Reacties voor: Overzicht: (on)mogelijkheden van jailbreaken iOS 4.1 op de iPhone

In dit artikel geven we meer informatie over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken van de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 en wat je in dat kader op korte termijn kunt verwachten.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. dacht dat dat jailbreaken nu officieel mocht in Amerika ????!@#$%^&^

  2. @knauf: Dat het mag betekent niet dat het mogelijk gemaakt moet worden door Apple.

  3. @knauf: Het is legaal inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat Apple het de jailbreakers makkelijk gaat maken. Het is immers in feite een lek in de beveiliging van de iOS waardoor jailbreaken mogelijk is. Vandaar dat Apple dat gat altijd zal proberen te dichten (stel dat er iemand met slechte bedoelingen iets mee wilt doen).

    Erg mooi en handig overzicht weer!

  4. @knauf: klopt, maar dat betekend niet dat apple het de jailbreakers makkelijk gaat maken πŸ˜‰

  5. Is de aangepaste versie van Pwnagetool ook beschikbaar voor Windows trouwens?
    Wil me 3gs nu wel naar 4.1 hebben ,maar dan wel met een jailbreak.
    Kan namelijk niet echt meer zonder πŸ™‚

  6. Kan niet wachten op de jailbreak voor mijn iPod touch 2gMC. Heb er nu 4.1 op staan, maar ik heb nog blobs van 4.0.2.

  7. Handig overzicht!

    Hoe zit dat eigenlijk met de garantie van de verzekering bij tmobile? Vervalt de verzekering als ze zien dat hij gejailbreakt is?

  8. @wichert, geen idee, maar meestal kan je jailbreak spoorloos verwijderen.

  9. Ha, ja, idd, je Telefoon app gaat weg…

    had ik gister, sta je toch wel te kijken hoor! :p

  10. @Wichert: Tuurlijk niet, hardwarematig is er toch niks veranderd? Door een jailbreak is er toch geen hogere slijtage?

  11. is toch mijn geld en mijn iphone dus ik mag er mee doen wat ik wil

  12. @ hierboven: jailbreaken is legaal en uiteraard is het ook legaal dat Apple updates uitbrengt die jailbreaken moeilijk of onmogelijk maakt.

  13. met heel veel moeitje kan je een 3gs met een nieuwe bootrom wel jailbreaken op 4.1 maar je moet dan wel shsh blobs hebben van 3.1.2 en dan is de jailbreak wel thethert

  14. 2e generatie iPod Touch is pwned for life? Is dit niet alleen zo bij een 2e generatie die GEEN MC-model is?

  15. Dus 3G is te jailbreaken alleen redsnow moet nog geupdate worden? Want op manier zoals in dit artikel beschreven wordt ben je plots je telefoon app kwijt?

  16. @Bertjj:
    Ja volgens mij heb je gelijk! Dat is alleen bij de iTouch 2 gn (non-MC model).

  17. Lastige materie, eerlijk gezegd denk ik dat ook met dit artikel voor veel mensen nog steeds niet duidelijk is wat nou wel en niet gejailbreakt kan worden.
    Waarschijnlijk zou een eenvoudige tabel al veel duidelijk maken; links een rijtje met de verschillende hardware/bootrom-versies, rechts een rij met jailbreaktools, en dan in de vakjes wat wel en niet werkt…

  18. Origineel geplaatst door Bertjj
    2e generatie iPod Touch is pwned for life? Is dit niet alleen zo bij een 2e generatie die GEEN MC-model is?

    klopt, was zo ook, toen blackra1n uitkwam, MC models van iPodTouch 2g waren tethered jailbreaks, geen untethered. (tot spirit en jailbreak.me uitkwamen)

  19. Jullie vergeten de ipod touches mee te vermelden, ik weet dat dit iphoneblub is, maar er zitten hier zoveel mensen met een itouch die dit lezen…

    En verder, shatter is al van bevestigd dat het een TETHERED jailbreak is.

  20. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Jullie vergeten de ipod touches mee te vermelden, ik weet dat dit iphoneblub is, maar er zitten hier zoveel mensen met een itouch die dit lezen…En verder, shatter is al van bevestigd dat het een TETHERED jailbreak is.

    lees het artikel is goed, dan zie je ook ipod touch staan;)

  21. (Red.) Met specifieke vragen over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken van jouw toestel kun je terecht op het forum. Deze vragen zullen hier worden verwijderd.

    @Bertjj: het MC-model van de “2e” generatie iPod touch is in principe een 3e generatie iPod touch in het jasje van een 2e generatie iPod touch. Deze heeft dus ook dezelfde bootrom als de 3e generatie iPod touch.

    @Rogier Colijn: oh.. door wie zou dat volgens jou bevestigd zijn dan?

