Night Shift iOS 9.3

Apple voegt nachtmodus toe in iOS 9.3 voor iPhone en iPad

Apple voegt een speciale nachtmodus toe aan iOS 9.3, zodat je 's avonds prettiger het scherm kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eindelijk weten we waarom Apple wilde dat f.lux ging verdwijnen: ze hadden zelf een soortgelijke oplossing in ontwikkeling. Op een nieuwe webpagina legt Apple uit wat er nieuw is in iOS 9.3. Eén van de meest opvallende nieuwe functies is de Night Shift. Daarbij veranderen de kleuren van het scherm gedurende de avond meer naar het warmere spectrum, zodat je geen moeite hebt met in slaap vallen.


Bekijk ook

Night Shift: zo werkt de nachtmodus op je iPhone en iPad

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

Night Shift iOS 9.3

Apple verwijst naar onderzoeken, waaruit blijkt dat helder blauw licht je slaapritme kan verstoren, waardoor je minder snel in slaap valt. Om dit te voorkomen is er straks Night Shift. Deze functie kijkt op basis van je locatie en het huidige tijdstip of de schemering al is ingevallen. Zodra dat het geval is verschuiven de schermkleuren naar een warmere tint, meer in de richting van rood/oranje/geel. Dit is prettiger voor je ogen. ’s Ochtends toont scherm weer de normale kleuren. Let er wel op dat Locatievoorzieningen aan moet staan bij Instellingen > Privacy. Vervolgens zet je Tijdzone instellen aan bij Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem.

Bekijk ook

Onderzoeker pleit voor slaapmodus op smartphones voor betere slaap

Het blauwe licht dat smartphones en tablets produceren, is slecht voor ons slaapritme. Onderzoekers pleiten er dan ook voor dat makers een slaapmodus moeten ontwikkelen om ons tegen een slechte nachtrust te beschermen.

Hieronder zie je hoe de nachtmodus eruit ziet op een iPhone: links de normale instelling van het scherm, rechts met Night Shift-modus ingeschakeld (foto via @taramann).

Night Shift op een iPhone

Night Shift beschikbaarheid

Night Shift is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en betatesters die de iOS 9.3 beta hebben geïnstalleerd. Het is alleen te gebruiken op toestellen met een 64-bit processor, dus de iPhone 5s en latere modellen.

Op deze toestellen is Night Shift beschikbaar:

De nachtmodus is dus niet beschikbaar op de iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c en vijfde generatie iPod touch.

Andere verbeteringen in iOS 9.3

Er zijn nog meer verbeteringen die we in iOS 9.3 tegemoet kunnen zien, zoals:

  • Meerdere Apple Watches koppelen met een iPhone.
  • Notities beveiligen met Touch ID.
  • Makkelijker zien welke apps data kunnen leveren aan de Gezondheid-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 maart 2016 om 21:48
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.