Reacties voor: Orange kondigt eerste officiële Europese iPad-databundel aan

Orange heeft in Zwitserland als eerste Europese operator de kosten van hun iPad-databundel bekendgemaakt. Je betaalt 3,50 euro per dag voor gebruik van de microsim in je iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. en de prijs van de iPad bij dit abo?

  2. ik vind 2,50 per dag wel heeeel erg veel.. in vergelijking met vodafone blox die ik nu heb op mijn simlock vrije iphone van 9,95 euro per maand onbeperkt. Ik blijf lekker tetheren via mn iphone. Werkt supergoed en snel! ( mywi )

  3. @Stephan, het is geen echt abo, dus zal wel niks vanaf gaan. Maar wat dan de “originele” prijs zou zijn, daar ben ik ook wel benieuwd naar idd 🙂

    (om te weten hoeveel ik bespaard heb door hem zelf in de VS te kopen dan 🙂 )

  4. @Stephan Osseweijer: Het is niet echt een abo te noemen natuurlijk… (PrePay)

  5. 2.50 per dag? holy #$@%, dat is veel!

  6. 3,50 per dag. Geen 2,50.
    En in Duitsland nog meer dus (waarschijnlijk)

  7. Als de nieuwe firmware komt voor EU dan kun je je IPhone connecten met je iPad. Als een medewerker van Apple in de staat Idaho. Ben net weer in NL met een iPad.

  8. Voor eenieder die denkt dat je een iPhone ‘zomaar’ met je iPad kan koppelen: helaas gaat dit NIET, tenzij je iPhone gejailbreaked is en je MyFi of dergelijke hebt.

    Reden:
    1: De iPhone / iPad kan geen Ad-Hoc WiFi netwerk aanmaken
    2: de iPhone / iPad kunnen onderling niet met elkaar connecten via bluetooth

    Of dit in de toekomst mogelijk wordt valt te bezien; het blijft bij speculeren en als je logisch nadenkt zal dit waarschijnlijk ook niet op korte termijn gebeuren i.v.m. de telecomproviders die het tegenhouden.

    Zelf heb ik een Huawei e5830 met Prepaid Internet voor m’n iPad; werkt super en geen gezeur.

  9. Ik heb een Vodafone abonnement van 22.50 en voor 2.50 extra had ik onbeperkt internet met een hogere snelheid dan t mobile of KPN. 2,50 per MAAND. Afzetters met hun prepaid internet…

  10. In IJsland €0,40 per dag voor prepaid internet, niet afgeknepen. Zo hoort het

  11. @Patjem: jha meer kunnen ze toch niet betalen daar

  12. Heb de iPad Wifi meegenomen. Doet het prima!

    Gebruik m’n Iphone wel onderweg voor internet en mail. 3G wordt echt te duur en dekking in NL (T-mobile) is teleurstellend. Op reis heb je vaak Wifi in hotels en met die belachelijke roaming tarieven gebruik je 3G ook daar niet voor.

    De keuze blijft voor iedereen persoonlijk, maar als je al een iPhone hebt, zie ik de toegevoegde waarde van 3G op de iPad nog niet echt (en helemaal als je het kostenplaatje er tegen af zet).

  13. Origineel geplaatst door Patjem
    In IJsland €0,40 per dag voor prepaid internet, niet afgeknepen….

    Nou, dan gaan we daar maar eens op vakantie als de as weer is neergedaald.

  14. Abonnement per maand, en dan p/m kiezen of je het wel, lijkt me stuk beter dan deze prijzen.

  15. @Patjem:

    Origineel geplaatst door Patjem
    In IJsland €0,40 per dag voor prepaid internet, niet afgeknepen. Zo hoort het

    Daar hebben ze ook maar 1 paal nodig..

  16. Zodra de 3G beschikbaar is, schaf ik die wel aan samen met een prepaid kaartje van Vodafone; “onbeperkt” internet voor 9.95 per maand! (Tot eind Juli zelfs maar 4.75)

  17. Origineel geplaatst door Jozef
    Zodra de 3G beschikbaar is, schaf ik die wel aan samen met een prepaid kaartje van Vodafone; “onbeperkt” internet voor 9.95 per maand! (Tot eind Juli zelfs maar 4.75)

    Als ze dat met een micro sim kunnen leveren dan is dat wel een goede oplossing.

  18. Kun je niet gewoon een tweede sim aanvragen. Bijknippen en in de iPad stoppen?

  19. Origineel geplaatst door Heijtink
    Kun je niet gewoon een tweede sim aanvragen. Bijknippen en in de iPad stoppen?

    Yup, gewoon even netjes knippen en het zou moeten werken!

  20. @friemel:

    jij hebt gelijk!! dat is veel beter en je zit niet vast een nog een abonnement!! lekker verder met die wifi versie +iphone veel cheaper!!