    @sredlums: mensen die aan het bovenstaande overzicht niet genoeg hebben kunnen uberhaubt beter even wachten tot de jailbreak-tools een update hebben gekregen of de nieuwe exploit/jailbreak vrij wordt gegeven.

  22. @ iJob,

    ne helaas nog niet, je moet wachten totdat er een Jailbreak komt voor IOS 4.1/unlock voor de Baseband.
    je kan volgens mij al wel updaten naar 4.1 en je huidige baseband behouden met tiny umbrella !

  23. Weet iemand of er ook een jailbreak van 4.1 voor de 3G en/of 3GS via jailbreakme.com komt? Vond dat toch wel erg makkelijk πŸ™‚

  24. Ik heb laatste geprobeerd mijn iPod Touch 2G te jailbreaken met Redsn0w door naar de 4.0 firmware te wijzen, maar daardoor kon ik geen verbinding met WiFi netwerken meer maken. Ik wacht dus nog op een update…

  25. Frog
    Probeer je netw instellingen te resetten en/of pushfix (Cydia)

    OT
    Als JB legaal is, is het dan legaal om een JB toestel te weigeren zoals Apple / Tmob doen ?

  26. Niet je itouch 2g met ios 4.1 jailbreaken!!! Alles lijkt goed te gaan tot cydia het niet meer doet, en pas dan realiseer je je dat je internet het niet meer doet, de helft van je legaal aangekochte apps crasht, je je apparaat niet meer uit kan zetten en, het ergste van alles, hem zo goed als niet meer kan herstellen!!

    Voor die idioten (zoals ik) die het toch hebben gedaan en de ipod niet meer hersteld krijgen: Eerst een hardreset, direct gevolgd door DFU-mode (gelijk voordat je ipod restart) zorgt ervoor dat je hem weer via itunes kan gebruiken, daarna kan je er weer een reservekopie opzetten.

  27. Dat Tethered en untethered, is het dan bij untethered zo dat als je hem opnieuw opstart je weer opnieuw moet jailbreaken en al je programma’s erop zetten? Of blijven je programma’s staan maar doen die het dan tijdelijk niet meer??

  28. @Rupert Rupparella: Lukte beide niet. Ook ging mijn iPod niet meer uit. Ik wacht maar gewoon op redsn0w…

  29. Weet dat de IPad geen IPhone is maar kan iemand daarover iets aangeven, jailbreak? Verder een mooi en duidelijk overzicht, bedankt Paul.

    Alvast bedankt

  30. Mooi en duidelijk overzicht. Wat ik echter mis is het vervolg op het verhaal: wanneer het dev team erin slaagt van een jailbreak uit te brengen voor de iPhone 4, zal er ook een unlock beschikbaar zijn?

  31. 3G is inderdaad te jailbreaken maar telefoon app is plots weg.

  32. @Seeker: redsn0w 0.9.5b5-5 en iPhone1,2_4.0_8A293_Restore.ipsw (4.0) geprobeerd op 3G met iOS 4.1, telefoon app is verdwenen.

  33. @wesley: als er een bootrom-exploit gebruikt wordt voor de volgende jailbreak zal dit niet via een website mogelijk zijn.

    @Placer: je geeft als het ware een opstart-commando bij een tethered jailbreak. Programma’s die je erop hebt staan blijven dan ook gewoon behouden.

    @Bvoutryve: voorlopig verwacht ik geen unlock van de bij iOS 4.1 behorende baseband. Als je nog op iOS 4.0.2 zit en de jailbreak wordt hiervoor ook beschikbaar gemaakt, dan kun je deze waarschijnlijk wΓ©l unlocken.

    @supper Phone: de iPad op iOS 3.2.2 wordt genoemd onder het kopje iPhone 4.

  34. @Paul Durden:

    Oke Paul dank je wel, niet goed gelezen πŸ˜‰

  35. Origineel geplaatst door TY
    @Seeker: redsn0w 0.9.5b5-5 en iPhone1,2_4.0_8A293_Restore.ipsw (4.0) geprobeerd op 3G met iOS 4.1, telefoon app is verdwenen.

    Niet alleen dat, wanneer ik uit wil zetten doet ie respringen inplaats uit gaan, dus heb gewoon 4.1 erop gezet, lukt wel tijdje zonder jailbreak.

  36. Origineel geplaatst door Seeker
    Origineel geplaatst door TY@Seeker: redsn0w 0.9.5b5-5 en iPhone1,2_4.0_8A293_Restore.ipsw (4.0) geprobeerd op 3G met iOS 4.1, telefoon app is verdwenen.Niet alleen dat, wanneer ik uit wil zetten doet ie respringen inplaats uit gaan, dus heb gewoon 4.1 erop gezet, lukt wel tijdje zonder jailbreak.

