Reacties voor: Oververhitte witte iPhone 3GS krijgt last van bruine strepen

De iPhone 3GS is nog maar net gelanceerd of de eerste klachten van gebruikers komen binnen: bruine strepen aan de achterkant van de witte iPhone 3GS.

Reacties: 51 reacties

  1. hoe krijg je het voor elkaar tsssssss

  2. Pff, zal wel zon fake iets zijn =S

  3. ooooh een Fransman…gewoon negeren, gaat vanzelf over…

  4. Je moet zo’n iphone ook niet op de grill leggen
    Vind ie niet leuk. De redactie is trouwens wel lang open zeg. Wel goede service 😉

  5. Damn, hoe krijgt ie het voor elkaar!

  6. @ iedereen hierboven:
    Gebruiken jullie je iPhone wel? Dat hij zo warm wordt komt gewoon door de iPhone zelf, en heeft niks met zon of Frankrijk…
    Er zijn al genoeg gebruikers die dit hebben vermeld. Ik zelf heb het vaak genoeg gehad als ik een uurtje in de trein aan het tetheren was met PdaNet (gebruik van Wi-Fi en 3G tegelijk) of als ik een tijd naar internetradio luister. De iPhone kan dan behoorlijk warm worden, dus wat dat betreft is er niks nieuws/hoe krijgt iemand dat voorelkaar?

    BTW: Jullie zijn er toch van op de hoogte dat een computer die ventilatortjes niet voor de sier heeft, of omdat het zo’n gezellig geluid maakt. Maar puur omdat die elektrische componenten gewoon warm worden, dit zelfde geldt dus ook voor de iPhone.

    De bruine strepen daarentegen zijn wel degelijk nieuw, en zijn door het nieuwe materiaal wat Apple waarschijnlijk gebruikt heeft. Zou wel een erg grote blunder zijn, geen haarscheurtjes maar bruine remsporen…BAH!!

  7. Zal wel zo’n uittestertje zijn geweest die ze iPhone in een sok op de kachel legt.

  8. Nou hij word iderdaat wel warmer dan de 3G moet ik zeggen. Maar dit heeft vast met de gril te maken LOL

  9. Hmmm, klote voor hem,

    maar goed…

    Iedereen weet dat wit besmettelijk is, met een zwarte was dit niet zichtbaar geweest…

  10. Ik moet zeggen ik heb nu een iPhone 3G en als ik de GPS (navigon) in de auto lang gebruik dat men iphone behoorlijk warm heeft aan de achterkant
    Natuurlijk niet vergeten: het is mooi weer de laatste dagen, een auto is niet echt koel op zo een moment laat staan een voorruit…

  11. Sorry, hoor als je een telefoon dan test je toch ook of hij het goed doet op een normale zomerdag? Ik klinkt dat gek in de oren? Vooral één met GPS functionaliteit wat toch voornamelijk in de auto wordt gebruikt!

  12. En ik maar zeggen dat je moet wachten tot de kinderziektes eruit zijn. En ik maar zeggen dat je hem dan al helemaal niet uit België moet halen als je er ver voor moet rijden, of bestellen uit het buitenland (Italië!!). En anderen maar zeggen dat de 3GS nauwelijks verschilt met de 3G en dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. De witte Macbooks hadden in den beginne ook geen last van bruine strepen in het plastic, ofzo…

    Hup hup, terug naar België!

  13. Ik vind dit niet zeer abnormaal nieuws.
    Mijn iPhone 3G krijgt het namelijk ook zeer snel (enorm) warm, je moet wel weten dat ik soms een uur op wi-fi zit of nieuwe apps uittest.
    Wat mij echter wel is opgevallen is dat men iPhone baterij niet lang meer mee gaat tegenwoordig.

    Maar ik ben vandaag in de app store (Mechelen) binnen gestapt en hun mijn iPhone laten nakijken en ze zeggen dat ik enorm veel haarscheurtjes heb vanachter en dat ik hem moet binnenbrengen op plaats waar ik hem kocht.
    Ik had deze haarscheurtjes wel opgemerkt maar vond ze niet echt storend.
    Maar toch denk ik dat ik morgen is binnenstap in de winkel waar ik hem heb aangekocht, weet iemand misschien wat ze hier dan mee gaan doen ( in België)? En hoe lang ik de iPhone ga moeten missen etc…?