  21. hhhmm,

    Als de wifi ipad nou ook GPS zou hebben gehad, dan was dat voor mij ook prima, maar dat heeft nu net alleen de 3Gversie 🙁

    Origineel geplaatst door Tsjaap
    Heb de iPad Wifi meegenomen. Doet het prima!Gebruik m’n Iphone wel onderweg voor internet en mail. 3G wordt echt te duur en dekking in NL (T-mobile) is teleurstellend. Op reis heb je vaak Wifi in hotels en met die belachelijke roaming tarieven gebruik je 3G ook daar niet voor. De keuze blijft voor iedereen persoonlijk, maar als je al een iPhone hebt, zie ik de toegevoegde waarde van 3G op de iPad nog niet echt (en helemaal als je het kostenplaatje er tegen af zet).

  22. Valt nog mee vind ik als je hem niet dagelijks gebruikt alleen af en toe in het weekend/vakantie is dit wel gunstig. Voor trein/dagelijks gebruik natuurlijk niet.

    prijzen zijn zo hoog ivm te veel datagebruik, lees overbelasting verwacht van het netwerk?

    neem toch alleen wifi model dus voor mij maakt het niks uit;)

  23. @gebakkenzucht:
    You made my day! 🙂

    Maar het is veel geld als je iedere dag gebruik maakt van dat internet overal.
    Daarnaast zullen er denk ik ook maar weinig mensen zijn die het er voor over hebben om 25,- te betalen als ze het misschien 3 x in de maand gebruiken van dat o-zo-handige internet.

  24. Origineel geplaatst door gebakkenzucht
    @Patjem:
    Daar hebben ze ook maar 1 paal nodig..

    Haha ja de rest is in as opgegaan

  25. Origineel geplaatst door Jozef
    Origineel geplaatst door HeijtinkKun je niet gewoon een tweede sim aanvragen. Bijknippen en in de iPad stoppen?Yup, gewoon even netjes knippen en het zou moeten werken!

    We hebben het hier over Apple. Alle producten zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en zo ontwikkeld dat er geen enkel product is die alles (goed) kan, of met de hoogste snelheid, of met de meeste opslagcapaciteit. Alle producten van Apple hebben wel iets wat een ander Apple product mist. Dit is al lang een succesfactor gebleken.

    Het businessmodel van Apple is hard, maar succesvol. Apple heeft er met de opkomende concurrentie erg veel baat bij om de providers te vriend te houden. Mensen die denken dat ze een simkaart bij kunnen knippen zullen de plank volledig mis slaan. Zoals eerder al te lezen was, gaat een micro sim veel verder dan een normale simkaart. Apple zou Apple dan ook niet zijn wanneer ze niet (met) verschillende stukjes software zullen aanspreken/wegschrijven op de microsim om zo te controleren of je wel een echt microsimkaartje hebt.

    Deze kaartjes zullen enkel door grote providers met hoge abbonnementskosten over de toonbank gaan. We weten tenslotte allemaal waar de microsim voor gebruikt zal gaan worden.

    Persoonlijk vind ik de 3G versie van de iPad zo belachelijk hoog geprijsd, dat ik denk dat het de ultieme flop of miskoop gaat worden. Ruim 100 euro meer betalen om de mogelijkheid te hebben er een abonnement van minstens 20 euro per maand voor 3G bij te kunnen nemen. We zullen er een hoop voor de Amerikaanse iPad wifi prijs van op Marktplaats zien.

  26. Origineel geplaatst door Arjan
    Origineel geplaatst door JozefOrigineel geplaatst door HeijtinkKun je niet gewoon een tweede sim aanvragen. Bijknippen en in de iPad stoppen?Yup, gewoon even netjes knippen en het zou moeten werken!We hebben het hier over Apple. Alle producten zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en zo ontwikkeld dat er geen enkel product is die alles (goed) kan, of met de hoogste snelheid, of met de meeste opslagcapaciteit. Alle producten van Apple hebben wel iets wat een ander Apple product mist. Dit is al lang een succesfactor gebleken.Het businessmodel van Apple is hard, maar succesvol. Apple heeft er met de opkomende concurrentie erg veel baat bij om de providers te vriend te houden. Mensen die denken dat ze een simkaart bij kunnen knippen zullen de plank volledig mis slaan. Zoals eerder al te lezen was, gaat een micro sim veel verder dan een normale simkaart. Apple zou Apple dan ook niet zijn wanneer ze niet (met) verschillende stukjes software zullen aanspreken/wegschrijven op de microsim om zo te controleren of je wel een echt microsimkaartje hebt.Deze kaartjes zullen enkel door grote providers met hoge abbonnementskosten over de toonbank gaan. We weten tenslotte allemaal waar de microsim voor gebruikt zal gaan worden.Persoonlijk vind ik de 3G versie van de iPad zo belachelijk hoog geprijsd, dat ik denk dat het de ultieme flop of miskoop gaat worden. Ruim 100 euro meer betalen om de mogelijkheid te hebben er een abonnement van minstens 20 euro per maand voor 3G bij te kunnen nemen. We zullen er een hoop voor de Amerikaanse iPad wifi prijs van op Marktplaats zien.

    vergeet niet dat er ook een gps chip inzit

  27. WHOH! Dat is echt veeeeel te duur :0

  28. Voor echte mobiliteit heb je je iPhone. Als je ergens bent is er wifi. Wie gaat überhaupt een 3G iPad kopen? Behalve voor de GPS dan, zoals ik 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.