‘Nieuwe iPad had eigenlijk Sharp’s IGZO-scherm moeten hebben’

Schermexpert Raymond Soneira van DisplayMate zegt dat Apple de iPad 3 eigenlijk wilde voorzien van IZGO-technologie van Sharp. Het scherm had dan platter, lichter en energiezuiniger uitgevoerd kunnen worden.

ipad schermenApple duidt het scherm van de nieuwe iPad aan met de zelfbedachte term ‘resolutionary’. Maar eigenlijk had het scherm nog van betere kwaliteit kunnen zijn. Er lagen plannen om een lichtere en dunnere schermtechnologie te gebruiken, namelijk Sharp’s IGZO-technologie. Dat plan ging niet door omdat Sharp niet op tijd klaar was.

Schermexpert en president van DisplayMate Technologies Raymond Soneira zegt dat er bij de derde generatie iPad sprake was van een “Plan B”. De betere technologie was nog niet beschikbaar in hoeveelheden die Apple wilde hebben.

In plaats van IGZO koos Apple voor een oudere technologie op basis van amorfe siliconen, waardoor een zwaardere batterij nodig is. Daardoor is de iPad 3 zwaarder en dikker dan nodig is. Wel zorgde Apple voor een grotere pixeldichtheid dan ooit bij dergelijke schermen was vertoond. De baas van DisplayMate is niet onder de indruk. Hij vindt dat de lichtdoorgave niet goed is. En omdat er bijna tweemaal zoveel leds in zitten, moest er een 70 procent grotere batterij worden toegepast. IGZO had een veel helderder scherm opgeleverd met minder leds. De huidige schermen van de iPad 3 worden niet geleverd door Sharp, maar door Samsung. Volgens de analisten kon Sharp gewoon niet voldoen aan Apple’s kwaliteitsstandaarden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2012, 21:06
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad 3, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.