iPhone op de motor gebruiken met iBike Rider

iBike Rider is een oplossing om de iPhone op de motor te kunnen gebruiken. Het bestaat uit een headset met microfoon en een audiokabel om op de iPhone aan te sluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iBike iPhone op motorDe Franse leverancier iBike.fr heeft een accessoire gemaakt waarmee je op de motor je iPhone kunt blijven gebruiken. Fietshouders hebben we op iPhoneclub al regelmatig zien langskomen, maar oplossingen voor motorrijders zijn er nog niet zoveel. De iBike Rider is handig voor mensen die met GPS willen navigeren of tijdens een pauze willen bellen, zonder de helm af te zetten of de iPhone uit een broekzak te hoeven frummelen. De Engelse vertaling raadt overigens aan om tijdens het rijden vooral door te gaan met telefoneren, maar dat advies kun je beter in de wind slaan. De oplossing van iBike bestaat uit twee delen: een headset en een audio-verlengkabel, die je op de iPhone aansluit.

iBike iPhone op motoriBike Rider is geschikt voor alle helmen. Concurrent Parrot heeft op de CES 2008 wel eens een Bluetooth-headset voor scooters laten zien, maar die is behoorlijk prijzig (rond €200). De headset van iBike is met €30 een stuk goedkoper en werkt gewoon met een kabeltje. Er is ruisonderdrukking toegepast om te zorgen dat je tijdens het praten nog verstaanbaar bent. Je maakt de headset en de microfoon vast met klittenband, zodat je de oplossing ook weer makkelijk kunt losmaken. Omdat motorrijders vaak dikke handschoenen dragen heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat je de knop aan de zijkant ook met handschoenen kunt gebruiken.

Te koop via: SoEasyGPS
Tipgever: PScherrenburg (via Twitter)
iBike iPhone op motor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2009, 15:08
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.