy Heidenis:

    Wat is mis met de wereldwijde dekking? Denk dat er niet veel plaatsen zijn waar de geen GSM hebt maar wel vrije wifi. Wat gebouwen betreft willen ze de 900 mhz band ook gaan gebruiken dus dat is al een stap en daarnaast is niet in ieder gebouw waar ik kom wifi.

    Prijzen voor datagebruik zijn helemaal niet zo hoog en zullen door de EU en concurrentie naar beneden gaan.

    Wifi helemaal gratis ? Welke provider heb jij dan switch ik ook! Wifi blijft een thuis en kantoor ding maar is voor een telefoon niet meer nodig. Ik betrap me er zelf vaak op dat ik op mijn iPhone wifi helemaal niet meer aanzet.

  26. @Remo Knops: De Palm Pixi is de opvolger van de Palm Centro. Als je die twee apparaten met elkaar vergelijkt zie je dat de Pixi gewoon een doorontwikkeling is die nu het nieuwe webOS gebruikt. Het enige verschil tussen de Pixi en de Pre zijn de snelheid (de Pre is sneller), wifi (heeft de Pre wel, Pixi niet) en de formfactor (Pre is zo’n schuifding om het toetsenbord tevoorschijn te toveren die alleen in portraitmode te gebruiken is, de Pixi heeft ook een portraittoetsenbord omdat het een zogenaamde candybar is).

    Ik vraag me eerder af of de differentiatie tussen de Pre en de Pixi wel genoeg is want zo heel erg veel verschillen ze nou ook weer niet.

    Wat het artikel overigens mist is 1 van de belangrijkste features die de Pre en de Pixi hebben en de rest van de concurrentie vooralsnog moet missen. Beide apparaten zijn middels de touchstone draadloos op te laden. Je hoeft alleen de telefoon op de touchstone te leggen en klaar. De artists achterkant hebben allemaal ondersteuning voor de touchstone. De achterkantjes zijn overigens voorzien van een rubberachtige laag waardoor hij niet uit je hand glibbert zoals met de Pre en de iPhone wel gebeurd (plus dat het je weer wat poetswerk scheelt). Die achterkantjes zijn dus wel wat meer dan alleen maar domme frontjes alla Nokia 😉 Ik gok dat met name de dames die achterkantjes wel zien zitten en ‘m de voorkeur boven de Pre, Blackberry en iPhone geven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.