    Die problemen had ik dus ook πŸ™
    Nu weer terug gezet naar 4.0.1 πŸ˜€ maar even wachten tot er een echte jailbreak komt πŸ˜€

  37. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Jullie vergeten de ipod touches mee te vermelden, ik weet dat dit iphoneblub is, maar er zitten hier zoveel mensen met een itouch die dit lezen…En verder, shatter is al van bevestigd dat het een TETHERED jailbreak is.

    Origineel geplaatst door Paul Durden

    @Rogier Colijn: oh.. door wie zou dat volgens jou bevestigd zijn dan?

    Semi confirmed:
    http://www.spiritjb.org/2010/09/shatter-is-tethered-jailbreak.html

    Yesterday we told you about SHAtter and it will jailbreak all existing devices forever as it’s a bootrom based jailbreak which acts on the hardware of the device. But unfortunately, there’s a semi-confirm floating on the web today. p0sixninja may be sending a message to tell people that SHAtter is a tethered jailbreak (i.e. you will be required to connect your iOS device to your computer on every reboot).

    undefined
    Someone asked him if SHAtter would jailbreak his girlfriend, p0sixninja answered the following:

    yea but you gotta plug her everytime you wanna do it

    According to the well-known iPhone hacker Vincet, they are working on doing making the jailbreak untethered but they will not success. Of course, we will keep you informed about any updates.

  38. Ik wacht nog wel even, het is me iets teveel geklooi voor zo’n kleine update van 4.0.1 naar 4.1 wat mij betreft. Vind mijn Cydia apps prettiger πŸ˜‰

    Enige wat ik niet snap aan al die handleidingen is de vraag: “Do you have an iPhone contract that would activate normally through iTunes?”. Dat is toch altijd het geval, het activeren via iTunes? Of bedoelen ze ermee dat als jij een simlocked toestel hebt dat je dan No moet kiezen om een baseband update te voorkomen die niet door ultrasn0w gekraakt kan worden? Of heb ik dat fout?

    Al dat gedoe met basebands, bootroms, etc. dat kan een normaal mens toch amper meer snappen πŸ™‚

  39. Vooralsnog werkt de 4.1 custom bundle van @msft_guy best redelijk op mijn 3GS met oude bootrom (iBooks doet het niet goed, maar dat had ik ook met de 4.0(.1) custom bundles van @Kaatje_TGIL).

    Overigens lijkt de link in het stukje over deze “omslachtige” methode naar de homepage van Google te leiden. Foutje? Of humor?

  40. @DjoeN: SpiritJb.org is een onbetrouwbare bron. Als je naar de Twitter-account van p0sixninja had gekeken, had je daar inmiddels ook gezien:

    @p0sixninja Hum. SHAtter is really Tethered ? Or were you just kidding with @DjayB6 about plugging on her girlfriend ? Only a metaphor? πŸ˜€

    @obzilo it was a joke. I’m just sure if he does that he can probably exploit her to make him a sandwich or something. 9:05 PM Sep 11th via Twitter for iPhone in reply to obzilo

    Zoals in het artikel werd gezegd is er op dit moment dus nog geen officieel bericht over het al dan niet (un)tethered zijn van de SHAtter-jailbreak. Als je in de tussentijd ergens wat anders leest is het speculatief.

  41. Prima artikel

  42. In de praktijk blijkt dat er echt altijd wel mogelijkheden zullen blijven bestaan om te jailbreaken. Hoe complexer het OS wordt, hoe meer lekken er zijn.

    Het zal echter wel steeds complexer worden om te jailbreaken en een unthetered jailbreak is in de toekomst nog maar de vraag..

  43. Als je telkens bij het opstarten een pc nodig heeft dan hoeft een jailbreak van mij niet, als je een keer een vastloper hebt en je bent buiten de deur heb je niks aan je iPhone.

  44. ik wil mijn ipod touch 2g naar 4.1 updaten voor gamecenter enzo maar dat kan dus nog niet als je een jailbreak wil

  45. Een vastloper op je iPhone? Hmmm… Ik heb er nog nooit 1 gehad. πŸ™‚

  46. [quote]iPad op firmware 3.2.2 zijn op dit moment niet te jailbreaken op iOS 4.1. Afgelopen[/quote]

    iPad op firmware 3.2.2 op firmware 4.1?:P

    Rarabadmuts ^^

  47. ik hoor hier verschillende dingen zoals phone app verwijderd na “jailbreak” maar met mij (iPod touch iOS 4.1) is het ook nog eens de internet verbinding! ik heb wel een wifi icoon in de satusbalk, maar geen internet :s
    ook is uitschakelen onmogelijk, en redsn0w herkent enkel iOS4 en niet iOS 4.1… jailbreakte met iOS 4.0

  48. Help ik heb een ipod touch 8gb (3g) maar sommige mensen zeggen dat dat hetzelfde als een 2g is? kan iemand me dat iutleggen? en is de mijne dan ook ownd for life?

