iPhone-verzekering: vocht, schermbreuk en diefstal zijn de grootste vijanden

Een Amerikaanse verzekeraar zegt dat tweederde van de iPhone-verzekeringsclaims te maken heeft met standaardgevallen: vocht, gebroken scherm en diefstal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone broken screenEen Amerikaanse iPhone-verzekeraar heeft laten weten welke gevallen zij zoal op hun bureau krijgen. Bij Worth Ave. Group kun je je iPhone voor $80 per jaar laten verzekeren. De iPad kost maar $37 per jaar, omdat je die minder intensief gebruikt. Aaron Cooper, marketingdirecteur van het bedrijf, heeft eens wat cijfers op een rij gezet en concludeert dat tweederde van het aantal schademeldingen is terug te voeren op de standaardgevallen: vocht, gebroken scherm en diefstal.

Waterschade komt het meest voor. Sommige mensen stoppen de iPhone per ongeluk in de wasmachine, anderen laten de iPhone in de wc-pot vallen. Bij de laatste groep zijn de vrouwen in de meerderheid. Maar het kwam ook een keer voor dat iemand misselijk was geworden na teveel drank en vervolgens een plastic zakje pakte om over te geven. Daar bleek echter al een iPhone in te zitten.

We hebben alle Nederlandse opties voor het verzekeren van je iPhone in een eerder artikel gezet: iPhone verzekeren, wat zijn de opties?

De verzekeraar heeft veel jongeren als klant en die hebben nogal eens dat hun iPhone tijdens het feesten zoekraakt of beschadigt. Zet je de iPhone in een speaker- of stereosysteem tijdens het feesten, dan is er kans dat de iPhone gestolen wordt. Wanneer de feestgangers doorhebben dat het wel erg lang duurt voordat het volgende muzieknummer begint, is de iPhone al lang verdwenen in de broekzak van een ‘vriend’.

Een heel ander probleem zijn de iPhones die in taxi’s, hotels en restaurants worden achtergelaten. Een klant van Cooper zag zijn iPhone in een liftsluis verdwijnen: hij viel precies in de smalle spleet tussen liftdeur en vloer.

Apple verkoopt sinds een paar maanden geen screenprotectors meer in de eigen winkels. Volgens Cooper is dat de reden waarom er zoveel iPhones met gebroken scherm binnenkomen. Volgens Apple is het scherm van de iPhone krasbestendig en heb je geen screenprotector meer nodig. Maar die plakfolie voorkomt ook dat je scherm breekt. Om dat aan te tonen liet de verzekeraar tijdens Macworld Expo mensen met een hamer op het scherm slaan. Bij een iPhone met screenprotector verbrijzelde het scherm minder snel.

In een eerder artikel over iPhone-verzekeringen bleek dat mensen vooral bij de introductie van nieuwe iPhone-modellen geneigd zijn om hun toestel kwijt te raken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2010, 17:43
Categorie Achtergrond
Onderwerp zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.