Reacties voor: Onbeveiligd verzenden van iPhone UDID levert privacygevaar op

Eric Smith is van mening dat iPhone-applicaties niet goed met privacy omgaan. Het is makkelijk om de UDID aan de GPS-coördinaten van een persoon te koppelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ja, dat kan idd. Sterker nog, met de front camera is het nu voor apps zelfs mogelijk een foto van de gebruiker te maken en deze ook mee te sturen. Dan zie je ook nog wie het is.

    De vraag is natuurlijk of bedrijven die apps ontwikkelen dit zullen doen.

  2. De vraag is of Apple deze Apps toelaat in de Appstore, bij de Adroid store liepen al enkele mensen tegen de lamp. Gelukkig heeft Apple de touwtjes nog enigszins strak in in handen.

    Origineel geplaatst door Paul van Dijk
    Ja, dat kan idd. Sterker nog, met de front camera is het nu voor apps zelfs mogelijk een foto van de gebruiker te maken en deze ook mee te sturen. Dan zie je ook nog wie het is.De vraag is natuurlijk of bedrijven die apps ontwikkelen dit zullen doen.

  3. Jammer dat de gebruiker er zo weinig aan kan doen.

    Ik heb PrivaCy draaien tegen de 4 grote verzamelaars van informatie maar daar houd het ook een beetje mee op met wat je kan doen aan hèt privé houden van je iPhone.
    Beetje triest eigenlijk.

  4. Klinkt wel eng dat dat allemaal kan 🙁

  5. @petje: “Gelukkig heeft Apple de touwtjes nog enigszins strak in in handen.” Ik vrees dat dit toch enigszins een illusie is, dat Apple apps controleert is één ding, maar Apple neemt niet de tijd om de app te ontleden om te zien wat hij naar het internet stuurt. Het gebeurt vaak dat Apple mijn apps slechts 1 keer opstart alvorens deze goed te keuren. Kan je toch niet echt een grondige controle noemen?

  6. “het illigaal verkregen apps tegen gaan”. Udid is al makkelijk via cydia te faken.
    Udud word vaak gebruikt voor beta games en apps, zodat de beta niet lekt…maar tovh, udid faker werkt wel.

  7. Probleem met encryptie in apps is ook dat deze apps dan moeten voldoen aan US export laws voor encryptie software (zelfs al gebruik je alleen de standaard ssl tools). Dat is als je UDID überhaupt al verstuurd natuurlijk. Want aan de andere kant (developer) kan je UDID dan alsnog gebruikt worden.

  8. @Yannick Compernol: De zaklamp applicatie die als tethering kan worden gebruikt.

  9. Wat is nou hoofdzakelijk het probleem? Goed, Apple kan zien dat ik een iphone heb gekocht en waar ik (ongeveer) loop. Net als van al die andere miljoenen gebruikers.

    Moet ik dan nu verwachten dat medewerkers van Apple mij in de gaten gaan houden om te kijken waar ik allemaal doe om vervolgens mijn pinpas te jatten en geld te rippen? Of waar moet ik nu godsgruwelijk bang voor zijn?

  10. Origineel geplaatst door sander
    Of waar moet ik nu godsgruwelijk bang voor zijn?

    Nou dat Osama Bin Laden jouw UDID faket en jij van achteren eens ongevraagd aan de bajonet geregen wordt..?

  11. Ach ja als ik een tweet plaats staat er negen van de tien keer ook bij waar ik ben dus wat maakt het uit.

  12. @sander: Het maakt niet uit wat ze van je weten, het maakt wel uit wat ze er mee doen… weest bang, heel erg bang!

  13. @Jeroen: Typisch gedrag van een struisvogel, je kop in het zand steken en hopen dat ze je niet zien.

  14. Is dit nou echt zo erg dan of worden we allemaal een beetje paranoide?

    Het is maar goed dat je niet weet wat er allemaal al van je vast ligt, je zou waarschijnlijk schrikken van de werkelijkheid.

    Iemand tot op de meter volgen is al lang mogelijk, volledige identiteit wissen of overnemen is allang mogelijk.

    En wie zegt mij dat je dna al niet vanaf je geboorte ergens wordt opgeslagen.