    Mvg,
    PG | CBproductions

  14. Origineel geplaatst door Mathijs Iedereen weet dat wit besmettelijk is, met een zwarte was dit niet zichtbaar geweest…

    Ik vind dit weer zo’n ontzettende drogreden… Deze man/vrouw koopt een iPhone. Dan mag hij/zij ook verwachten dat deze tegen normale omstandigheden kan. Indien dat niet het geval is, moet Apple ze vervangen door een die wel tegen warmte kan.

    Jij draait het om: het is de schuld van de koper, niet van Apple. Dat lijkt me de wereld op zijn kop.

  15. Voor de ‘redactie’ is dit nog erg vroeg. Of niet Gonny?

    Origineel geplaatst door HyperspeedJe moet zo’n iphone ook niet op de grill leggen
    Vind ie niet leuk. De redactie is trouwens wel lang open zeg. Wel goede service

  16. Wat ik me vanaf het begin van de iPhone-rage tegen iedereen zeg is het volgende;

    Het is geen simpel mobieltje. De prijs die je voor een iPhone zonder simlock en zonder abonnement betaalt is dusdanig hoog dat je er een behoorlijke laptop voor zou kunnen kopen.

    Het is eigenlijk een hele heuse computer, waar je ook nog als iPod gebruik van kunt maken. En dan is er ook de mogelijkheid geschapen dat je ermee kunt bellen. Het is niet zomaar een telefoon. Ik waarschuw de mensen om mij heen altijd als ze erover denken om er eentje aan te schaffen.

    Voorbeeld 1:

    Een vriend met een 3G luisterde niet en nam hem mee naar zijn werk. Hij werkt in de bouw. Misschien onnodig om te vertellen dat in de derde week hij ’em prompt in een modderige plas liet vallen…

    Voorbeeld 2:

    Zijn ouwe 2G lag nog thuis en werd regelmatig gebruikt door een vriendin, die hem wel eens meenam naar… hummm… het kleinste kamertje en daar een spelletje deed. En die viel natuurlijk tegen het porselein- scherm kaduuk.

    Voorbeeld 3:

    ik verkocht mijn ouwe 2G aan een collega die na mijn waarachuwing hem toch per sé wou hebben. 2 maanden later kwam ik hem tegen en zei dat hij het een k&t telefoon vond en hij was gevallen en het scherm was kapot.
    Ik had hem toch ècht gewaarschuwd…

    Dus…

    Zou je je laptop ook zo behandelen ?

    Ik bedoel, zou je die ook te pas of te onpas tevoorschijn trekken en hem dan iedere week een keer vanaf heuphoogte op de grond laten kletteren ?

    Dus als er problemen zijn met warmte afvoer dan zal Apple dat oplossen. Reken daarop.

    Het is een duur ding, en dat weten ze bij Apple ook.

    It’s not just a bloody cellphone…

  17. Ik heb mijn eerste generatie iphone al zo’n 10 keer op de stenen laten vallen, but it’s still works.

  18. Als je een case koopt, is dit probleem van de bruine strepen misschien opgelost?!

  19. Denk eerder dat hij het in zijn auto heeft laten liggen en dat tie daarom zo heet werd.
    “Store iPhone 3G and iPhone 3GS in a place where the temperature is between -20º and 45º C (-4º to 113º F). Don’t leave the device in your car, because temperatures in parked cars can exceed this range.”

    en als je het gebruikt en zo heet word dan krijg je toch die waarschuwings scherM?

  20. @Wally B.: heb mn telefoon vaak genoeg laten vallen (halve trap van de Galgenwaard af en in een zwaar bezopen bij per ongeluk vanaf ongeveer anderhalf meter hoog op de stenen vloer in de Time Out) maar wat was ik o zo blij dat ik er altijd een hardcase omheen heb zitten! De nodige cases zijn al kapot gegaan maar mn telefoon heeft het overleefd!

    Ontopic: hoop dat het een gevalletje toeval is en geen vaak voorkomend probleem…

  21. Shit ik ben vandaag om een witte 32gb te kopen met abo dus denk ik dat het moet nu zwaart als dit is echt 🙁

  22. Laat je.camera maar is open voor tien min kun je zelfs een ei gaan bakken op de iphone

  23. Inderdaad! De iPhone kan voor mijn gevoel echt spannende temperaturen aannemen. Gister moest ik naar de Tweede Kamer en dat is zo’n 20 km van mijn huis. Ik dacht; ‘laat ik Navigon eens proberen’. Nadat de auto in de parkeergarage stond en ik de iPhone pakte dacht ik toch even dat mijn handen in het ‘plastic’ stonden.