  49. @noahhaon: Klopt deels, jouw iPod is qua hardware identiek aan de iPod Touch 2G, maar Apple heeft de baseband van jouw iPod wΓ©l geupdate, waardoor hij dus (nog) niet 0wned for live is.

  50. Lees net dat de Jailbreak Untethered gaat worden/ is geworden!

  51. Origineel geplaatst door Ben
    Lees net dat de Jailbreak Untethered gaat worden/ is geworden!

    @Ben waar heb je dat gelezen?

  52. @Nico: @Nico:

    Lees de reactie maar van Geohot-Dev op deze site:
    http://tinyurl.com/2ea44sw

  53. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @DjoeN: SpiritJb.org is een onbetrouwbare bron. Als je naar de Twitter-account van p0sixninja had gekeken, had je daar inmiddels ook gezien:@p0sixninja Hum. SHAtter is really Tethered ? Or were you just kidding with @DjayB6 about plugging on her girlfriend ? Only a metaphor? @obzilo it was a joke. I’m just sure if he does that he can probably exploit her to make him a sandwich or something. 9:05 PM Sep 11th via Twitter for iPhone in reply to obziloZoals in het artikel werd gezegd is er op dit moment dus nog geen officieel bericht over het al dan niet (un)tethered zijn van de SHAtter-jailbreak. Als je in de tussentijd ergens wat anders leest is het speculatief.

    Maar als je naar TheiPhoneWiki.Com gaat, zie je dat alleen het “Find bootrom exploit allowing unsigned code exec via USB (S5L8920+)” blokje groen is en het blokje met “Find bootrom exploit allowing unsigned code exec on startup (S5L8920+)” nog steeds oranje is… dat wil zeggen dat je usb nodig hebt om de code uit te voeren, dus ik gok voor nu nog op een tethered jailbreak πŸ˜‰
    maar mischien vind pod2g wel een andere hole? wie weet? Of mischien komt Geohot opeens terug : D

  54. Mannen, ik heb een vraagje:

    Iphone 4 gekocht in USA, versie 4.0. Geunlocked enzo, werkt helemaal prima. Natuurlijk niet updaten naar 4.1 maar ik krijg de hele tijd een melding bij iTunes en op mijn Iphone zelf met de vraag of ik mijn aanbiedersinstellingen up wil daten? Kan dat geen kwaad ? Niet dat hij daarna opeens gelocked is? Ik hoor het graag! Groetjes Martijn

  55. @Martijn: Je kunt je aanbiedersinstellingen gewoon updaten. Als je daarna naar Algemeen > Info gaat in je instellingen zul je zien dat je van b.v. T-Mobile 7.0 naar 7.1 bent gegaan. Heeft geen invloed op je iPhone πŸ™‚

  56. Update voor iPhone3G en iPod Touch 2G: http://blog.iphone-dev.org/post/1160213613/redsn0wier voor firmware 4.0.x en 4.1

  57. Bedankt! Groetjes@Kaj: @Kaj: @Martijn:

  58. Ze kunnen mijn computer hacken, ze kunnen dingen op mijn computer instraleren zonder dat ik het doorheb, ze kunnen achter al mijn gegevens komen.
    Maar een telefoon? Dat zou dan niet mogelijk zijn? Ik geloof er niks van! Alle iphones zijn pwnd 4 life zolang er slimme mensen zijn πŸ™‚

  59. als je een iphone 4 jailbreakt op ios 4.0 en daarna unlockt.
    blijft de unlock (de jailbreak niet) dan als je hem update
    naar 4.1?

  60. hee er gaan een paar gerugten dat de 5 serie al weer onderweg is weten jullie er meer van.

    ben echte fan heb ipad itouch 3 en alle andere versies en alle ipones

    en de ipad is geweldig.

    alleen beetje groot ben net aan sparen voor nieuwe itouch 4 ben genoeg geld

    maar gaat niet zo snel net baan weg kan geen ander werk krijge ben 20 xD gaat sloom

  61. NEW Limera1n Jailbreak 4.1 Firmware On iPhone 4, iPod Touch 4 & iPad

    http://www.youtube.com/watch?v=_rDZmGTq4Kc

    jailbreak link: http://www.limera1n.com/

  62. Weet iemand of je de aller nieuwste ( volgens mij 4.02), update ook al kan jailbreaken??

    Het lukt me namelijk op dit moment niet!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.