    Nu is het nog bij wet geregeld dat het niet te pas en te onpas gebruikt mag worden, maar ik denk dat je nog versteld gaat staan als dit ooit vrijgegeven wordt.

  15. je kunt bang zijn, omdat software makers dus een UDUD van je iphone naar hunzelf kunnen sturen. da’s toch wel beetje ernstig als ze deze ook kunnen linken met een naam.
    Ik word er niet echt bang van, maar het is gewoon wat privacy-inbrekend. En ik ben niet ZO erg gesteld op mn privacy…

    Maarja toch is het geen fijn idee om te weten dat ze dat nummer zo makkelijk kunnen aanvragen. als ik dat kon blokkeren met een of andere cydia app zou ik dat graag doen. maarja, voor sommige apps is het dus vereist voor het tegengaan van piraterij…

  16. Ik vertrouw apple wel met mijn gegevens, geen probleem, als een app developer kwade bedoelingen heeft is de app binnen 2 dagen uit de appstore door de extreme media en vooral opgeblazen media die rondom apple draait. Google daarintegen is niet te vertrouwen.

  17. Alles kan… Daarom zijn er hackers. Dit is hetzelfde dat je morgen vermoord kan worden. Je kunt dit ook voorkomen door te leven als een President

  18. @Jeroen: Dan zet je dat toch gewoon uit? Beetje twitterclient heeft die optie gewoon en anders zet je het uit in de Instelling van iOS4.

  19. Het enge is dat NIET APPLE je gegevens verzameld, maar de APP developer. Deze kan dan jouw gegevens “doorverkopen” aan allerlei instanties.

    Dat is pas eng….

  20. Origineel geplaatst door Erik
    Ik vertrouw apple wel met mijn gegevens, geen probleem, als een app developer kwade bedoelingen heeft is de app binnen 2 dagen uit de appstore door de extreme media en vooral opgeblazen media die rondom apple draait. Google daarintegen is niet te vertrouwen.

    Tuuuuurlijk heb jij gelijk. Apple (ontwikkelaars) zijn te vertrouwen. Pinnen is veilig, Creditcard is veilig etc etc. De grote boze Google niet…
    Man alles wat met Electronic te maken heeft is ‘te vetrouwen’ 😉

  21. Interesant. Dit was wel te verwachten.

    Wat mij nog een leukere vraag lijkt: komt dat nu omdat Apple het nu zelf doet, qua gps gegevens, of is het al langer mogelijk om dit soort dingen te doen? Het lijkt mij laatste.

    Is dit bericht dus erg bijzonder? Naar mijn menig: nee! Is het belangrijk dat het gezegd word en dat er iets aan gedaan word: ja, dat zeker!!

  22. Dom dat ze het uitzoeken

  23. Origineel geplaatst door Erik
    Ik vertrouw apple wel met mijn gegevens, geen probleem, als een app developer kwade bedoelingen heeft is de app binnen 2 dagen uit de appstore door de extreme media en vooral opgeblazen media die rondom apple draait. Google daarintegen is niet te vertrouwen.

    Als je leest staat er duidelijk dat niet Apple dat doet.
    Het idiote is dat het niet mag maar wel gewoon gebeurt.

  24. ‘T gemeentehuis heeft ook al mijn gegevens. Moet ik nu bang zijn?

  25. oke .. iedereen met een telefoon abbo … je gaat naar de telefoonwinkel en geeft daar serieus aan een wild vreemde je legitimatie en bankpas. deze kopieert (!) dat en stuurt het op naar hoofdkantoren, providers enz. Je gegevens gaan langs zo’n 50 man ?a

    en dan maken we ons nu nog druk over een klein beetje data wat naar een developer gestuurd word :P???

    Nou mag je natuurlijk verwachten dat ze in deze bedrijven goed ermee omgaan ,, maar dat verwacht ik ook van de developers 🙂

  26. Origineel geplaatst door hij weer…
    @Jeroen: Typisch gedrag van een struisvogel, je kop in het zand steken en hopen dat ze je niet zien.

    Wist je dat struisvogels dat helemaal niet doen?

    En als Apple mijn oude iPhone bij mijn naam kan koppelen, dan mogen ze nu snel die dief oppakken die met mij 3GS rondloopt.

  27. @Paul van Dijk:

    De ervaring leert helaas dat men doet wat kan 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.