  24. Ik heb geen GS maar met navigatie een uurtje aangehad kan je hem als warmhoudplaatje voor je beker koffie gebruiken.
    Ik vind dat een gebruiker niet snel iets te verwijten is, het is een gebruiksvoorwerp en dat moet bestand zijn tegen de taken en omstandigheden die erbij horen. Kan een HTC of Nokia nl ook.

  25. Ik vind dit allemaal nog wel logisch iets wat met een beperkt aantal apps word getest en in de meeste gevallen word berekend man in de soms extreemste samenhang van factoren misgaan wifi 3g een zware app je handen of houder om de iphone een warme binnen tempratuur en daar gaat ie!!

  26. Bij mij kan ik zelfs een ei bakken op mijn usb wifi ontvanger als ik die een uurtje gebruik dus dat een iPhone warm wordt is niet echt schokkend haha

  27. Vraagt niemand zich af of dit verhaal klopt? Het zou zomaar door een concurrent verzonnen kunnen zijn om tijdens de grootste piek in de verkopen de potentiële kopers even te laten twijfelen.

    Ik vind het journalistiek niet verantwoord om dit bericht zomaar te plaatsen zonder te weten of een dergelijke klacht vaker voorkomt…

  28. Ik heb de eerste generatie iphone. Nadat ik fw 3.0 er op heb gezet, wordt mijn “oude” iphone ook heet. Ik heb push uitgezet en nu is het vrijwel over. Het ligt dus waarschijnlijk aan de fw 3.0

  29. Ik wil ook graag een iPhone 3GS kopen als de tijd daar is, maar zeer waarschijnlijk een witte omdat ik die toch mooier vind.
    Ik wil natuurlijk niet de kans lopen dat mijn toekomstige witte iPhone ook bruine strepen gaat vertonen, want dan moet ik weer het hele getier op gaan zoeken voor garantie enz. (ben 14)

  30. De melding dat je hem niet in de auto moet laten liggen omdat hij daar te warm wordt is eigenlijk belachelijk.
    Ze promoten de iPhone o.a. met Turn-By-Turn-Navigatie maar dit mag zeker alleen voor korte ritjes naar de AH om de hoek.
    Een ritje van 3 of 4 uur is niet toegestaan want dan wordt ie te heet. Die houder van TomTom zal ook wel problemen op gaan leveren dan denk ik zo als de iPhone dan zo vlak onder de ruit komt te zitten.

  31. Dubieus incident dat het er voor de nieuwe kopers niet leuker op maakt.

    Misschien is het een idee als iPhoneclub eens een online enquete zou doen onder 3GS gebruikers om hun ervaringen te onderzoeken. De uitslag is representatiever en mooie exclusieve content…

  32. Origineel geplaatst door iFreek
    Vraagt niemand zich af of dit verhaal klopt? Het zou zomaar door een concurrent verzonnen kunnen zijn om tijdens de grootste piek in de verkopen de potentiële kopers even te laten twijfelen.Ik vind het journalistiek niet verantwoord om dit bericht zomaar te plaatsen zonder te weten of een dergelijke klacht vaker voorkomt…

    Jij vraagt het je toch af? Neem dit maar aan als waar hoor: verbaasd me niets. Ik wacht wel op de opvolger van de 3GS.

  33. Die auto zal dan ook wel niet voorzien zijn van airco en z’n iPhone lag waarschijnlijk onder de voorruit in de zon te pakken. Allemaal redelijk verklaarbaar. Stommeling. Hopelijk wordt de achterkant van zijn iPhone nog eens zwart.

  34. Mijn broer heeft een witte 3g 16g en heeft de bruine strepen ook, komt van zijn lederen holster, in en uit schuiven geeft excact dezelfde strepen.

  35. Volgens mij bedoelen ze bij Apple dat je hem niet in een geparkeerde auto moet laten liggen …. dus even lezen voor je iets gaat roepen ..
    Neemt niet weg dat het heel vervelend zou zijn als je die strepen krijgt, maar ja, dan maar terug en en nieuwe in ontvangst nemen lijkt me zo

