Reacties voor: Nog steeds crashende applicaties bij iTunes 7.7.1

iPhone-gebruikers ervaren sinds de upgrade naar iTunes 7.7.1 nog steeds problemen met crashende applicaties en onvoorspelbaar gedrag van applicaties die ze via de App Store hebben aangeschaft.
Lees het complete artikel โ†’ Nog steeds crashende applicaties bij iTunes 7.7.1
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. toevallig zit net weer met een crashed iphone in me handen, ben die klote apple nou wel zat. het enige wat ik deed was een nieuwe racegame installeren die ik legaal had gekocht in de intunes store en ik pak me iphone om te zien of hij al klaar is met installeren en beng niets werkt meer, ik wordt dit nu spuugzat !!!!!

  2. Ben ik dus niet de enige, gelukkig ๐Ÿ˜‰
    Hopelijk komt die 2.1 firmware snel met de bijbehorende iTunes upgrade.

  3. Ikzelf heb exact dezelfde problemen gehad, de enige oplossing voor mij was via bossprefs een respring uit te voeren. Herstarten werkte bij mij niet. Misschien heeft iemand daar wat aan ๐Ÿ˜›

  4. Hier wil ik toch even op reageren, mochten jullie dit een niet passende reactie vinden haal de post dan weg.

    Wordt het niet een keer tijd voor een collectieve actie, ondersteunt door de iPhoneclub? Ik lees nu diverse fora en twee problemen blijven overal onderwerp van discussie t.w. de 3G dekking..of eigenlijk..het ontbreken daarvan EN de trammelant rond geinstalleerde software. Wat ik ook keer op keer lees is dat individuele gebruikers door T-Mobile personeel met een kluitje in het riet gestuurd worden met de opmerking “goh…u bent de eerste met deze klachten” gevolgd door het advies maar ‘ns een hard reset te doen. Omruilen heeft veelal geen zin omdat de kans groot is dat hijzij weken en weken moet wachten op een nieuw toestel en dus maar eieren voor z’n geld kiest.

    Kan de iPhoneclub niet ‘ns aankloppen voor een goed gesprek met en bij T-Mobile om daar te horen wat er aan de hand is? namens iedereen met problemen met zijnhaar 3G iphone? Volgens mij is de reputatie van de iPhoneclub (en haar oprichters) toch ruim voldoende om door (in dit geval) T-Mobile serieus genomen te worden.

    De door T-Mobile ingestelde Blogsite heeft, naar het zich laat aanzien, enkel tot doel informatie verzamelen (zo ze die al niet hebben) want reacties op opmerkingen en ingestuurde mailtjes komen er niet.

    Zelf heb ik (nog) geen iPhone, kopschuw geworden door de vele verhalen over de mogelijk bedenkelijke kwaliteit.

  5. Gelukkig werkt mijn 3G nog probleem vrij klop,klop,klop ๐Ÿ˜›

  6. @JP,

    Ik ben het met je eens dat jullie geen website voor consumenten bescherming hebben. Misschien kunnen jullie er een keer een soort samenvattende “editorial” van maken….met een kopietje naar T-Mobile. Jullie kunnen als club een soort “negatief koopadvies” afgeven (uiteraard voorzien van de nodige argumenten) op basis van de dingen die hier op het forum besproken worden. Ik vrees dat de weg naar de consumentenbond -radar -kassa voor velen net iets te veel is….vandaar mijn voorstel.

  7. Ik heb eigenlijk nergens last. Ik krijg alleen het zuur van die verdraaide backups.

  8. Nergens last van mijn advies is koop bij t-mobile geen jailbreak.

  9. bij mij werkt de mail applicatie niet meer na een upgrade naar 2.0.1 met daarna een restore van de backup. Iemand hier ervaringen mee?

  10. Heb eigenlijk niet zoveel last van. Nu voor het eerst eigenlijk ff geen dekking van 3G thuis. Normaal altijd.

  11. iPhone 1st gen. Lange backups, veel software uit de AppStore, veel software “illegaal” uit de Appstore (Installer 4), maar vrijwel geen crashes. ๐Ÿ™‚

    Alleen Cydia is waardeloos. ๐Ÿ™

  12. Heb mijn ipod zojuist ingeleverd bij een APR. Dat ding crashte compleet nadat ik hem had gesychroniseerd

  13. at f riso
    Ik had hetzelde. Instal bossprefs. Druk op more. Dan druk je op dir permissions

  14. Ik heb last van een opnieuw opstartende Last.fm App… of hij valt gewoon uit en gaat naar het Springboard (Homescreen).

