Nuance: ‘iOS 7 vanaf 10 september beschikbaar’

Apple zal iOS 7 tijdens de onthulling van de nieuwe iPhones op 10 september beschikbaar stellen, aldus Nuance, leverancier van Siri's spraaktechnologie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7Apple zal iOS 7 beschikbaar stellen op 10 september, aldus een e-mail die Nuance heeft verstuurd naar ontwikkelaars. Nuance levert de spraakherkenningstechnologie voor Siri en weet daarom waarschijnlijk meer over Apple’s nog niet onthulde iOS-plannen. Het is hoe dan ook bijzonder dat 10 september wordt genoemd: dat is ook de datum waarop Apple volgens geruchten de nieuwe iPhones zal aankondigen.

In de e-mail wordt gesproken over het verschijnen van ‘iOS 7 GA’. De afkorting ‘GA’ betekent hoogstwaarschijnlijk ‘General Availability‘. Door de iPhone-aankondiging en het uitbrengen van iOS 7 te combineren zou Apple afwijken van afgelopen jaar: toen werd er tijdens de iPhone 5-onthulling alleen de Golden Master uitgebracht van iOS 6. De Golden Master is meestal identiek aan de uiteindelijke versie van iOS, maar wordt vrijgegeven via kanalen bedoeld voor ontwikkelaars en testers. Als er wordt gesproken over een GA-versie is de software voor iedereen verkrijgbaar.

Het lijkt hoe dan ook aannemelijk dat Apple op het vermeende evenement op 10 september aandacht zal besteden aan iOS 7. Hierbij worden wellicht al bestaande veranderingen nog eens benadrukt, maar er bestaat ook een kans dat we een nog niet in de beta’s beschikbare functie te zien krijgen die wel in de uiteindelijke versie of de Golden Master komt te zitten. Apple heeft tot nu toe zes betaversies van iOS 7 uitgebracht. Het is nog de vraag of er nog een betaversie zal volgen tussen iOS 7 beta 6 en de uiteindelijke versies.

Via Tweakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:25
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, nuance

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.