Nieuwe leider Windows Mobile ziet het helemaal zitten

De nieuwe baas van Windows Mobile is blij dat Android en iPhone de interesse in smartphones hebben vergroot.

windows mobile myersonDe vriendelijk ogende man hiernaast is Terry Myerson, de nieuwe leider van het Windows Mobile-team. Normaalgesproken zouden we geen aandacht besteden aan personeelswisselingen bij Microsoft, ware het niet dat bijna de helft van het interview dat Windows IT Pro met Myerson voerde, over de Apple iPhone gaat. Myerson is afkomstig van de Exchange Server-divisie van Microsoft en gaat nu Windows Mobile voorbereiden op het volgende milennium.

“Is Windows Mobile ten dode opgeschreven door de iPhone?” vraagt de interviewer. Helemaal niet, meent Myerson: Apple heeft sinds de lancering bijna 10 miljoen iPhones verkocht, terwijl Windows Mobile in het fiscale jaar meer dan 18 miljoen licenties aan de man bracht. En er kwamen ook nog eens 30 nieuwe Windows Mobile-toestellen bij. Myerson lijkt een man die niet moddergooiend zijn entree wil maken: hij wijst erop dat de buzz rond Android en iPhone het publiek bewust heeft gemaakt van de mogelijkheden van smartphones. Ze zien eindelijk in dat ze met een smartphone beter af zijn dan met een simpel toestel van Nokia of Motorola.

Het lijkt erop dat Myerson zich ook geen zorgen hoeft te maken over een rechtstreekse aanval vanuit Apple, want opmerkingen van Steve Jobs tijdens de laatste financiële conference call wekken de indruk dat Apple zijn pijlen liever op RIM’s Blackberry richt. De Exchange-achtergrond zou de indruk kunnen wekken dat Windows Mobile wat meer richting zakelijke markt gaat opschuiven, maar daarvoor zijn geen aanwijzingen. De strategie bij Windows Mobile blijft voorlopig ongewijzigd: sinds ongeveer een jaar hamert Microsoft erop dat de toestellen niet alleen nuttig zijn voor zakelijk gebruik, maar ook allerlei mogelijkheden bieden voor thuis en in de vrije tijd. RIM heeft ongeveer dezelfde strategie gekozen: ze willen zich meer op consumenten richten. Myerson schijnt een reputatie te hebben als iemand die dingen voor elkaar krijgt en knopen doorhakt en da’s precies wat Windows Mobile nodig heeft.

Meer info: Windows IT Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2008, 10:18
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.