  15. Deze problemen staan helemaal los van Jailbreak; daar ze ook voorkomen op splinter nieuwe iPhones zonder jailbreak. (spontaan kon hij ook alle muziek etc niet meer vinden)

    Bij mij was de enige remedie een volledig herstel van het firmware, en daarna de applicaties niet automatisch laten syncen, maar aanvinken welke wel en niet.

    Sindsdien doet hij het als een zonnetje. (zelfs maar besloten om monkey ball niet meer op de iphone te zetten – die app is zo groot, dat scheelt me 40 minuten synchronisatie tijd)

  16. Unsinged APS en Jailbroken iphone hebben dit.

    mmmhhh gaat apple zich verweren ofzo,
    hebben no jailbrakes er ook last van

  17. Ik spreek nu niet voor de meerderheid maar van velen die klagen ook op de Apple forums blijkt dat ze hun toestel hebben gejailbreakt.
    Nu heb ik niets tegen het jailbreaken opzich…ik heb dit ook moeten doen met mijn eerste generatie iPhone. Maar op mijn 3G doe ik dit niet.

    Door het installeren van apps via Installer/Cydia laat je applicaties/games toe door gans het filesysteem van Mobile OS X. De kans dat er een bestand verkeerdelijk wordt aangepast/beschadigd is hierdoor dus veel groter. Klagen wanneer je je toestel hebt gejailbreakt en verscheidene onofficiรซle applicaties erop losgooit is absurd.

    De illegale gekopieerde officiรซle apps via de appstore. Ja je hebt ook die mensen die zich hiermee bezig houden. De gekraakt AppStore applicaties op hun toestel zetten. Los van het feit of het moreel wel verantwoordelijk is om voor die kleine eurokes al die games/programma’s te kopieren vind ik dat dergelijke klagers zich ook aan het verkeerde adres bevinden. Hopelijk zorgt Fairplay (de beveiliging) er vroeg of laat toch voor dat na het opmerken van dergelijke warez op je iPhone je enkel nog het noodnummer kan bellen tot dat je al de warez netjes verwijderd van je toestel.

    Heb je geen van bovenstaande procedures gedaan en heb je wel problemen met de iPhone dan heb je echt recht van spreken! Sommige games willen inderdaad eens niet opstarten. Je iPhone eens uitschakelen en nadien terug inschakelen doen wonderen. (Microsoft zijn stijl ๐Ÿ˜‰ )
    Maar hoe dan ook V2.0x is inderdaad nog niet zo stabiel als we van Apple gewend zijn.

    Ik wil gewoon maar aantonen dat de meeste klagers vanalles met hun toestel uithangen (Bossprefs,…) die Apple gewoon in principe niet toelaat. Als je dan problemen ondervindt…Dikke pech!

  18. Goed te lezen dat ik in elk geval niet de enige ben bij wie applicaties na een tijdje ineens niet meer werken en het scherm terug springt naar ‘home’. Hopelijk komt er een goede oplossing voor dit probleem..

  19. nou mij iPhone 3g heb ik al vier dagen niet hoeven te herstellen ! Eigenlijk gek dat je daar blij mee moet zijn. Baal echt ontzettend van die crashende iPhone. Ik had het meestal als ik een update deed via de app store en dan draadloos update deed. Nu doe ik dat dus via iTunes. En zo waar al vier dagen geen problemen. Kijken hoe lang het weer duurt. Want deed steeds herstellen kost gewoon veel tijd.

  20. voor mij ik heb veel last van het sync van mijn iphone , alles klaar apps en muziek en films , dan alles werkt perfect tot ik mijn iphone uitzetten , dan is hij leeg , geen muziek , films en de apps werk niet , ben nu dood ziek van mijn iphone en apple , nu 5 keer sync en niks werkt op deze duur toestel , ik heb ook niks gedaan met jailbrake enz het is 100% hetzelfde van dag een maar met het nieuwe software op 2.01:(

  21. @Pwain: Je hebt gelijk dat een deel van de mensen die nu problemen hebben met hun iPhone hebben zitten ‘rommelen’. Dan moet je inderdaad ook niet gaan klagen. Het gekke is natuurlijk dat mensen bij firmware 1.x.x als een gek hebben zitten jailbreaken en tweaken, waarbij eigenlijk alles probleemloos bleef werken.