  36. Origineel geplaatst door Thomas
    @ iedereen hierboven:Gebruiken jullie je iPhone wel? Dat hij zo warm wordt komt gewoon door de iPhone zelf, en heeft niks met zon of Frankrijk…Er zijn al genoeg gebruikers die dit hebben vermeld. Ik zelf heb het vaak genoeg gehad als ik een uurtje in de trein aan het tetheren was met PdaNet (gebruik van Wi-Fi en 3G tegelijk) of als ik een tijd naar internetradio luister. De iPhone kan dan behoorlijk warm worden, dus wat dat betreft is er niks nieuws/hoe krijgt iemand dat voorelkaar? BTW: Jullie zijn er toch van op de hoogte dat een computer die ventilatortjes niet voor de sier heeft, of omdat het zo’n gezellig geluid maakt. Maar puur omdat die elektrische componenten gewoon warm worden, dit zelfde geldt dus ook voor de iPhone.De bruine strepen daarentegen zijn wel degelijk nieuw, en zijn door het nieuwe materiaal wat Apple waarschijnlijk gebruikt heeft. Zou wel een erg grote blunder zijn, geen haarscheurtjes maar bruine remsporen…BAH!!

    Tuurlijk gebruiken wij onze iphone. Dit is de iphoneclub.

    Denk je niet dat Apple hun producten uitvoerig getest heeft voordat ze op de markt komen? Ik weet wel zeker dat Apple dat doet. Ik denk eerder dat deze persoon zelf vies is en zijn iphone daarmee besmeurt heeft. Als de iphone echt zo warm zou worden en bruine strepen veroorzaakt, dan kan het bijna niet anders dat dezelfde klagende mensen de iphone uit hun handen hebben moeten laten vallen door de hitte.

  37. oefff das klote voor die persoon. Hoop niet dat ik er ook last van ga krijgen straks.
    mja ik heb gelijk weer de invisible shield erbij besteld.

  38. Bij thuis komst gisteren kwam ik er achter dat het linkerdeel (5mm) van het touch gedeelte niet werkte.

    T-mobile gebeld en verwezen me door naar hun shops. In Hardewijk controleerden ze het euvel en zeiden dat het een DOA was, alleen ze hadden hem niet meer op vooraard. Ze hebben wel geregeld dat ik hem vandaag kon ophalen in Almere!!

    Dit is service zoals ik verwacht. Helemaal top!!!

  39. Haha niet allen 3GS 3G is de zelfde probleem te kennen.

    Ik heb zelf wart en ik heb werk als Onderhoudsmonteur en je kan je iphone niet elke moment gebruiken door zwarte handen en vettigehanden. Op mijn werk moet ik het op een schone plek opbergen. je kan het niet overall gebruiken.Het is geen Nokia 3310 die je altijd bij je kan hebben. Het is de Hoeder van alle Mobiele toestellen.

  40. mmmmmmm, wilde een Iphone gaan halen maar wacht toch maar even tot alle foutjes eruit gehaald zijn.

  41. Als je het mij vraagt is het paars hoor.

  42. Retekoel die phone

  43. Mijn iPhone 3GS wordt soms ook heel erg warm hoor. Mijne is alleen zwart, dus strepen zal ik niet zien denk ik!

  44. @ijee:

    Tuurlijk gebruiken wij onze iphone. Dit is de iphoneclub.
    Ik ben het met je eens dat dit eigenlijk zo zou moeten zijn, maar helaas…Ik volg iPhoneclub al bijna vanaf het begin, en het niveau van de reacties is er niet beter op geworden (dit is denk ik ook de reden dat ik sommige trouwe lezers niet meer zie reageren). Ik erger me de laatste tijd steeds vaker aan de vaak domme reacties die er gegeven worden. Natuurlijk is het fijn dat er veel iPhone’s verkocht worden, dit stelt Apple in de gelegenheid om weer mooie nieuwe iPhone’s te maken. Het nadeel is dat niet alleen maar mensen die beetje verstand hebben van elektronica (waarvan het echt een hobby is ervaren Apple gebruikers zijn, early adopters) een iPhone hebben en er denken iets over te weten, maar nu ook elke ‘sukkel’ met een legitimatiebewijs en de mogelijkheid om een T-Mobile shop binnen te lopen. Zie bijvoorbeeld de reactie: “Ooh het is een Fransman…”, behalve dat het niet alleen dom is. Voegt het ook nog eens niks toe aan de discussie.

    Denk je niet dat Apple hun producten uitvoerig getest heeft voordat ze op de markt komen? Ik weet wel zeker dat Apple dat doet. Ik denk eerder dat deze persoon zelf vies is en zijn iphone daarmee besmeurt heeft. Als de iphone echt zo warm zou worden en bruine strepen veroorzaakt, dan kan het bijna niet anders dat dezelfde klagende mensen de iphone uit hun handen hebben moeten laten vallen door de hitte.

