shutterstock_241738177

iPads op school: straks geen Apple ID meer nodig

Apple gaat het gemakkelijker maken voor scholen om boeken en apps op iPads te installeren. Er is straks geen Apple ID meer nodig voor apps en boeken.

Apple gaat het gemakkelijker maken voor scholen om iPads te gebruiken. Het is niet langer nodig om een Apple ID te gebruiken als je apps en boeken wilt downloaden. Volgens een e-mail, is Apple van plan om beheerders op scholen de mogelijkheid te geven om apps en content te downloaden naar iPads, zonder dat elke tablet een aparte Apple ID hoeft te hebben. De scholen hebben de mogelijkheid om downloads door scholieren te blokkeren.


shutterstock_241738177

Als je een iPhone of iPad gebruikt, weet je hoe vervelend het is als je steeds het wachtwoord moet invoeren om apps te downloaden. Voor leraren en IT-beheerders op scholen is dat nog een graadje erger: zij moeten soms voor tientallen iPads het wachtwoord invoeren. Bij iPads die door meerdere scholieren wordt gebruikt, moeten de Apple ID’s op meerdere toestellen worden gebruikt. Dat is een gedoe. Maar Apple gaat er iets aan doen.

ipad school digitaliseringOok is er nog een ander probleem: kinderen die jonger dan 13 jaar zijn, moeten officieel toestemming van hun ouders hebben om een Apple ID te kunnen maken. Dat is ook verplicht als het om een school-iPad gaat. Vanaf 2016 gaat dat veranderen: scholen kunnen dan Apple ID’s aanmaken en instellen voor jongere kinderen, zonder dat toestemming van ouders nodig is. Voor scholen is het een flinke stap vooruit, met minder handelingen. De wijzigingen gaan komend schooljaar in.

Wie benieuwd is hoe het gebruik van iPads bevalt, kan vandaag een artikel in het Nederlands Dagblad lezen (€), waarin docenten van een school in Gouda vertellen over hun ervaringen.

Beeld: Shutterstock, Andrey_Kuzmin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2015, 9:48
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, school
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.