    Ik heb geen jailbreak uitgevoerd, heb netjes betaald voor mijn App Store-applicaties en een officieel T-Mobile-abonnement uitgevoerd, als een modelburger. Juist dan is het frustrerend om te merken dat dingen niet werken zoals beloofd. Ik heb (zoals veel mensen hier) al regelmatig een reset en een restore uitgevoerd. De suggestie van Carel zou trouwens wel een stunt zijn: iPhoneclub geeft negatief koopadvies over de iPhone, hahaha!

  22. Na de artikelen die gaan over de nieuwste jailbreak software zijn dit toch wel de artikelen die nu de meeste reacties opleveren. Mensen met problemen reageren altijd meer dan mensen die geen problemen hebben met hun iPhone hetgeen een scheef beeld kan geven maar de stabiele dagen van Apple lijken haast wel geteld en zeker wat betreft de eerste releases.

  23. Je kunt die reservekopie wel uitzetten. Door het volgende te gaan doen: Als je hem aansluit dan gaat hij synchroniseren dan staat er in het balkje boven in ”reservekopie maken” als je dan rechts ernaast op kruisje klikt slaat hij dat over en synchroniseert hij de rest gewoon. Werkt bij mac en windows versie van itunes

  24. Ik weet niet of het door itunes komt of niet maar denk het wel.

    Ik heb namelijk hetvolgende probleem:
    -Ik wil mijn ipod touch in DFU mode krijgen en doe precies zoals het hoord, maar dan hoor je steeds dat geluidje dat hij connect en niet connect etc.. en dan verschijnt er een wit scherm en dan start die opnieuw op in recovery mode, maar niet in DFU mode.

    Hoe kan dit?

  25. Heb Iphone 3g bij T-mobile gekocht, niet gejailbreakt. Ik moest alleen herstellen na de firmware update laatst, wat wel eritant was. Verder starten vooral de grote apps soms niet maar na een herstart van mijn Iphone down ze het altijd. Conclusie: het kan beter maar het is nog geen ramp, het moet natuurlijk wel snel verholpen worden. Verder zijn deze verhalen wel de rede dat ik (nog) niet jailbreak ook al wil ik dat wel!

  26. @iPhoneclub (G):

    Maar zoals je zegt, hoeft dat inderdaad niet het geval te zijn. De mijne komt legaal uit Belgiรซ, is daar netjes in de Movie…eh…Mobistar-winkel ge-unbricked en werkt op een KPN-kaart.
    Nix ge-jailbreaked, getweaked, gepowned of weet ik veel…
    Ben meer dan not amused door deze bug waardoor ik inmiddels al een week geen apps kan draaien/testen/uitproberen.
    Wat natuurlijk onuitstaanbaar (maar bekend van Apple) is de radiostilte hierover. Op het discussieforum van Apple zie je de top 10 van hete topics rechts staan, maar deze staat er niet tussen terwijl ie echt burning HOT is met 1389+ views…
    Zelf Mickey$oft is opener….

  27. @ iKevin, werkt meteen, bedankt.

  28. Ik heb nog nooit iets van Apple in mijn bezit gehad tot de iPhone, maar moest wel al die jaren verhalen aanhoren afkomstig uit de Apple-sekte, je kent ze wel: “Apple crasht nooit en Microsoft heeft alleen maar blauwe schermen en Apple is way better en iedereen die MS gebruikt is debiel” etc.

    Nou, ik weet verder niks van de Macbooks maar de iPhone is verschrikkelijk instabiel en crasht toch zeker een paar keer per week. App store die geen kick meer geeft, applicaties die direct bij het beginscherm al blijven hangen, Safari die regelmatig uitvalt, af en toe opeens terug worden gegooid naar het springboard (startscherm). Raar ๐Ÿ˜

    Het is nu al een paar keer gebeurd dat de iPhone vastliep terwijl ik juist heel cool een demo aan het geven was aan vrienden!! Wat een modderfiguur sla je dan… ๐Ÿ˜ Herstart helpt altijd perfect, maarja da’s wel een heel erge Microsoft-methode voor een Apple-apparaat. ๐Ÿ˜›

    Ik heb gewoon een originele NL iPhone 3G zonder jailbreak en met alleen maar legale appstore software erop.

