NS gaat met nieuwe app je helpen herinneren bij uitchecken

De NS test momenteel met een speciale app een functie om reizigers een bericht te sturen als ze vergeten uit te checken. De testapp maakt hiervoor gebruik van Bluetooth beacons die in combinatie met de app zien of je wel uitgecheckt bent.

NS ReisplannerXtra 3.0 uit iPhone iPad 5c
Veel treinstations zijn tegenwoordig voorzien van poortjes die je moet openen met je OV-chipkaart, waardoor je nooit kunt vergeten om in- en uit te checken. Er zijn echter ook een hoop stations waar simpelweg incheckpalen staan waar je gedachteloos langs kunt lopen. Voor deze stations test de NS momenteel bij enkele testers een beacons-functie in een aparte app, waardoor mensen een notificatie op hun iPhone krijgen zodra ze langs een incheckpaal lopen, maar vergeten uit te checken. Dit meldt Numrush.

Test op Utrecht Centraal en Schiphol Airport

Aan de test doen zo’n 75 mensen mee die allemaal een speciale testapp op hun toestel hebben staan. Deze app herkent de Bluetooth-beacons die zien of je in- of uitgecheckt bent. Zodra je langs een beacon komt en nog niet uitgecheckt bent, krijgen gebruikers een melding op hun toestel. Als de test slaagt, dan zal de NS de functie mogelijk toevoegen aan de standaard NS-app.

NS test met beacons in app.

Op dit moment is er echter nog wel een aantal problemen, omdat in 60 tot 80 procent van de gevallen de beacon herkend wordt. Oorspronkelijk zat dit percentage op 40%, waardoor er wel vooruitgang geboekt is. Bovendien wordt op Schiphol gebruikgemaakt van de beacons die al aanwezig waren, maar deze zenden een standaard signaal uit. Hierdoor krijgen gebruikers ook op willekeurige momenten een melding van de testapp.

Het is niet bekend wanneer de test in de ogen van de NS geslaagd is en dus toegevoegd gaat worden aan de standaard NS-app. Voorlopig wordt de functie echter nog getest bij de gebruikers die deze app op hun toestel hebben staan. De NS Reisplanner-app heeft al een functie die je helpt herinneren om uit te checken, maar dit werkt niet op basis van je locatie en de status van je OV-chipkaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2016, 20:09
Categorie Apps
Onderwerp ns reisplanner
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.