Gerucht: Nieuwe dockconnector en oordopjes iPhone heten ‘Lightning’ en ‘Earpod’

De nieuwe dockconnector en unibody oordopjes heten de 'Lightning' en 'Earpod'. Dit stelt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone oordopjesDe kleinere dockconnector van de iPhone 5 en nieuwe unibody oordopjes heten respectievelijk ‘Lightning’ en ‘EarPod’. Dit stelt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. De naam Lightning zou door Apple intern worden gebruikt, maar zou ook gebruikt worden zodra de iPhone 5 wordt aangekondigd. De naam zou mogelijk verwijzen naar de snelheid waarmee de nieuwe dockconnector data kan verwerken. Apple heeft al een bliksemgerelateerde naam in zijn arsenaal: in verschillende nieuwe Macs vind je een Thunderbolt-aansluiting.


iPhone kabelDe nieuwe Earpod-oordopjes zien er vermoedelijk hetzelfde uit als in een eerder online verschenen video. Volgens 9to5Mac bieden de oordopjes betere akoestiek en vallen ze mogelijk minder snel uit je oren. In de Verenigde Staten zouden ze worden verkocht voor 29 dollar – hetzelfde bedrag waarvoor de huidige oordopjes worden verkocht. Dit zou in Nederland vertalen naar 29 euro. 9to5Mac weet niet zeker of de nieuwe oordopjes bij iedere iPhone 5 geleverd worden.

Volgens 9to5Mac is Apple ook van plan om een accessoire genaamd de ‘Loop’ te introduceren voor de iPod touch. De Loop wordt geleverd in de kleuren zwart, rood, roze, geel en blauw en wordt verkocht voor 10 dollar. Het is nog niet duidelijk wat de Loop precies zal doen. De iPod shuffle komt volgens een niet nader genoemde Amerikaanse retailer in het roze, geel, blauw, groen, paars, zilver, rood en ‘slate’. Die laatste kleur verwijst waarschijnlijk naar een bepaalde grijstint. De iPod shuffle zou nog steeds 2 GB aan opslag ondersteunen.

We hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten totdat Apple laat weten wat we echt kunnen verwachten van de nieuwe dockconnector, oordopjes en iPods. Om 19:00 vanavond houdt Apple een speciaal evenement, waarbij de iPhone 5 en nieuwe iPods mogelijk uit de doeken worden gedaan. Hierbij zou het mogelijk ook gaan over de nieuwe dockconnector en oordopjes. Wij doen op iPhoneclub vanavond verslag van alle aankondigingen die worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 10:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dock connector, earpods, lightning, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.