  29. Apple wil gewoon niet geconfronteerd worden met het feit dat hun software crasht dat is namelijk de basis van hun succes. Ze maken grappen over het crashen van microsoft software terwijl hun eigen software niet veel beter is beetje schijnheilig niet.

  30. Ik heb vandaag mn iphone 3g eindelijk, niet gejailbreakt ofzo.
    Meteen krijg ik na een paar applicaties te hebben geprobeerd dat er eentje vastloopt als ik m op start en restart mn iphone opeens. Elke keer als ik die app probeer loopt ie vast(is buienradar.nl)

  31. Mijn grootste probleem is de synchronisatie. Paar nieuwe (officiele) apps gedownload via iTunes, ze komen niet op de iPhone. Uiteindelijk via iPhone-Appstore gedownload en dan synct hij wel. Maar verder: nog geen down/lock of een ander gek iets gehad.

  32. @Dutchclick

    Burning hot zou ik ook de thread over 3G willen noemen. Inmiddels 75.000 views en 1500 posts. Deze thread is inmiddels in twee stukken geknipt en als het zo doorgaat komt er nog een derde ๐Ÿ˜‰

  33. Tja… bij mij gebeurd het ook dat de applicaties het niet meer doen na het starten er van.
    Ik heb wel een oplossing… nou ja… workaround meer.
    Het enige wat ik doe is ik deinstalleer een app (dmv een app op het hoofdmenu in te houden zodat de iconen gaan wiebelen en dan het x-je) en installeer diezelfde app opnieuw.
    Bij mij werkt dan alles weer

  34. Jailbreaken/unlocken heeft er niets mee te maken. Ik draai een volledig legale Apple iPhone 3G (niet gejailbreaked of geunlocked), en ook bij mij crashen apps constant. Apps reageren niet meer, internet valt weg, system freezes, het gebeurt allemaal met enige regelmaat (zowel in firmware 2.0 als in 2.0.1) dat het zo erg wordt dat ik m moet uit/aanzetten of resetten.

    Het vaakst crashen nog wel de apps van Apple zelf (Safari en App Store).

  35. heb een 1e generatie uit VS, gepwned en OS 2.0.
    Nergens last van eigenlijk. Prima toestel.

  36. @Carel: Ja, mee eens, maar dit is heel specifiek tot 1 probleem terug te brengen terwijl die 3G thread natuurlijk van alles bevat.. Maar true!
    Ben overigens in februari overgestapt van XP naar Mac en wil echt geen dag terug. Serieus! Maar ben zoals je kunt lezen geen FanBoy… ๐Ÿ˜‰

  37. @Animetic:
    Dit is weer een nieuwe invalshoek, dat ook de native Apps over hun nek gaan. Daar heb ik dan weer geen last van… Internet doet het tot nu toe altijd, App Store ook gewoon. Gelukkig….
    In jouw geval klinkt het nog wel een stuk vervelender en dan zeg ik het nog heel beleefd. HHHhhhhmmmm, dat zuigt nog erger dan alleen maar het Apps probleem.
    Aankijken en dan retour afzender zou ik zo zeggen. ๐Ÿ™

  38. Nieuwe Iphone 3G gewoon standaard met 20app erop en nog nooit een probleem gehad.

  39. @Animetic: Ik heb precies hetzelfde.

  40. Mijn iPod Touch crasht ook nog regelmatig, zelfs meer nu in 2.0.1 dan in 2.0.0. Vooral in Safari komt het vaak voor dat het scherm gewoon niet meer reageert op aanrakingen, zodat ik de hele iPod moet rebooten. Bij ‘custom’ apps heb ik er weinig tot geen last van, maar ik heb ook maar 10 apps ofzo..
    Kom op Apple, met 2.1 meteen goed he!

  41. en hoe zit het dan met betaalde apps..kan je deze ook verwijderen en gratis weer ophalen in de app store of moet ik dan weer 8 euro betalen voor bv. brain challenge??

