iOS 5 bevat verwijzing naar nieuwe iPhone, maar geen iPod touch

De code van iOS 5 bevat wel aanwijzingen voor twee nieuwe iPhones en twee nieuwe iPads, maar verwijzingen naar een nieuwe iPod touch ontbreken.

ios 5 iconLezers van iPadclub konden het eerder vandaag al lezen: er zijn in de code van iOS 5 sporen aangetroffen van twee nieuwe iPads. De iPad3,1 en iPad3,2 wekken de indruk dat Apple intern al bezig is met twee nieuwe modellen, die overigens pas volgend jaar op de markt zouden kunnen komen. De aanwezigheid van de twee profielen hoeft namelijk niet te betekenen dat er op korte termijn een nieuwe iPad aankomt. iOS 5 staat immers pas gepland voor de herfst van 2011. Maar voor de overige iOS-apparaten bevat de code van iOS 5 ook interessante aanwijzingen: er zijn twee nieuwe iPhones aangetroffen, maar geen nieuwe iPod touch.


De nieuwe toestellen werden aangetroffen in usb-drivers en hebben de namen iPhone4,1 en iPhone4,2. Daarbij gaat het wel degelijk om nog niet aangekondigde uitvoeringen, want de huidige iPhone 4-modellen heten namelijk iPhone3,1 in iPhone3,3 in de code. Het ontbreken van een nieuw iPod touch-model wekt de indruk dat er voor de komende maanden geen nieuwe iPod touch staat gepland. Daarmee zou Apple voor de tweede keer in korte tijd breken met een traditie. Normaal gesproken verschijnen in augustus/september altijd de nieuwe iPods. Dat Apple tijdens de WWDC-keynote geen nieuwe iPhone aankondigde, week ook al af van de gebruikelijke gang van zaken.

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.