    Opnieuw krijg ik hier het gevoel dat ik te maken heb met een beginnend Apple gebruiker…(opzich niks mis mee: Welcome To The Club!) Als je namelijk al wat langer Apple zou gebruiken zou je weten dat Apple natuurlijk zijn producten test, maar ook dat Apple vaak doordat ze nieuwe materialen/fabricage methodes gebruiken dit soort problemen/fouten hebben. Een iPhone die bruin wordt door warmte zou typisch juist iets voor Apple zijn! (los ervan of het in dit geval echt waar is of niet). Ik heb een tijd als bijbaantje in een elektronicazaak gewerkt waar het niveau iets hoger lag dan bij de gemiddelde Mediamarkt, en heb zodoende een hoop gezien. Ook als je het internet volgt kom je ze tegen:
    – Haarscheurtjes in de achterkant van de iPhone 3G (ik heb ze ook, heb de telefoon nog nooit laten vallen. Vermoedelijk door het gebruik van zirkonium.)
    – iPod Nano 1st gen (we zitten inmiddels al bij de 4de generatie), veel klachten over extreem snel krassen van de voorkant. Omdat Apple een te zacht materiaal had gebruikt, er zijn rechtszaken geweest in Amerika. Kwam opnieuw niet door de gebruikers
    – Unibody MacBook Pro (late 2008), ik heb hem en ben er erg blij mee. Maar toch als je goed kijkt sluit het scherm niet helemaal mooi aan met de rest als hij dicht is, en het klepje waar de accu+HDD onder zit past net niet helemaal goed. Bij de nieuwe Unibody is dit al weer aangepast.

    En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…Begrijp me niet verkeerd, ik ben een ontzettende Applefan (praktisch alles wat ze maken, probeer ik en koop het als het bevalt). Maar ze hebben nou eenmaal veel kinderziektes/slordigheidsfoutjes daar staan ze nou eenmaal om bekend!

  45. Origineel geplaatst door Sahbey
    Haha niet allen 3GS 3G is de zelfde probleem te kennen.Ik heb zelf wart en ik heb werk als Onderhoudsmonteur en je kan je iphone niet elke moment gebruiken door zwarte handen en vettigehanden. Op mijn werk moet ik het op een schone plek opbergen. je kan het niet overall gebruiken.Het is geen Nokia 3310 die je altijd bij je kan hebben. Het is de Hoeder van alle Mobiele toestellen.

    Een Nokia wordt dan niet vies van je vettige handen??

  46. @Thomas: Thomas, die ontwikkeling zie ik ook wel hoor: dat het niveau van de reacties omlaag gaat. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de iPhone niet langer een toestel voor early adopters is.

    De meest tenenkrommende reacties proberen we zoveel mogelijk weg te halen. Bijvoorbeeld de ‘first posts’ van mensen die het artikel nog niet eens gelezen hebben en zo snel mogelijk offtopic onzingeblaat willen achterlaten. Ook haal ik reacties weg die alleen maar als neerbuigend/opruiend zijn bedoeld. Het moet natuurlijk niet op censuur uitdraaien, dus on-topic reacties laat ik zoveel mogelijk staan, ook als ik het er soms niet mee eens ben.

    Misschien helpt het als ik mijn artikelen wat ingewikkelder maak 😉

  47. Ik heb vandaag, 24h na aankoop, mijn witte 3GS terug binnen gedaan.
    iPhone batterij was plat na 3h gebruik. Zelfs niet tijdens intensief gebruik, het opladen duurt langer dan het laten leeglopen. na 2 maal ben ik hem maar gaan terugdoen want dit is niet zoals het (voor mij zou moeten) hoort
    Tevens was de iPhone continu warm, ook al zat die in m’n broekzag, of lag ie op tafel te niksen (heb 3G, wifi etc ook eens uitgezet, hielp niets)
    Nu een week wachten op nieuw toestel pffff 🙁

  48. Overigens is het gewoon onverstandig om dingen op het dashboard te leggen, daar wordt de temperatuurmet een beetje zonnig weer makkelijk meer dan 60 graden. En zoals een eerdere poster al meldde, kan een iPhone daar niet tegen volgens de specs.


    Andreas

  49. Oei :O

    Ik heb de iphone 3 GS besteld met abbo en nu??
    zou zonde zijn dat er iets aan mankeerd.

  50. Nou de mijne heb ik net 2,5 week en ik heb ook bruine strepen erop. Hij werd niet een keer extreem warm ofzo. Heb er ook geen case om. Snap er niks van maar het ziet er niet mooi uit!
    Ga er maar eens mee naar de winkel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.