  42. ik heb nergens last van, op m’n 1st gen iPhone.
    Het is er zo een legale uit Frankrijk. Geen problemen hier…

  43. Nou, na aardig veel gerommel doet-ie het bij mij eindelijk eens probleemloos… Alleen mijn WiFi is nog niet helemaal lekker (waarschijnlijk doordat ik ‘m eerder geZiPhoned heb… Nu spijt van ๐Ÿ™ )
    Verder ben ik er nu erg blij mee, met 2.0 en allerlei leuke Apps erop ๐Ÿ™‚

  44. ik weet niet of ik er gerust of juist ongerust van moet worden als ik hoor dat meerdere mensen problemen hebben met het crashen / terugvallen naar jet begin scherm. Het is heel vervelend als je zoals mij 4 weken heb moeten wachten op je iPhone daarna rustig wil surfen op je nieuwe iPhone en Safari dan 3 x crasht. Hoop dat apple hier snel wat aan doet want zal snel genoeg bekend zijn bij de (toekomstige) consument

  45. Ik heb iets gevonden waarvan ik denk dat het voor een aantal mensen nuttig kan zijn:

    Bij het aankoppelen aan iTunes en je klikt op de button ‘zoek naar update’, krijg je vaak de melding dat ‘2.0.1 de nieuwste versie is’ dat klopt MAAR… er zit vaak een andere ‘build’ van de 2.0.1 versie achter die zeer nuttig kan zijn, zo ervoer ik. Ik kwam er vanmorgen achter toen ik voor de zoveelste keer een zwart Apple screen kreeg waar ik niet meer uitkwam.

    Check zo je eigen ‘build’:

    Ga naar ‘instellingen’
    druk op ‘algemeen’
    druk op ‘info’
    Kijk bij ‘versie’

    Bij mij is dat momenteel (vanmorgen 11/8) een nieuwe firmware erop gezet: 2.0.1 (5B108). Als het bij jouw lager is dat is het wellicht raadzaam om een her-configje te doen. Ik had er baat bij!

  46. Hetzelfde probleem had ik ook bij de 1.1.4 variant. Ik heb er geen Cydia/Installer opstaan. Overigens heb ik wel Pownage Tool gebruikt om versie 2.0 te installeren. iPhone is nooit echt stabiel geweest… De Nokia of een SonyEricsson mag dan tager zijn maar een stuk stabieler!

  47. Ik heb vanaf dag 1 de iPhone 3G en ik heb hooguit 4 keer een spontane restart gehad. Na de restart werkte alles meestal wel weer, ik heb nog niet geupdate naar 2.0.1. Ik had het vermoeden dat het kwam door de installatie van veel apps tegelijk. Heb inmiddels 40 apps erop en het werkt prima. Advies: installeer apps 1 voor 1 en kijk of het dan beter gaat. Reinstall van een app, zoals hierboven genoemd wordt, heeft wellicht hetzelfde effect. Ik (en de rest van ons) weet natuurlijk niet wat er gebeurt als je iets installeert op de iPhone.

    Doordat ik al bijna een maand in China zit (3 dagen na de release van de iPhone), heb ik nauwelijks gebeld en al helemaal geen internet gebruikt (behalve via Wifi). Ben benieuwd of het helemaal mis gaat als ik straks weer in Nederland ben en constant online ben en draadloos sync. Zal wel niet, maar het is wel een andere belasting van de telefoon.
    Ik moet straks wel uren bellen om mijn minuten op te maken :D.

  48. @Sjaak;

    De 5B108 build is juist de 2.01 update. (Er zijn geen verschillende builds van de 2.01 update verkrijgbaar via iTunes (alleen tijdens de beta fase zijn er verschillende)) zo heette hij vorige week al.

  49. Zojuist CONTACT GEHAD MET t-MOBILE eb heb mijn contract kunnen ontbinden per direct en heb inmiddels ook mijn Iphone retour gezonden

    reden

    1) Iphone crashde steeds ( had geen Jailbreak) kon ik weer 4 uur alles uploaden 15 gig aan video en muziek

    2) geen 3G dekking in en om me huis

    Na paar keer doorverbonden te zijn en voet bij stuk houden eindelijk weer de fijne persoon
    merel pique gesproken en telefonisch samen met hem de contract ontbonden wegens bovenstaande redenen

    en daarna me Iphone verzonden met kopie faktuur naar:

    Solid vision bv
    afdeling MB
    postbus 1909
    2280DX
    Rijswijk

    Blij dat ik er van af ben suoper mooi toestel maar nog teveel kinderziekte ik ga nu voor de N96 van Nokia die binnenkort uitkomt en wie weet ooit in de toekomst als alles weer normala werkt wel.

  50. ik heb met de 1e gen 2.0 eigenlijk pas 1 keer een crash gehad. Ik loop dan ook niet in het systeem zelf te rommellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.