Nog maar 23% is overgestapt naar iPhone OS 3.1

Nog maar 23% van de iPhone- en iPod touch-gebruikers blijkt te zijn overgestapt naar firmware 3.1, zo blijkt uit cijfers van Admob. Veel iPhone-gebruikers zitten nog op 3.0 en bij de iPod touch ligt de snelheid van updaten nog veel lager.

iphone os 31Mensen zijn niet zo snel geneigd om naar de nieuwe iPhone-firmware 3.1 over te stappen, zo blijkt uit cijfers van reclamebureau Admob. Admob is een dienst waarmee ontwikkelaars niet alleen reclamebanners in hun applicatie kunnen vertonen, maar die ook statistieken over de gebruiker verzamelt. Ze zijn al een behoorlijke tijd actief, maar dergelijke diensten krijgen ook wel eens kritiek omdat niet iedereen zin heeft om informatie over locatie en gebruiksduur anoniem te delen. Toch levert het wΓ©l interessante gegevens op: Admob heeft namelijk ontdekt dat nog maar 23% van de iPhone/iPod touch-gebruikers is overgestapt naar iPhone OS 3.1.

Hoe dat komt? Misschien omdat iPhone OS 3.1 door mensen al als de meest buggy update uit de geschiedenis van de iPhone is bestempeld, misschien ook omdat mensen niet het risico willen lopen om hun tethering-instellingen kwijt te raken, of zijn afgeschrikt door klachten over een kortere batterijduur. Maar de meest logische verklaring is waarschijnlijk, omdat iPhone OS 3.1 eigenlijk helemaal niet zoveel spannende nieuwe functies bevat.

Zoals gezegd verzamelt Admob de gegevens via reclamebanners die in applicaties worden getoond. De cijfers hebben betrekking op alle iPhones en iPod touch-modellen die tussen 15 en 22 september in gebruik waren en waarbij een Admob-banner in beeld is verschenen. In Saurik’s tool PrivaCy komt Admob niet voor. Bij de iPhone-gebruikers is 91% voorzien van iPhone OS 3.0 of 3.1, terwijl de iPod touch-gebruikers minder geneigd zijn om te upgraden: slechts 35% zit op iPhone OS 3.0 of 3.1. Een factor die daarop invloed kan hebben, is dat iPod touch-gebruikers meestal voor updates moeten betalen.

Meer info: Admob
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2009, 12:45
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.