nike-horloges-running-app

Nike+ Running werkt samen met TomTom, Garmin (en Apple Watch?)

Nike gaat op 9 maart een update van Nike+ Running uitbrengen, die samenwerkt met TomTom, Garmin en... de Apple Watch?

nike-horloges-running-app
Nike gaat vandaag iets opzienbarends doen. Er komt later vandaag een update van de Nike+ Running-app uit, waarmee alles anders wordt. Er is grote kans dat we bij het verschijnen van de nieuwe app tot onze oren in het Apple-event van 9 maart zitten, dus we geven nu alvast een vooruitblik wat de vernieuwde Nike+ Running-app te bieden heeft. Na jaren als gesloten platform te hebben gewerkt, opent Nike+ eindelijk het platform voor TomTom, Garmin en andere externe partners. Het betekent een grote verandering voor ‘s werelds grootste sportkledingfabrikant.


Nike+ is het trainingsplatform van Nike, waarmee je hardlooprondjes kunt vastleggen. Dat doe je via de iPhone-app, waarna je op de website Nikeplus.com de activiteiten kunt analyseren en vergelijken. Tot nu toe werkte het alleen met een beperkt aantal accessoires, namelijk de iPod-schoensensor, het Nike GPS-horloge en de Nike+ FuelBand. Maar er zijn veranderingen gaande bij Nike: vorig jaar kondigden ze min of meer aan om met de FuelBand te stoppen. Ze ontsloegen personeel en verklaarden dat de focus niet langer op wearables zou liggen, maar op verdere groei van het Nike+ platform.

nike-partners

Er werd gefluisterd dat de beslissing iets te maken had met de plannen van Apple om de Apple Watch uit te brengen. Die is ook gericht op sport en gezondheid en zou een rechtstreekse concurrent zijn. Apple en Nike werken al lang samen en Apple CEO Tim Cook zit ook in het bestuur van Nike. Het klonk allemaal heel logisch.

Meer partners: Garmin, TomTom, Wahoo…

Garmin Fenix 3Uit een Nike-persbericht dat dit weekend werd verstuurd, blijkt echter dat Nike van plan is om het platform open te zetten voor veel meer partners. Garmin en TomTom worden daarbij met name genoemd. Het koppelen van je Garmin- of TomTom-sporthorloge aan je Nike+ account is momenteel nog niet mogelijk, maar met de update van de Nike+ Running-app die later vandaag verschijnt, lukt het wél. Via het tabblad Partners kun je zien welke apparaten van externe fabrikanten je kunt koppelen. De vraag is wel hoeveel mensen gaan overstappen van hun vertrouwde platformen naar Nike+. Wat is de beloning, behalve meer vrienden?

Ook ondersteuning voor Apple Watch?

iOS 8 apps die profiteren Nike RunningDat de aankondiging van Nike op 9 maart komt, is misschien niet zo toevallig. De kans is aanwezig dat Nike ook meteen ondersteuning voor de Apple Watch toevoegt. Foto’s in het persbericht laten duidelijk sporthorloges zien, maar de Apple Watch is daar nog niet bij. Wellicht kunnen we tijdens de keynote meer te weten komen over nauwere samenwerking tussen Apple en Nike. Het zou wel voor de hand liggen, omdat het mooi op elkaar aansluit: Apple heeft een gezondheidsplatform (HealthKit), dat vooral gericht is op lichaamswaarden, terwijl Nike een platform heeft dat uitsluitend gericht is op sporten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2015, 10:12
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen garmin, hardlopen, nike
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.