Onderzoek toont aan: veel interesse in iPad mini

Apple zou een iPad mini moeten maken. Dat blijkt uit een onderzoek van Pricegrabber. Maar liefst 52% van de ondervraagden wil een iPad mini, met retinascherm, 3G en Siri.

iPad-MiniUit een onderzoek van Pricegrabber is duidelijk geworden dat veel mensen zitten te wachten op een kleiner formaat iPad. De onderzoekers vroegen aan 2.603 online consumenten of ze een dergelijk apparaat wilden kopen. Maar liefst 52% had daar wel oren naar. Helaas trekt Apple z’n eigen plan en staat het erom bekend dat ze consumenten niet betrekken in het ontwerpproces van nieuwe producten. Focusgroepen en gebruikerstesten met doorsnee consumenten komen bij Apple dan ook niet voor.

Het onderzoek werd in de laatste week van april uitgevoerd. Op de vraag hoeveel zo’n iPad mini zou moeten kosten, werd het meest gekozen voor een prijs tussen de 250 en 300 dollar. Onder de respondenten had 22% al een tablet en van deze groep had 68% een iPad. Slechts 10% van hen had een Kindle Fire, de meest populaire Android-tablet van dit moment. Waarom deze mensen graag een iPad mini willen? Dat heeft vooral te maken met de lagere prijs, maar ook met het feit dat je een kleine tablet gemakkelijker kunt meenemen. Verder speelt mee dat je de kleine iPad makkelijker cadeau kunt geven. Er waren zelfs respondenten die al een iPad in bezit hebben en daar zo tevreden over zijn dat ze de iPad mini niet kunnen weerstaan. Zo’n iPad mini zou moeten beschikken over een retinascherm, 3G-functie en Siri. Hij moet goedkoper en dunner zijn en voorzien van iOS 6, als het aan de consumenten ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2012, 19:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, iphone dev team, jailbreak, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.